Miért van ennyi ehetetlen élelmiszer a boltokban?
Az elmúlt 30 évben hazánk lakossága nem változott nagy mértékben. Nem hinném, hogy a hazai termelésű alapélelmiszerekből ma a többszöröse fogyna.
Mi változott azóta ? Miért nincs ehető élelmiszer ?
Ez is az EU hozadéka.
Régen eltartható volt a krumpli, nem emlékszem penészes foghagymára, íze volt a csirkehúsnak.
Ma szinte nem lehet elfogadható minőségű árut venni, még ha többet is fizetnék érte. Minden gyors érlelésű, gyorsan romló tömegtermék.
Nem értem, hogy miért nem lehet tisztességes minőségű terméket előállítani.
Szerintem ma sokkal több dolgot lehet venni. Mesélj, hol vettél harminc éve juhtúrót, angol teát, gyümölcsjoghurtot, angol whiskey-t vagy francia bort?
Lehet, hogy az ízlelőbimbóiddal van a baj...
Azt hiszed, az EU hivatásszerűen rontja a csirke ízét? :D Ez abszurd.
De ez a mai kor jellemzője. Erre halad az egész világ. Ez van, ezt kell szeretni.
Komolyan gondoljátok, hogy az EU idejön, és jól génmanipulálja a krumplit, hogy ne legyen eltartható, megpenészesíti a fokhagymát és elrontja a csirke ízét?
Az EU önti nekünk a sok zsét, és szarik a fejünkre, szerintem már rég meg is bánta, hogy egyáltalán bevett a tagjai közé. Mi meg itt sztrájkolunk a multi ellen, mert a multi olyan mint a burzsoázia, sok a pénz, el lehet venni tőle. Holott pl a Tesco pillanatnyilag 22.000. embernek ad munkát, és akkor a beszállítókról nem is beszéltünk. Ezek csak a dolgozóik... Kergesse csak el a multikat bárki, majd meglátjátok, mi lesz itt utána..
Nagyon jó kérdés, bár ez számomra nem elsősorban politikaként, hanem az egészségem megőrzéseként vetődik fel. Szóval én igyekszem valós élelmiszert venni elsősorban a Lehel piacról: mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, nem feldolgozott tejet, normálisabb húst. A készkajákat szinte teljesen kiiktatom, illetve csak vésztartalékként van otthon pár konzerv, mirelit.
Szerintem nem feltétlenül kell itt az EU-ra, meg a politikára mutogatni, még ha lehet is ilyen összefüggés. Tudod, azt kínálják nekünk, amit megveszünk. Ha ez a sok vacak szar nem kellene az embereknek, nem tudnák eladni. Csakhát a felfújt liszt nélküli kenyér, a gimitrappista sajt, meg a vegyszerfelvágott egyrészt olcsó, másrészt ízletesnek is tűnhet, meg nem kell vele bajlódni, ezért mindenki ezt veszi. De azért még lehet normális kaját is találni, bár nem mindig egyszerű. Te is próbáld ezeket megtalálni és venni, még ha időt és esetleg egy kicsit több pénzt is kell rá áldozni!
Úgy látom nem vagyok egyedül a problémámmal.
Én még emlékszem, hogy nagyapámnál 6 hétig állt a sóban a sonka, utána ment a füstölőbe. Nyáron csöpögött a zsír a padláson a sonkából de nem romlott meg. Nézem a tv-ben a nagyipari sonkagyártást. Beleinjekcióznak a húsba valami pácféleséget, egy kicsit megfőzik egy kicsit megfüstölik aztán gyorsan lefagyasztják nehogy megromoljon.
Sajnos a plázában felnőtt fiataloknak fogalmuk sincs arról amiről beszélek. Milyen íze van a fáról frissen éretten szedett baracknak, vagy a szabad földről éretten leszedett paradicsomnak.
"Szerintem ma sokkal több dolgot lehet venni. Mesélj, hol vettél harminc éve juhtúrót, angol teát, gyümölcsjoghurtot, angol whiskey-t vagy francia bort?
Lehet, hogy az ízlelőbimbóiddal van a baj...
Azt hiszed, az EU hivatásszerűen rontja a csirke ízét? :D Ez abszurd."
Utálom a whiskey-t. Néhanapján magyar bort iszom. Nagyon jól elvagyok rák csiga meg kaviár nélkül is. Angol teát régen is lehetett kapni.
Sajnos az EU hivatásszerűen rontja a csirke ízét. Aki egy kicsit is ismeri a tenyésztési módszereket tudja, hogy mi a különbség a zárt ketreces tömegtermelés és a természetes tartás között. Ezek a csirkék életük 4 hetében nem látnak napfényt, nem kapnak természetes táplálékot.
Igen, baj van az ízlelőbimbóimmal. Tudják a különbséget.
Az EU mezőgazdasági politikája a hibás az egészért. Szokás szerint pénzügyi szakemberek döntenek mindenben akik csak a kiadás - bevétel számokat látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!