Miért nem értem ezt az ellentmondást?
Abszolút naiv kérdés, aki nácizni meg zsidózni kezd, annak jelentem a válaszát,függetlenül attól mit írt, nem erre vagyok kíváncsi.
A napokban néztem a KL Auschwitz című sorozatot, és ott Schwartz Sándor történetét tartottam a legérdekesebbnek, így rá külön rákerestem.
https://www.youtube.com/watch?v=0XS81Tkcyk0
27:48 "Ki van itt maguk között hivatásos labdarúgó? (...) én fölnyújtottam a kezem.(...) de vigyázz, meg ne sérüljél, mert itten, a sérültet nem gyógyítják, hanem gázkamrába küldik"
Ezzel szemben:
"1944. júniusában megkezdődtek a deportálások, 29-én pedig nyolcvanötödikként a debreceni vasúti marhavagonba kerül, szegényes ruhában és térdsérüléssel.Három napi folyamatos utazás után július 1-én, hajnalban érkeztek meg a lengyelországi auschwitzi koncentrációs táborba "
Térdsérüléssel focizott?Feltételezem,hogy meggyógyult a táborban, na de ilyen körülmények között ez lehetséges?Mert nyilván nem egy horzsolás volt az a sérülés, ha megemlítik.
Valamint, amit még nem értek,hogy a 40.perctől arról beszél,hogy 8-0-ás állásnál nem mert gólt lőni a náciknak, pedig lehetősége lett volna.
Ám a Wikipédia ezt írja " ő lett a cigányláger válogatottjának jobbhátvédje"
Egy jobbhátvéd gólszerző pozícióban?
Mondjuk ez érhetőbb,meg megtörténhet, de a térdsérülést azt tényleg nem értem.
Nem állítom,hogy bárki is hazudik, nem erről szól a kérdés.
Nem értem, hogy hogy fér meg együtt a kettő, de szeretném megérteni, és keresem a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!