Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez esetben lelőhetnek ha át...

Ez esetben lelőhetnek ha át akarom lépni a határt? (többi lent)

Figyelt kérdés
[link]

2016. jan. 19. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Nagyon érdekelne, akkor valamelyest szabadon átmehetett a határon az illető? (Ott volt a vasfüggöny szóval ezért nem teljesen szabadon)" - Ahogy írtam, az átkosban voltam határőr, és azt is írtam, hogy ott volt a műszaki határzár ( Nyomsáv, kerítés, rakétás jelzőrendszer, kisfeszültségű elektromos riasztórendszer).

Nem azt írtam, hogy szabadon átmehetett, hanem hogy nem lehetett szabadon lelőni, csak ha pld. a járőrre támadt, ha más életét veszélyeztette - ilyesmik. A többire már nem emlékszem pontosan, arra emlékszem, hogy 10 fegyverhasználati pont volt.

De nem mehetett át, el kellett fogni, és az illetékes határőrösre elállítani, ahova aztán a kerülettől jöttek érte.

A rendőr sem lőhet le mindenkit, akit tetten ér.

2016. jan. 19. 16:41
 12/19 anonim ***** válasza:
"De lehet hogy te a rendszerváltás után voltál határőr?" '87 májustól '88 novemberig voltam.
2016. jan. 19. 16:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem tudtam mi az átkos.
2016. jan. 19. 16:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkák az olyan helyek, ahol egy mezítlábas határsértőt kapásból lelőnek. (Ez kb. Észak-Korea szint) Nagypapám pont akkor volt a déli határon határőr, amikor volt ez a hosszú balhés időszak a jugókkal. Még AKKOR sem lőhettek minden emberre, csak arra, aki közvetlenül vagy közvetetten veszélyt jelentett volna a határőrökre. Amíg a határsértő nem jelentett senkire sem veszélyt "csak" menekült, addig maximum figyelmeztető lövés lehetett. Több nem. El kellet fogni és elő kellet állítani.

Ugyanígy nem kell terrorhelyzetnek sem lenni ahhoz, hogy a határon lelőhessenek. Elég ha csak veszélyt jelentesz a hatóságra (késsel hadonászol, fegyvert rántasz) és szó nélkül lelőnek kb. bárhol a világon.

#1/#4/#6-nak: Mert te aztán nagyon el tudod képzelni milyen az, ha "másként" működnek a dolgok... -.-

2016. jan. 19. 17:05
 15/19 anonim ***** válasza:
80%-os, szerintem a kérdező nem ment veled sok mindenre.
2016. jan. 19. 17:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, a mai világban már nem fognak lelőni. Legalábbis nem rögtön. Ha Észak-Koreába szöknél be, akkor sem lőnének le, hanem elkapnának, megkínoznának, és börtönbe csuknának örökre. Aztán ott 3 év múlva meghalnál. Kb. ennyi. De akárhova átszöksz, tuti nem lőnek le.
2016. jan. 19. 17:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Pont a 14-es válaszolta meg a legjobban a kérdésemet! Nem hiába 80%-osra lett értékelve a válasza. :)
2016. jan. 19. 17:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Bárki, bármikor, bárhol teljesen legálisan átléphet bármely schengeni határt. Miért is lőnének le?
2016. jan. 19. 19:55
 19/19 A kérdező kommentje:
Olvastad amit linkeltem?
2016. jan. 19. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!