Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az alábbi grafikon szerintetek...

Az alábbi grafikon szerintetek is jól ábrázolja a magyar életszínvonal alakulását?

Figyelt kérdés
[link]

2016. jan. 27. 21:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
Igencsak tudományos, a legpontosabb paintbrushban összehányt statisztika, amit ma láttam.
2016. jan. 27. 23:37
 12/19 anonim ***** válasza:
64%

Az aranykor :D

Ezt te rajzoltad paintel? :D

2016. jan. 28. 02:15
 13/19 anonim ***** válasza:
A 'gulyáskommunizmus' meg már a 60as évek elejétől volt.
2016. jan. 28. 02:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Menjetek már a hülyeségetekkel, messze most a legjobb az életszínvonal és a most a legtöbb lehetőség a szabad választásra.

Nem egyfajta ételt kell enned, hanem eldöntheted, hogy a-b vagy c-t veszel, vagy hogy az a-ból a sósat, a cukrosat, sajtosat vagy a mézeset.

Szabadon tanulhatsz és dönthetsz úgy, hogy tűzoltó leszel vagy katona, vagy rendőr, esetleg továbbtanulhatsz és programozó leszel.

A kommunizmus a megkötöttségről szólt, míg a most a lehetőségekről.

2016. jan. 28. 11:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Azon túl, hogy aki egy grafikonnal akar ilyesmit jellemezni, eleve nem partner e témában, ez a grafikon sem valóságnak, sem a paródiának, sem a paródia paródiájának nem alkalmas. Ez a tömény hülyeség jellemzésére talán alkalmas.

A magyar életszínvonal eléggé összetett, eléggé széles intervallumú és elég sok időben összevethetetlen szakasza volt ahhoz, hogy holmi grafikonokkal akarjuk ábrázolni.

Csak egy primitív példa: most van okostelefon, 1956-ban nem volt. Most van eszméletlen számítógépes játékok garmadája, akkor primitív számítógép se volt. Tehát nyilván jobb az életszínvonal. Egy ilyen gondolkodásmódot végighallgatni is fölösleges időtöltés, nemhogy vitázni vele.

2016. jan. 28. 13:06
 16/19 anonim ***** válasza:

"Az aranykor :D

Ezt te rajzoltad paintel? :D"

Épp ezt kérdeztem én is :D

De nem hajlandó egy egyszerű kérdésre válaszolni xD

2016. jan. 28. 16:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Tényleg nem tudom, hogy mit akar kihozni belőle a srác. Először arra gondoltam, hogy valami általános iskolai tanulmány, mert kb. olyan szintű a dolog, de aztán arra gondoltam, hogy ilyet nem nagyon tanítanak akkor még, bár ki tudja. Én kizártnak tartom, hogy ez a Wartburgos lenne, ahhoz túl eredeti.

A cél szerintem az, hogy szemléltesse, hogy olyan színvonalon élünk most az EU-ban, mint '56-ban.

Amúgy hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak, az egész egy nagy baromság.

Senki nem gondolhatja azt, hogy az eu-s korszakban olyan színvonalon élünk, mint akkor. Kicsit nézz utána, hogy akkor milyen világ volt. Azt sem tudom értelmezni, hogy az EU 12 éve alatt egyik napról a másikra lezuhant nullára, és ott is maradt.

Tény, hogy a szocializmusban volt egy mesterségesen generált életszínvonal-fejlődés (ami egyáltalán nem volt fenntartható, előbbutóbb borult volna, mint a piramisjáték), DE hatalmas infláció is volt (ha jól emlékszem, 30+%) , és közben szépen eladósodott az ország.

A rendszerváltáskor megszületett a munkanélküliség fogalma, a külföldi piaccal beömlött egy csomó cucc tönkretéve a hazai gyárak nagy részét, ráadásul a privatizációkor racionalizálták a foglalkoztatást, és a felesleges embereknek felmondtak. (Szocializmusban akkor is dolgoztattak ha nem volt igazán semmi munka, mert a munkanélküli az törvényen kívüli volt (KMK = közveszélyes munkakerülő), így fizetése is volt.)

Később rendszerváltás után az MSZP szerette volna rendezni a gazdaságot, az államadósságot csökkenteni és versenyképessé tenni az országot, emiatt voltak kemény megszorítások voltak. Ekkor is szar volt az életszínvonal.

Az EU-s időszakban nem romlott az életszínvonal, főleg nem ilyen nagyságrenddel, sőt szerintem javulás is volt: sok multi jött be. Egy nagy zuhanás volt a 2008-as gazdasági világválság miatt, és 2010- az orbánista-matolcsysta unortodoxia miatt zuhanórepülés van.

Mielőtt lenulláznának a fideszesek nem egyetértést, szimpátiát, hanem hasznosságot jelent az a piros kéz. 2008 óta folyamatosan történik a szociális háló felszámolása ami 2010 után fokozódott, és egy rakás más probléma is közbejött.

Az EU rengeteg támogatást ad, fejlesztésre, csak szétlopják azt, nem hatékonyan használják fel. Az EU megadta az esélyt. Mi csesztük el, hogy hagyjuk lopni a tolvajokat.

Úgy vélem, hogy ilyen dadaista rajz után jogos a kérdés, hogy szerinted mit jelent az életszínvonal? Nem sértésből kérdezem, hanem hogy tisztázzuk, mire gondolsz, és pontosabb választ adhassunk.

2016. jan. 30. 21:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Ne csak az anyagi életkörülményeket nézzétek, hanem a boldogságot, stresszmentességet is.
2016. jan. 30. 21:37
 19/19 anonim ***** válasza:

Te egy számmal akarsz jellemezni kb. több ezer számot egyszerre. Átlagszámítással nem lehet.

Ha a stresszt vesszük, komolyan azt gondolod, hogy most olyan stresszben, boldogtalanságban vannak az emberek, mint '56-ban, közvetlenül a forradalom leverése után?!

Ha nem, akkor viszont anyagilag kell sokkal rosszabbul élnünk, de azért ez sem teljesen kóser. Igaz, hogy nagyon nagy a mélyszegénység, rengetegen élnek a létminimum alatt, na de hogy kijöjjön az egyenlet, sokkal rosszabbul kellene élni amióta beléptünk az EU-ba.

Lehet, hogy mégis te vagy a Wartburgos, csak megkérted a fiad, hogy "segíccsen már egy ilyen izét csinálni"?! :D

2016. jan. 30. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!