Normális hogy már egy cigány vicc elsütése is rasszista megnyilvánulásnak minősül?
Arra utalsz, ami azokon az egyetemi feladatlapokon volt?
Én eleve nem értem, minek egyetemi feladatsor mellé viccet írni, ez nem oda való, hanem a haveri körbe... Bevallom, hogy a cigányok nagy részét én se kedvelem, de azért szar lehet, ha ennyire lenéznek valakit... nekem se esne jól, ha külföldön élnék és elterjednének ott a magyarviccek, amiben mindenféle negatív tulajdonságunk van.
"Bevallom, hogy a cigányok nagy részét én se kedvelem, de azért szar lehet, ha ennyire lenéznek valakit... nekem se esne jól"
Nekem sem esett jól mikor elvették tőlem a mobilomat a cigányok.
Teljesen normális, hogy cigány viccek kerültek egyetemi feladatlapokra.
Nem is értem, hogy eddig miért nem voltak rajtuk, hiszen pont oda valók.
Hát de szerinted mi a rassziszmus, ha nem ez? :)
De egyébként úgy vagyok vele, hogy a nem rosszindulató általánosítás még bele is férhet akár. Vagy a Family Guy-ban épp abból csinálnak viccet, hogy milyen előítéleteink vannak, így az ottani zsidóviccek valójában elénk tartanak görbe tükröt.
Egyszer jó régen egy matektanárunk érdekességképp behozott órára egy régi, múlt század elejei matematika példatárat, amelyben szöveges feladatok voltak. Az egyik példa így kezdődött: Tyúkot lopott a cigány...
Minden népet kifigurázó vicc, az adott nép valamely tulajdonságát nagyítja fel, mutatja görbe tükörben.
A magyar pesszimista, kárörvendő. A zsidó zsugori, ravasz, a székely szűkszavú, agyafúrt, a skót szintén spórolós, a cigány meg...
Látod, nem merem odaírni, mert még kitiltanak, vagy törlik a válaszom. Ide jutott a demokrácia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!