A szocializmus idején miért oktattak nyugati nyelveket a közoktatásban?
Ez számodra csak azért ellentmondás, mert olyasmiket tételezel fel a szocializmusról, ami ott abban a formában nem létezett. Csak bebeszélték neked, te pedig elhitted.
A szocializmus nem az, ahol mindenki hülye.
előző válaszoló, a szocializmus az nagyon remek dolog volt, olyan remek, hogy hetente vertek össze, havonta kerültem börtönbe, mert nem értettem egyet azzal, amit kádárék és a rendszer elképzelt. Mikor 10-edik alkalommal összevertek, elegem lett és elhagytam az országot. Ami meglepetés volt, hogy Atlanta-ban rohadt sok magyar volt, akik szintén a szocializmusból menekültek. 37 éve nem láttam a "hazámat" de már nem is fogom.
A lényege annyi volt az egésznek, hogy próbálták butítani a népet, hogy birka módjára azt csinálják, amit a rendszer akart. Mesterségesen fenntartottak egy jólétet, a termelés nem fedezte ezt, jöttek a hitelek, jött az eladósodás, 20 ember végezte 2 ember munkáját, akinek volt egy kis esze, az már a '70-es évek közepén-vége felé felismerte azt, hogy mi lesz a vége ennek a "mesterséges jólétnek", persze aki ezt hangoztatta, azt megruházták keményen. Nyugati nyelveket nem nagyon oktatak, ennek oka volt, a nyugati világot próbálták elrejteni a keleti emberek elől, mert szerintük a rothadó kapitalizmus már nem sokáig áll fenn, és majd a szocializmus veszi át a helyét. Aztán bukott a rendszer, beigazolódott az, amit már 20 évvel előtte lehetett tudni, jött a munkanélküliség, szétlopták az országot, megjelent a munkanélküliség, megjelent a kapitalizmus magyar alfaja a rabló-kapitalizmus, akinek esze volt, az még a '70-es '80-as években elhagyta az országot és nyugatra szökött, nem várta meg amig bedől az ország és maga alá temeti a szartenger
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!