A fidesznek miért van szüksége a KDNP-re?
Az utóbbi időben egyre népszerűtlenebb kijelentéseket tesz a KDNP.
Pl nem támogatják a gyermekétkeztetést.Ugye ez minden párttól negatívan hatna,de különösen a magukat keresztényeknek vallóktól elég visszatetsző.
Most meg ez a "szingliadó" vagy mi.
Minek kell a fidesznek egy olyan párttal koalícióban lenni,aki önállóan be sem kerülne a parlamentbe?
Meg a vasárnapi zárvatartásról ne is beszéljünk :)
Régebben azért volt szükség rá,mert nagyobb párt volt, most hogy miért nem dobják ki őket, szerintem az lehet az oka,hogy túl sok közös ügyük van ha érted mire gondolok :)
Valószínű, hogy bár a KDNP mellett nem sokan szavaznak, de szavazatvesztést eredményezne a "kikényszerítés" a koalícióból a Fidesz számára is.
Valószínű, hogy az utána "szinte kötelező" "sárdobálásnak" túl nagy ára lenne. Illetve nem lehetne "kipróbálni" a törvénytervezetek népszerűségét, ha először is a Fidesz-hez kapcsolódnak.
Ismerek olyat, aki azért szavaz a Fideszre, mert "ott vannak a keresztények!".
Ezt így konkrétan ő mondta nekem.
" "ott vannak a keresztények!". "
Hát nem tudom.A fidesz is kereszténynek vallja magát.
Meg vallásmániások.Ehhez nem kell egy kis párt,akinek alig van szavazótábora.
Mellesleg pont ciki,hogy "keresztényként" olyan dolgokat tesznek,ami nem éppen azt tükrözi,amit ők képviselnének,hanem a kereszténység negatív oldalát.
Pl KDNP-s képviselő akarta felvenni a képviselői fizetését a nyugdíj mellett.
Ugye a középkorban is a vallási vezetők a népből éltek.Vagyonosak voltak.
Viszont ezek a negatív dolgok,ami mostanában a KDNP körül zajlanak a fideszre is rossz hatással lehet.
(Nem vagyok fideszes),csak nem értem mi hasznuk nekik ebből.
Egyébként sok magát kereszténynek valló ember nem szimpatizál a KDNP-vel.
"Keresztényként gusztustalannak tartom, amit a KDNP művel."
Szerintem nagyon is jól csinálják a konzervatív kereszténykedést.
Lehet, hogy inkább neked nem fekszik eléggé ez az oldal.
Tévedsz kérdező. Nem az utóbbi időben, mindig. Csak eddig nem olyan látványosan. Szükség meg azért van rájuk, mert így a kormány szövetségese a klérus, és mióta világ a világ, a legeredményesebb kifosztás e kettő szövetségével tudott megvalósulni a legeredményesebben.
Elhinni nem kell, elszenvedni viszont mindenki fogja. Akár így gondolja, akár úgy. Ez a szép a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!