Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatod, hogy állítsák...

Támogatod, hogy állítsák vissza Magyarországon a monarchiát?

Figyelt kérdés

Vona Gábor nagyon szeretné!

[link]

Szerintem sem utolsó dolog!

2016. jan. 19. 22:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Na hát ez a baj, böszme... ha az ember csak úgy akarja, hogy jó legyen neki, miközben nem érti, hogy működik a világ, meg az összetett politikai folyamatok, amit az életét irányítják, legalább alapszinten, akkor nem tudom, mit vár magától, mástól, meg az élettől...
2016. jan. 20. 00:35
 12/18 anonim ***** válasza:

"Na hát ez a baj, böszme... ha az ember csak úgy akarja, hogy jó legyen neki, miközben nem érti, hogy működik a világ, meg az összetett politikai folyamatok, amit az életét irányítják, legalább alapszinten, akkor nem tudom, mit vár magától, mástól, meg az élettől..."

Na ezzel nagyon egyet tudok érteni, az a baj már most is, hogy a magyar társadalom többsége nem tudja a folyamatokat az összefüggéseket... ennek hiánya mutatkozik meg, amikor a nyugdíjasoknak ígért 1% nyugdíj emeléstől elalélnak és arra szavaznak, miközben 1,6% infláció van...vagy amikor választás előtt a tereket, utcákat, parkokat felújítják, mert azt mindenki látja az emberek elalélnak a fejlődés láttán, de az iskolák kórházak meg omladoznak azokat meg ügye ritkán agy nem látják...a birkítás így megy.

2016. jan. 20. 02:02
 13/18 anonim ***** válasza:
17%
Igazságos egyeduralom? Te jó ég mennyi sületlenséget hordasz össze!
2016. jan. 20. 08:59
 14/18 anonim ***** válasza:
47%

Egy monarchiához nem kellenek az osztrákok

Amúgy csatlakoztunk az unióhoz aztán szrba is vesznek minket

2016. jan. 20. 12:07
 15/18 anonim ***** válasza:

A cikk elolvasása nélkül:

Nem lenne rossz, ha vissza állítanák. Egy aprócska eltéréssel: a monarchia élén a király/császár állt. Én viszont inkább kormányt szeretnék, király nélkül. Akár azt is hogy nem külön ülésezik a magyar és az osztrák ogy, hanem egyben.

Tehát inkább föderációt szeretnék a monarchia helyén.

2016. jan. 20. 17:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Én támogatom, azzal a feltétellel hogy én leszek az uralkodó.
2016. jan. 20. 20:17
 17/18 anonim ***** válasza:

A monarchia egy _alkotmányos, közjogi intézmény_, ami az állam teljességét fejezi ki, egy alk. demokráciában megőrzi az alkotmányosságot, az állami stabilitást, kifejezi a nemzet egységét, amelynek teljesítményéből részesedik az egész társadalom.

Van-e értelmünk ahhoz, hogy megértsük mit jelent az alkotmányos monarchia?

Nincs (még a középosztálynak sincs).

Van-e kultúránk egy monarchia fenntartásához?

Nincs.

Van-e rá alkalmas személy?

Nincs.

2016. jan. 21. 17:10
 18/18 anonim ***** válasza:

"Nem lenne rossz, ha vissza állítanák. Egy aprócska eltéréssel: a monarchia élén a király/császár állt. Én viszont inkább kormányt szeretnék, király nélkül. Akár azt is hogy nem külön ülésezik a magyar és az osztrák ogy, hanem egyben."

Ez hatalmas fogalomzavar. Siralmas, komolyan mondom.

2016. jan. 21. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!