Mit szóltok ahhoz, hogy idén is emelkedett a minimálbér?
A minimálbér minden évben emelkedik, sőt még a - pfúj, pfúj, mindjárt megyek kezet mosni - népveszejtő Gyurcsány-Bajnai idejében is.
"Napi 12-13 órát dolgozok, heti 6 napot. Napi 3000 forint bruttóért."
Szerencséd ember vagy. Nálunk nagyon kevés helyen fizetnek ennyit. Amióta Fidesz kormány van jó ha keresel 2500-2700 forintot.
Drága 5ös tudod te mi az a fizetőérték??
És a brutális ferdítésed mellett elfeljtetted megemelni egyes húsok áfájának az 5%ra csökkentését! És igen én észrevettem a deflációt, ma is 1000ft alatt vettem egy kiló disznócombot!
# 15/15 Időpont ma 16:11
Csakhogy ezt nem deflációnak hívják.
Ki mondta, Hogy ezt deflációnak hívják? Csak ki lett ragadva az áfa emelés és mondtam h azért vegyétek figyelembe ezt a nem apró tényt, Hogy a disznó hús áfája viszont drasztikusan le lett csökkentve!
Mindettől függetlenül defláció van élelmiszer árakban, nyugodtan megnézheted KSHn! Ja és akkor most jön az ellenzéki hiszti meg összeesküvés elmélet, hogy hamisítják a ksh adatait... -.- nehogy egyszer elismerjétek, hogy a fidesz valamit jól csinál, mert rátok szakad a plafon!
"És igen én észrevettem a deflációt, ma is 1000ft alatt vettem egy kiló disznócombot!"
Itt írtad, te. :-)
Nem mellesleg egy szót nem szóltam a sertéshús ÁFA-csökkentés ellen, sőt támogatom, ahogy minden alapvető élelmiszerét.
Az, hogy valaminek csökkentjük az adóját még nem defláció.
Ezen kívül van ami drágult (tojás, tej, tészták), és van ami némileg olcsóbb lett. De ez meg nem a kormányon múlt.
"Élelmiszer és energia árakban lényegében defláció van" Érdekes az élelmiszerekre valamiért más ír a ksh.
"12 hónap alatt, 2014. decemberhez viszonyítva:
A fogyasztói árak átlagosan 0,9%-kal nőttek. Az élelmiszerek ára 2,2%-kal emelkedett, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 23,0, az étolajé 12,7, a cukoré 9,2%-kal nőtt, míg a tejé 9,5, a sajté 6,9%-kal csökkent. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 3,8, a tartós fogyasztási cikkek 1,7, a szolgáltatások 1,5%-kal drágultak."
"2015. évben az előző évhez képest:
A fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal mérséklődtek. Az élelmiszerek ára átlagosan 0,9%-kal nőtt"
Egy adatban csökkent az élelmiszer amikor, novembert és decembert hasonlították össze, de látható másik kettőből, hogy lényegében nincs defláció az élelmiszereknél összességében
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!