Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek tényleg olyan...

Az emberek tényleg olyan buták, hogy nem tudnak különbséget tenni a taxis meg a hiéna között?

Figyelt kérdés

Mindegyik erről szóló bejegyzés alatt tele van a kommentsor olyan rémtörténetekkel, hogy szegény balek egyszer akart taxizni, beszállt az utcán várakozó taxiba, majd horrorösszegeket akart leakasztani.

Szóval tisztázzuk egyszer és mindenkorra:

Aki az utcán vár, nincs cégjelzés az autóján, és 10.000 forintért visz 5 km-re, az hiéna. Repülőtéren (nem a hivatalos taxiparkolóban), pályaudvarokon, meg igazából minden forgalmas téren megtalálható. Naponta van betéved hozzá 1-2 szerencsétlen, akit jól lehúz.

Akit telefonon hívsz (persze utcán is várakozhat, de az a ritkább eset), és a törvényileg előírt (így is drága) tarifán szállít, az sima mezei taxis.

2016. jan. 18. 19:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Én például nem tudok különbséget tenni. Plusz szerintem ugyanaz a taxis megfelelő kuncsaft láttán pillanatok alatt válik hiénává és vissza.

Karácsonyi történet: egy barátunk jött haza külföldről. Meglátogatott, majd taxit rendelt, hogy átmenjünk hozzá. Sima taxis jött, nem is volt gond, egész addig amíg ki nem derült hogy euróval fizetne. Hirtelen olyan árfolyamot számolt a taxis, hogy többéves banki múlttal a hátam mögött sem értettem. Nagyjából itt vált hiénává. Cégjelzéssel, bugyisárga kocsiban, 280/km felirattal. Pedig magyarul beszéltünk. Mit élhet át egy külföldi..

2016. jan. 18. 20:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sziget fesztivál Robbie Williams koncert után magyar emberként igen nehezen álltak meg neked bármelyik taxis.
2016. jan. 18. 20:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az emberek tényleg olyan buták, hogy nem tudnak különbséget tenni a taxis meg a hiéna között?"

Nem buták, csak szimplán nincs különbség.

A "mezei taxis" is hiénaként viselkedik, simán lehúz, nem ad blokkot, meg szarnak is a magyarokra, csak a külföldit viszik el mert őt jól le lehet húzni. Megvan a saját "területük" ki hol parkol, ki hol vehet fel utast. Az egész taxis rendszer maffiahálózatként működik.

2016. jan. 18. 20:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
En eddig csak es kizarolag telefonon rendeltem taxit, de megis huztak mar le. (Pedig egy kezem meg tudom szamolni, hany alkalommal szorultam taxira...)
2016. jan. 18. 20:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem sok a különbség... Meg lehet nézni a ma tüntetőket, meg a fb-on fröcsögő taxisokat:

[link]

[link]

Közelmúltból pár ismertebb sztori, találomra:

[link]

[link]

[link]

[link]

A becsületes, minden szabályt (különösen az adókra vonatkozókat) akkurátusan betartó (közben mégis törvényellenesen demonstráló...) taxisok legendájához: [link]

Innen kiemelném: "a próbautazásokon 1711-szor tapasztalták, hogy a taxis nem ad nyugtát, ez az ellenőrzések mintegy 26 (!!) százaléka,"

2016. jan. 18. 21:03
 6/14 A kérdező kommentje:

Én ezt még nem tapasztaltam, érdekes amit írtatok!

Nekem legfeljebb olyan volt, hogy az egyik nagy céget hívtam, hogy kombit küldjenek, mert biciklit is szállítanék, és hogy elférjen. A diszpécser kiröhögött, hogy akkor menjek biciklivel. Illetve ugyanennél a cégnél volt, hogy a gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához kértem autót, erre a diszpécserrel 10 percig vitatkoztam, mert ő pontos címet akart, én meg olyat nem tudtam mondani.

Tudom hogy ez nem a reklám helye, de a Nemzeti Taxinál találkoztam a legnormálisabb sofőrükkel (igaz, kis cég, ezért néha várni kell az autójukra). Bár legtöbb "nagy céggel" sem vagyok elégedetlen.

2016. jan. 18. 21:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg egyszer euróval fizetni :D

Egyébként általában nekem is jó tapasztalataim vannak, főtaxi párti vagyok, főleg amióta egységes a tarifa és nem drágábbak. Olyan is előfordult, hogy kombit kértem, mert hangszert szállítottam, az annyiban volt vicces, hogy bepakoltuk, majd megkérdezte a taxis, hogy úgy mégis, mennyibe kerül egy ilyen, majd közöltem hogy 2-3 millió.. embert még olyan óvatosan vezetni nem láttam :D

Ettől függetlenül ne legyenek illúzióid, a mezei taxis is ott ügyeskedik, ahol tud. Ez egy ilyen szakma.

2016. jan. 18. 21:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én akárhányszor taxizom, mindig telefonon rendelek kocsit egy nagy cégtől (Citytaxi), és mindig tökéletesen elégedett voltam. Kulturált, tiszta kocsik, sofőr öltönyben rendesen felöltözve, ápoltan, lehúzásról szó sincs. Most meg nézem ezeket a tüntetőket a tévében, neten és csupa lepukkant, kövér prolit látok ordibálni. Azt sem értem, hogy minek ez a hiszti, én simán azt csinálnám, hogy jelentkeznék uber sofőrnek és csinálnám a taxizás mellett azt is.
2016. jan. 18. 21:37
 9/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk... Szerintem az "öltönyös taxisok" nem az olyan utasokat várják akik a buliból hazamenve taxi és Über közt hezitálnak, hanem akik valamelyik jó szállodából mennek a tárgyalóterembe például...
2016. jan. 18. 23:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a taxis tüntet a szabályok betartasa mellett aki amúgy adót csal, feltört IGo-val navigál, külföldit lehúz. De ők a szentek, akikkel a csúnya uber kibabrál. Aha, jó, persze.
2016. jan. 19. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!