Mi történne ha hirtelen jelentősen megnövelnék a pedagógusok és egészségügyben dolgozók fizetését?
Egy átlagos pedagógus keresetét 300.000 ft. re emelnék, míg az orvosokét is közel megdupláznák.
Milyen következményei lennének? Pl. lespórolnák a Budapesti olimpiával ezt a kiadást, vagy a haveroknak jutna kevesebb, esetleg a politikus átlagkeresetet csökkentenék 650.000 köré vagy még tovább.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__755..
Emelni fogják. Nem ilyen drasztikusan, de emelik.
Dehogy fogják emelni!
Megint hazudik a Fidesz, csak azért mondják, hogy bekussoljanak a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók, hogy ne tüntessenek megint, ha nem tetszik nekik a szétrombolt rendszer!
Ez olyan, amikor anyuka a síró csecsemő szájába adja a cumit, hogy elhallgasson a gyerkőc!
Márs senki sem hülye, hogy higgyenek a Fidesznek!
"hogy ne tüntessenek megint, ha nem tetszik nekik a szétrombolt rendszer!"
Azért tüntetnek, mert 'VALAKI' felbújtott és lefizetett pár embert, akik elkezdték ezt a tüntetősdit.
Annyian meg még hiszünk a Fidesznek, hogy újraválasztjuk őket 2018-ban. ;)
Emelkedik valamit a tanárok fizetése talán, de csak az átlagkeresettel együtt.. A többi szakterülethez képest nagyon leértékelt a tanári életpálya.
Még azok az orvosok akik megtehetik magánrendelőkkel meg hálapénzzel megszedik magukat.
Valamivel vonzóbb lenne a pálya, nőne az elégedettség, de attól még az oktatást minősége nem volna biztosítva.
A pedagógusok nem keveset keresnek, hanem túl sokat dolgoznak.
De a fizetés is megoldana valamit...
Most ha feltételezzük hogy belőlem egy odaadó, lelkiismeretes tanár lenne, és minden képességem megvan hozzá, de nem ezt választom, mert ennyi pénzért röhej az egész, akkor a tanügy lesz szegényebb ettől, és a helyembe egyetemre bejut egy sokkal gyengébb képességű aki produkálja ezt az oktatási színvonalat.
Tudom hogy nem a pénz kellene a lényeg legyen, de én azt akarom előtérbe helyezni hogy én jól érezzem magam, és annyival nem vonzóbb ez a szakterület mint egy mérnöki hogy harmad annyiért gürcöljek vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!