A vasárnapi boltzárral mi a nap?
Szerintem nagyon helyes, hogy nincs nyitva vasárnap.
Vasárnap nem plázázni kell, hanem együtt tölteni az időt.
Nálunk a vasárnap arról szól, hogy étteremben együtt eszik a család.
Illetve, nyáron kiszoktunk menni a parkba.
A másik, a kereskedelemben dolgozóknak is legyen már egy kis élete.
Némelyik helyen a pisilési időt levonják ezek a multik.Ilyen dolgok miatt kellene őket jól megszorongatni.
8 óra folyamatos munka, sok és embertelen.
Hát igen. A vasárnap a családról és az egyházról kéne, hogy szóljon. Az embereknek ilyenkor a templomban lenne a helyük.
8 óra munka pedig tényleg embertelen. Bezzeg a 19. században még mindenkinek jó volt, nem kellet ennyit dolgozni.
Most, hogy végre zárva a bolt, mindenki végre újra templomba jár vasárnaponként.
Korlátozza a munkavállaló jogát, hogy vasárnap dolgozzon.
Te egyébként arról tudsz, hogy mostantól 40 helyett 32 órát kell dolgozniuk? Vagy eddig 48 órát dolgoztak, és most csak 40-et kell?
Egyébként nem kis álszentségre utal, hogy azzal semmi bajod, ha a szakács meg a pincér vasárnap dolgozik.
A vendéglátás elengedhetetlen a turizmushoz, így vasárnap is nyitva kell lennie.
A plázázni és közben csücsörítős fényképeket csinálni, meg bármikor lehet.
Teljes mértékben egyet értek. Bár nekem, kb kéthavi fizumba kerülne, ha családot vinném étterembe vasárnaponként.
Na és jogos, a boltokban dolgozók, csak csak kivételes emberek. Mondjuk, a rendőrök, tűzoltók, buszsofőrök, vasutasok és lehetne sorolni, csak nem olyan családapák, családanyák, mint akik eladóként dolgoznak:)
8 óra munka sok?? Jó párszor egyben vezettem 48 órát, de a 16 óra megszokott volt. Sok éven keresztül, 250-300 óra volt a havi ledolgozott órám.
"A plázázni és közben csücsörítős fényképeket csinálni, meg bármikor lehet."
- Mert ugye én 29 éves férfiként csücsörítős szelfik miatt járok plázába...
8 óra munka sok.
Én is 8 órás vagyok, de nem dolgozom végig a 8 órát.
Nem is lehetne.
Az nem élet, hogy egész nap csak a munkával foglalkozok.Közben bele kell férnie teaszünetnek,kávészünetnek, híreket kell olvasnom az interneten, ügyeket intézni.
"A vendéglátás elengedhetetlen a turizmushoz, így vasárnap is nyitva kell lennie. "
Persze mikor egy szlovák család akart vasárnap a Balatonon vásárolni valami ételt maguknak és nem tudták megérteni hogy nincs nyitva egyetlen bolt sem a környéken mert itt ilyen törvény van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!