Támogatod, hogy állítsák vissza Magyarországon a monarchiát?
"Na hát ez a baj, böszme... ha az ember csak úgy akarja, hogy jó legyen neki, miközben nem érti, hogy működik a világ, meg az összetett politikai folyamatok, amit az életét irányítják, legalább alapszinten, akkor nem tudom, mit vár magától, mástól, meg az élettől..."
Na ezzel nagyon egyet tudok érteni, az a baj már most is, hogy a magyar társadalom többsége nem tudja a folyamatokat az összefüggéseket... ennek hiánya mutatkozik meg, amikor a nyugdíjasoknak ígért 1% nyugdíj emeléstől elalélnak és arra szavaznak, miközben 1,6% infláció van...vagy amikor választás előtt a tereket, utcákat, parkokat felújítják, mert azt mindenki látja az emberek elalélnak a fejlődés láttán, de az iskolák kórházak meg omladoznak azokat meg ügye ritkán agy nem látják...a birkítás így megy.
Egy monarchiához nem kellenek az osztrákok
Amúgy csatlakoztunk az unióhoz aztán szrba is vesznek minket
A cikk elolvasása nélkül:
Nem lenne rossz, ha vissza állítanák. Egy aprócska eltéréssel: a monarchia élén a király/császár állt. Én viszont inkább kormányt szeretnék, király nélkül. Akár azt is hogy nem külön ülésezik a magyar és az osztrák ogy, hanem egyben.
Tehát inkább föderációt szeretnék a monarchia helyén.
A monarchia egy _alkotmányos, közjogi intézmény_, ami az állam teljességét fejezi ki, egy alk. demokráciában megőrzi az alkotmányosságot, az állami stabilitást, kifejezi a nemzet egységét, amelynek teljesítményéből részesedik az egész társadalom.
Van-e értelmünk ahhoz, hogy megértsük mit jelent az alkotmányos monarchia?
Nincs (még a középosztálynak sincs).
Van-e kultúránk egy monarchia fenntartásához?
Nincs.
Van-e rá alkalmas személy?
Nincs.
"Nem lenne rossz, ha vissza állítanák. Egy aprócska eltéréssel: a monarchia élén a király/császár állt. Én viszont inkább kormányt szeretnék, király nélkül. Akár azt is hogy nem külön ülésezik a magyar és az osztrák ogy, hanem egyben."
Ez hatalmas fogalomzavar. Siralmas, komolyan mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!