Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lesz valami megmozdulás,...

Lesz valami megmozdulás, demonstráció a sorkatonaság visszaállítása ellen?

Figyelt kérdés

Egyre több helyről hallani, többek között a lent linkelt cikkben is, hogy a kormány a sorkatonaság visszaállítását tervezi. A Fidesz mindig is sorkatonaság-párti volt, a 2000-es évek elején is csak a nagy népszerűségvesztés miatt szavazta meg annak eltörlését.

Mi a célja ezzel a Fidesznek? Azt a kevés fiatalt is el akarják még üldözni a sorkatonasággal, szingliadóval és egyéb társadalomellenes intézkedéssel az országból, akik eddig nem menekültek külföldre?

Nekem 2 diplomám, jó állásom van, de egyre inkább úgy érzem, hogy lassan itt lesz az ideje csomagolnom, mert ami ebben az országban történik, annál az is jobb, ha kimegyek Londonba mosogatni.

29/F (meleg)

[link]

2016. jan. 16. 16:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
47%
ASZTMÁS VAGYOK, BESZOPTÁTOK. NEKEM NEM KELL MENNI. C:
2016. jan. 16. 16:47
 12/37 anonim ***** válasza:
15%
Nem tudom mi olyan rossz a sorkatonaságban. A fiatalok ott legalább megtanulnák mi a fegyelem és nem lenne ennyi vasalthajú divatmajom! Dezertálás nem jutna eszébe senkinek mert akkor BUM a fejbe.
2016. jan. 16. 16:55
 13/37 anonim ***** válasza:
80%
"És valóban, a sorkatonaság visszaállítása ránk, melegekre nézve lenne a legkedvezőtlenebb hatással." Miért is?
2016. jan. 16. 17:01
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Kövér fantasztikus logikája az, hogy amiatt mennek ki külföldre a magyarok, mert nincs sorkötelezettség. Ez csal az ő személyes véleménye, nem pedig kőbe vésett törvény. Az meg a cikk hibája, hogy direkt kiemelni a véleményét, mintha az már egy előre eldöntött dolog lenne.

"Kövér és Simicskó István honvédelmi miniszter már dolgoznak azon , hogy a honvédség létszámát is bővítsék. Ez azonban az önkéntes tartalékosok számának növelését jelenti."

Nem lesz senki besorozva, mehettek vissza recskázni.

2016. jan. 16. 17:01
 15/37 anonim ***** válasza:
csak*
2016. jan. 16. 17:02
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

A két melegnek.

Nem értitek, hogy mit mondok.

Nem kell szégyenkezned miatta, de mit reklámozod?

Felteszel egy kérdést, aminek az ég világon semmi köze a szexuális irányultságodhoz, de azért odaírod, hogy meleg vagy.

Hát basszus egyrészt kit érdekel, másrészt, hogy jön ide?

2016. jan. 16. 17:05
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a szexuális beállítottság magánügy. Én sem írom ki az oldalra, hogy reggel mekkorát szartam. Magánügy, nem tartozik másra (pedig méretes volt!).

A sorkatonaságra meg honnan teremtenél fedezetet? Milyen kézzelfogható eredménye, haszna lenne? Max. a munkanélküliséget lehetne kozmetikázni, de erre a célra ott a közmunka.

2016. jan. 16. 17:12
 18/37 A kérdező kommentje:

""És valóban, a sorkatonaság visszaállítása ránk, melegekre nézve lenne a legkedvezőtlenebb hatással." Miért is?"

Ahogy a 6. válaszoló is leírta, a melegeket terrorizálnák a hadseregben. És ez felettesi jóváhagyással történne.

Úgy tudom, hogy a Kádár-korszakban, illetve a rendszerváltást követően legalább alkalmatlannak minősítették a homoszexuális fiatalokat, így nem kellett a sorkatonaságban a melegségük miatt válogatott megaláztatásokat eltűrniük. Napjainkban biztosan nem kapna senki mentességet a homoszexualitása miatt, mivel a jelenlegi kormánypártok nyíltan homofóbok.

2016. jan. 16. 17:18
 19/37 anonim ***** válasza:
90%

Látom még mindíg nem érted.

Megpróbálom szemléltetni.

Ha punkok közé megyek, nem fogom Hitlert éltetni mert összevernek.

Ha skinheadek közé, nem fogom Sztálint éljenezni mert összevernek.

Fradi ultrák között nem mocskolom a fradit mert összevernek.

Ha olyan közegbe megyek, ahol a szexualitásom miatt atrocitás érhet, NEM REKLÁMOZOM!

Igazságtalan és elszomorító de ez van. Szokj hozzá.

2016. jan. 16. 17:24
 20/37 A kérdező kommentje:

"Ha olyan közegbe megyek, ahol a szexualitásom miatt atrocitás érhet, NEM REKLÁMOZOM!"

Nem "reklámozásból", de melegként például egy közös zuhanyozást többszáz fiúval hogy oldanál meg?

Egyébként nagyon elkanyarodtak a válaszok az eredeti kérdéstől. Nem hiszem, hogy csak én ellenezném, ha visszaállítanák a sorkatonaságot, és azt sem hiszem, hogy csak a melegek lennének a sorkatonaság ellen.

2016. jan. 16. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!