Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem érzitek úgy, hogy a...

Nem érzitek úgy, hogy a Jobbik is kormányon tartja a Fideszt?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy konstruktív ellenzéki pártként azon törvényjavaslatokat, amelyek az emberekért vannak, azokat támogatják, de eközben nem nagyon kritizálják a kormányt és a Fideszt. Jó, a korrupcióval igen, de talán ez a téma az, amely nem érdekli az embereket egyáltalán.

2016. jan. 16. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

A Jobbik léte a Fidesz érdeke ez nyilvánvaló.

Nem csak az eredetük miatt, hiszen a nagy Orbán beszédek alatt jelentek meg először, mint árpádsávos zászlólobogtató söpredék a végeken, hanem aktuálpolitikai szempontból is.

Én például soha sem szimpatizáltam a Fidesszel utoljára mégis rájuk szavaztam, mert nem akartam, hogy a fasiszták erősödjenek meg helyettük.

A jobbik nyíltan ellenszenves gyűlöletkeltő fasisztoid arcot mutat, ezzel hátteret ad a kormány számára, mert a legalább annyira szörnyű európa-ellenes, antidemokratikus, illiberális, tekintélyelvű, szexista, maradi, nacionalista urambátyám mutyikormány így egész civilizáltnak tűnik mellettük.

2016. jan. 16. 17:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó, lehetőleg értelmes emberek írjanak, akik nem csak fröcsögnek, köszönöm!
2016. jan. 16. 17:54
 3/7 anonim ***** válasza:
6%

De.

Az első pedig a hétvége miatt van fenn. Ilyenkor azt hiszik, hogy érdekel bárkit is a hülyeségük.

2016. jan. 16. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Inkább ellenkezőleg, ha a Jobbik se lenne, akkor a Fidesznek lenne vagy 70%-os támogatottsága meg teljhatalma, most meg hálisten csak feleennyi van.
2016. jan. 16. 18:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Most is teljhatalma van, saját alaptörvénye van, a legfőbb ügyész egy volt fideszes, a köztársasági elnök egy volt fideszes, az összes stratégiai fontosságú helyen párthűbéresek vannak, a választási bizottságtól kezdve a NAV-on át mindenhol. A Jobbik gondolom szeretne kormányra kerülni, akkor viszont tudnia kell lavírozni, nem mondhatja a kormány ötleteire, hogy jó, mert akkor úgy van vele a választópolgár, hogy minek szavazzak a gyengébb Jobbikra, ha van egy erősebb Fidesz?
2016. jan. 16. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:
A kérdező arra gondol, hogy a Fidesz nagyon sok olyan javaslatot valósít meg, amit a Jobbik kezdeményezett, azért, hogy a Fidesz a Jobbik szavazóit is megszerezze. Ilyen értelemben én is ezt látom, amit a kérdező. Egyikük sem fogja felvállalni, de egyértelmű.
2016. jan. 16. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem azzal tartja a Jobbik kormányon a Fideszt, hogy a széljárás szerint váltja irányait. A Jobbik pont ezért erősödött meg. A Fidesz megadóztatta volna az internetet, a Jobbik kijött, hogy ingyenes csomagot vezetne be. Ez népszerűbb volt mindenkinek. Főleg úgy, hogy már 2 évvel korábban is azt mondta. A Jobbik kijött, hogy korrupt a Fidesz, elkezdte az RTL klub is cibálni. Hát persze, hogy jót tett a Jobbiknak ki korábban ugyan azokat az ügyeket már cibálta. A Jobbik kijött a legnagyobb probléma a demográfiai krízis, a fiatalok lakhatási támogatást növelni kell ÁFA-t 5%-ra levinni lakásépítésnél.

A migránsokat buszokkal szállítsuk át Nyugatra és húzzunk fel kerítést a határra,vessük be a honvédséget, az önkéntesek is kivehessék részüket a határon és ne regisztráljuk a menekülteket.

Ezen felsoroltakból a 2 utolsót nem vette át a Fidesz és mivel nagyobb zakó lenne a Jobbik részéról, ha a szélkakas módjára a nép által támogatott fideszes elképzelésekkel szemben foglalna állást amit eredetileg Ő alkotott. Mert amennyiben ezt tenné a Jobbik akkor a legerősebb aduászát veszítené el. Ez pedig a hitelessége. Ily módon hosszú távon egy nagyon fontos aduásza lesz a Jobbiknak. Az pedig, hogy szakmailag felkészültebb, még hitelesebb lesz, mint a Fidesz. 5%-kos jelenlegi veszteség a Jobbiknak hosszútávon lehet, hogy 10%-os pluszt fog hozni. Hisz a Jobbiktól a többség pont ezen ok miatt maradt távol és támogatta a Fideszt. Ez az oka a kormányképesség, szakmaiság.

2016. jan. 16. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!