Akik FB-on mindenféle hazugságlistákat osztanak meg, mi a céljuk vele?
Ok, hogy magyarországon a dolgok az otthoni fizetéshez irrálisan drágák, de ami mmost sláger, hogy a rezsire a fizetés 2,5%-át mondják Berlinben (és más fővárosokban is hasonlót), Budapestre meg 20% körülit írnak.
Namost ha egy átlagos kisvárosban szétnézek, a saját tulajdonban levő házra a "Hausgeld"(közös ktsg.) kb. 200 euró, amiben általában az áram nincs benne, a fűtés talán (közösségfüggő).
Bérleményeknél is kb. ez az irány, ha egy jól kereső technikusra vagy egy kezdő mérnökre nézzük akki 2000-2400 euró körül keres nettóban ez már lazán 10%.
A másik sláger, ahol összehasonlítják a kenyeret, meg az autóátírást meg hasonlókat, persze köszönőviszonyban nincs a valósággal, mint az sem, amikor valaki lefényképezte németeknél a téliszalámi utánzatot 4 euróért, majd magyarországon az eredeti pick-télit hogy jajajajajj kétszer annyiba kerül. (az igazi kint is 8 euró, grammokat nem tudok, de ugyanarról a méretről van legalább szó)
Megtaláltam a szalámis cuccot:
Az, hogy lejárassák Magyaro.-t.
Én még soha semmit olcsóbban nyugaton nem vettem, mindig hazugságnak bizonyult, hogy ott valami olcsóbb. A sznob nyugatimádók mániája, hogy ott olcsón lehet vásárolni vagy élni.
"Akkor az embereket értetted félre. Nekik mindkettő téliszalámi. Javarészt a két árról volt szó, hidd el, ezeknek édesmindegy, hogy téli vagy Rákóczi :-) "
Persze.
Nekem meg édes mindegy, hogy BMW vagy kispolszki.
De a kettő ég és föld.
Ember legalább KICSIT gondolkozz mielőtt hülyét csinálsz magadból.
# 14/14 Időpont ma 18:29
Jelenleg te csinálsz hülyét magadból. Akik azt mondták "Téliszalámi", azok qrvára a kép bal oldalára tett Rákóczi szalámira értették. Az emberek néha egyszerűsítenek, ezen mit nehéz felfogni? _MINDEN_ esetben a két képen szereplő ár lett összehasonlítva, pont leszarták, hogy "Téli" névvel más szalámit illet a gyártó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!