Ami a balatoni nyaralóknál, facebookos eladásoknál, és egyéb ilyen helyeken egyértelmű volt a legtöbb ember számára, az az Über esetében miért nem az?
Anno, amikor a szállodák problémáztak a bejelentetlenül, adózatlanul, üzletszerűen kiadott balatoni nyaralók, házak miatt, illetve amikor megjelentek a bejelentetlenül termékeket forgalmazók facebookon, vagy egyéb ilyen helyeken, akkor a legtöbben felháborodtak, hogy "adócsalás" "tisztességtelen"... stb.
És ezeket a személyeket/szolgáltatásokat a NAV is nagy "lelkesedéssel" figyeli, kapja el őket.
Anno(meg más hasonló esetekben most is) a "magyar mentalitás" "bezzeg nyugaton" szófordulatok is gyakran előfordultak a médiában , illetve fórumokon.
A Taxisok vs über esetében ez miért nem egyértelmű?
Elég a "sharing" szó és egy app, attól egyből "harc a modernizáció" ellen lesz, ha a taxisoknak gondjuk van?
Ennyi erőből senki nem problémázhat, mert senkinek sem "tiszta a szakmája"
Na de milyen alapon nyilatkozol te a "legtöbb ember" nevében?
Honnan veszed, hogy a "legtöbb ember" azt gondolja, amit te állítasz róluk?
Nem mindig a leghangosabbak vannak a legtöbben...
Egyébként azért azon is gondolkodj el, hogy azokban az esetekben miért nem tüntettek pld. a balatoni szállodások!
Senki másnál nem is tűrtél el eddig, hogy adózatlanul tevékenykedik, mostanában egészen "szélsőséges" szintig ment ezzel a NAV.
"Na de milyen alapon nyilatkozol te a "legtöbb ember" nevében?
Honnan veszed, hogy a "legtöbb ember" azt gondolja, amit te állítasz róluk? "
Leírtam, hogy mire alapoztam, nyilván nem tudok 100%-os közvélemény kutatást, egyébként több weboldalra, Tv-re és rádió is igaz.
"Egyébként azért azon is gondolkodj el, hogy azokban az esetekben miért nem tüntettek pld. a balatoni szállodások!
"
Mivel nem engedte a NAV, és rá is szállt a bejelentetlenül tevékenykedőkre, de ezt is leírtam.
De már nincs is sztrájk, és ez volt a taxisok legfőbb követelése.
Egyébként ezt bőven korábban is megtehették volna(mai az állásfoglalás) az über nem tegnapi találmány, ráadásul a legtöbb országban volt hasonló probléma
"Egyébként ezt bőven korábban is megtehették volna(mai az állásfoglalás) az über nem tegnapi találmány, ráadásul a legtöbb országban volt hasonló probléma"
Erről már sokkal korábban olvastam, csak senki sem tudta, hogy most az Uberesekre ez érvényes-e vagy sem. Most már biztos, hogy érvényes és így kell.
"Erről már sokkal korábban olvastam, csak senki sem tudta, hogy most az Uberesekre ez érvényes-e vagy sem."
Adó esetében a "valaki valahol" írta nem nagyon minősül "adózásra hatással lévőnek".
Ez után már csak az lesz érdekes, hogy hogyan ellenőrzik. Beépített emberek? Nav-os utasok?
"Ez után már csak az lesz érdekes, hogy hogyan ellenőrzik. Beépített emberek? Nav-os utasok?"
Szerintem keress a régebbi hírek között, mert erre már volt példa akkor merült fel, hogyan lehetne szabályossá tenni és ott merült fel ez a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!