Örülnél neki, ha többen járnának Magyarországon templomba és elkezdenék oktatni az iskolák a Teremtéstörténetet az evolúció helyett, mint az USA-ban?
"tegnap 17:33"
Az is csak egy kitaláció volt amit szellemi őseid terjesztettek.
A tudományban nincs ilyen, hogy "hivatalos", ilyet csak a kamuzók találnak ki. Valami vagy tudományos, vagy nem. A nyelvtudományban pedig a finnugor álláspont az elfogadott. Ugyanez igaz arra a kérdésre is, hogy a föld lapos-e vagy sem. Soha nem volt erről hivatalos nézet (főleg az ókorban és a középkorban), csak arról volt szó, hogy a tudomány mit fogadott el és mit nem.
A kérdésre válaszolva: én nem vagyok a vallás ellensége (ez csak a saját véleményem, tisztelem, ha valaki mást fogad el), és úgy tudom, hogy az iskolákban már most is lehet választani az erkölcstan vagy a hittanóra között, így a kérdést nem értem. Konkrétan azt tanítani, hogy "teremtéstörténet", ennek nem látom értelmét, csak a Bibliaismeret oktatásán belül. Kultúrembernek pedig valamilyen szinten ismerni kell (kéne) a Bibliát, attól függetlenül, hogy mit hisz. De a Biblia ismeretéhez hozzátartozik szerintem az is, hogy a tévképzeteket is kiirtsuk az emberekből, pl. hogy a hit nem arról szól, hogy elhiszed, hogy Isten Ádámot és Évát teremtette, és ez üti az evolúciós elméletet... :D Ez nem ilyen fekete-fehér dolog, nem "vagy ez vagy az", sőt, a kettő nem is ellentéte egymásnak, mert a hit az nem tudományos kérdésekre akar választ adni. Úgyhogy igen, ráférne sok emberre egy kis hitoktatás, pl. ilyen kérdések sem lennének. Egyébként a templomba járás sem ártana több embernek, kötelezővé nem tenném persze, de nem is bánnám, ha több ember járna templomba. Ez soha senkinek nem ártott még meg.
Igazából lehet itt depizni meg sírni-ríni, Xanaxot kiíratni és pszichológushoz járni, meg párterápiára, meg a franc tudja, milyen modern marhaságra - az a helyzet, hogy aki hisz és komolyan veszi a hitét, annak erre a sok hülyeségre semmi szüksége nincsen. Vannak orvos ismerőseim is, akik komoly hívő emberek. Ők szted gondolkodnak ilyen hülyeségen, hogy "evolúció vs. Ádám és Éva"? A hit nem erről szól, hanem arról, hogy tudsz-e a környezeteddel és magaddal békében, szeretetben élni. Erre a kérdésre ad választ a maga módján. Nem az a lényeg, hogy Isten 7 nap alatt teremtette-e a földet, és akkor hogy a fenébe vannak több milliárd éves kőzetek a föld mélyén, amik ezt cáfolják. :D
Szóval igen, én taníttatnám az iskolában, és megismertetném a gyerekeket a hittel. És még annyit, hogy én egyházi iskolába jártam, és akik onnan kikerültek, simán boldogulnak az életben, mert van ebben valami plusz, valami több, ami többet ad az élethez. Írta itt valaki, hogy inkább jogi ismereteket tanítana, hát nekünk erre se volt szükség, mert mi el tudjuk olvasni magunktól is, amire szükségünk van. Ez az a plusz, a világra való nyitottság, amit egy ilyen iskola tud adni, egy állami iskola, ahol csak sz*rnak a gyerekre, az meg nem.
17:01: én is egyházi iskolába jártam nyolc évig, és egy csődtömeg vagyok. Tehát az elméleted megdőlt. :D
Egyébként meg hagyjuk a hitet. A hit önáltatás, önbecsapás, a halál véglegességének, az egyén megsemmisülésének elviselhetetlen gondolata elől való menekülés. De ha az ember ránéz a világra, és tudatosítja magában, milyen ocsmányságok és borzalmak történnek nap mint nap, hát akkor igazából két választása marad. Az első, hogy nincs Isten. A második, annak feltételezése, hogy mégis van, de annyira gonosz, hogy élvezetét leli az általa teremtett világ szenvedésében. Morális szempontból akkor már az első a jobb opció, nem? (Meg persze minden egyébből is. Mindenki sokkal jobban tenné, ha felhagyna az önáltatással, és elfogadná, hogy nincs túlvilág, nincsen semmi, csak a káosz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!