Miért van informatikusihiány Magyarországon, amikor kb netről is meg lehet tanulni tutorialokból?
# 7/10 - te hülye vagy.
Kérdező, lehet, hogy Javában el lehet bohóckodni netes tutorialokkal, de ha te a műszaki informatikát megtanulod a jutúbról, én bekapom a saját farkam.
Ti vagytok a hülyék. :D
Az válaszomra írt egyik kritikára:
”Te súlyosan kevered az informatika szaktudást, és az informatikai felhasználást. Csak hogy jobban értsd, ahogy te most felhasználod ezt a weboldalt, egy informatikai felhasználó vagy, de nem informatikus.”
-->Az informatika népszerű elterjedése már önmagában hordozza eleve azt a tényt is, hogy a sok kocka infóra akarsz menni, mert ugye mennyivel egyszerűbb ülni a gép előtt. Az általános iskola elvégzése után én is infó szakos voltam, tehát tudom azt, hogy a kockák fejében mi jár. Az persze már egy más dolog, hogy valaki a középsuli után meddig jut el, de abban biztos vagyok, hogy egy vérbeli kocka nem fog addig mozdulni, amíg olyan magasra nem jut az informatikai szakmában, ameddig lehet, mert hát egyszerűbb a gép előtt ülni, mind valódi munkát végezni.
”Amikor én mentem az egyetemnek a nyílt napjára, amikor pályát választottam, akkor külön beszélt az előadó egy fél órát arról, hogy az aki csak szeret játszani a számítógépen az ne jöjjön informatikusnak, az jöjjön akit ez tényleg érdekel és ambíciója van a területen, nem csak játszani szeret mert az teljesen más.”
-->És szerinted ez érdekli a kockákat???? A kocka lételeme az, hogy a gép előtt ül, mindegy mit csinál. Pont ezért hívjuk kockának, nem csak a játék miatt. Nagyon el vagy te tévedve.......................
”Mondjuk akkoriban még nem volt facebook meg semmilyen megosztós oldal)”
-->Mégis mikoriak ezek az emlékeid? A DOS-os rendszer vagy a Win 95 korából? :DDDDD Akkor még a kockaság sem volt talán annyira elterjedt.
”Szóval, attól még hogy le tudsz tölteni alkalmazásokat a telefonodra, attól te még baromira nem értesz semmihez, egy felhasználó vagy, (ahogy az arrogánsabb kollégáim mondják: PARASZT) vagy :) ”
Nem vagyok paraszt, de te egy konzervatív, bunkó GYÖKÉR vagy. :D Gondolom valami olyan ősi mentalitású fazon lehetsz, aki még mindig Win95-öt használ, mert zavarja a technikai haladás.
"Az általános iskola elvégzése után én is infó szakos voltam, tehát tudom azt, hogy a kockák fejében mi jár. "
OMFG!
AZ hogy te elmentél egy szar infós középsuliba attól még közöd sincs az infóhoz. Ott max azt tanítják meg hogy mi van egy számítógépben. Jó esetben még el is mondják miért van benne, netán egy pascalban mutatnak egy hello world-öt.
Egyetemen elkezdődik már valami értelmesebb. A gond hogy időben alig 5% végzi el, mert annyira nehéz.
"-->És szerinted ez érdekli a kockákat???? A kocka lételeme az, hogy a gép előtt ül, mindegy mit csinál. Pont ezért hívjuk kockának, nem csak a játék miatt. Nagyon el vagy te tévedve...... "
A szoftverfejlesztő nem egyenlő a kockával.
"AZ hogy te elmentél egy szar infós középsuliba attól még közöd sincs az infóhoz."
Baromság. Igenis közöm volt hozzá, ezért voltam infós, és rajtam múlt, hogy még a jövőben - ami már a múlt - még jobban közöm lesz-e hozzá. Ha egyetemre mentem volna, valószínűleg akkor is kockaságnak tartottam volna, de szerencsére annál jobban alakul a sorsom, mert külföldön nagyobb lehetőségem vannak tisztességes munkával, mint másnak itthon Magyarországon a kockadiplomával. Az egyetemi szint pedig az informatikának mindössze a magasabb rendű változata, míg az általános a lebutított. A kockaság egy lineáris vonalon halad tovább, ez aztán valami nagyon nagy dolog, hát nevetnem kell.
"A szoftverfejlesztő nem egyenlő a kockával."
-->Baromság. Ha nem így lenne, akkor normális MUNKÁT végezne, esetleg sportember lenne, nem pedig szoftvereket fejlesztene. A szoftverfejlesztés max ilyen hobbi munkának menne el, másnak nem.
Meg izé... Nézd már meg a kockák termékeit: Pl az új windows gagyibb mint a 7-es. Mit csináltak ezek akkor a gép előtt? Ilyen rossz op. rendszert aztán nagy dolog volt összedobni, gondolom nyomták közben a COD-ot, vagy a FIFA-t, azt röhögtek ott a gép előtt. A játékokról meg ne is beszéljünk. És tudod, hogy a mi vicces? Hogy ezeket a gagyi termékeket olyanok termelik ki, akiknek kockadiplomája van!!
"És infós középiskolában olyanokat meg se tanítanak hogy hogyan rakj fel egy windowst vagy hogy particionálj"
Talán azért, mert már ezt egy ált. isk. 8. osztályába járó tanuló is meg tudja tenni? Nagyon lebecsülöd a középiskolai oktatást, esetleg csak az fáj neked, hogy időközben talán rájönnek a tanulók, hogy a kockamelónál van jobb, és ezért másfelé viszik az irányt?
18:10
Most jöttem rá hogy te trollkodsz. Mert ha nem akkor komoly problémák vannak.
"Talán azért, mert már ezt egy ált. isk. 8. osztályába járó tanuló is meg tudja tenni? Nagyon lebecsülöd a középiskolai oktatást, esetleg csak az fáj neked, hogy időközben talán rájönnek a tanulók, hogy a kockamelónál van jobb, és ezért másfelé viszik az irányt?"
Azért egy nettó fél milliós fizetést nem neveznék rossznak egy 6-8 év szakmai gyakorlattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!