Magyarországon azért nem vezetik be az Euro-t, mert akkor kínos lenne összehasonlítani az itteni 250 Euro-s béreket a kinti 1100-zal?
" Ha ott veszed az sem drágább sőt"
Hazugsag.
"Rómában ahol élek, legrosszabb esetben ugyanannyi minden mint otthon"
Szerintem ne hazudozz.
Lehet hogy nálunk 5€ a hús ott meg 10€...Csak éppen a magyar átlagbér 500€ Ausztriában meg 1800€.
Nem mindegy hogy 2x drágább dolgot 4x akkora fizetésből tudsz megvenni.
Ez igy igaz, a fizetesekhez kepest, vasarloerot tekintve nyugaton jobb az elet.
De az egy otvaros hazugsag hogy nyugaton minden ugyanannyiba kerul mint Magyarorszagon. Ezt azok terjesztik akik eletukben nem voltak kint, vagy ha igen, akkor is munkasszallason, tizedmagukkal.
Az árak összehasonlításánál nem csak a boltban a kenyér, tej, hús, sör, cigaretta, nadrág, mobiltelefon, mikrosütő, TV... árát kell megnézni a különböző országokban.
Ott van még a lakhatás is (lakbér, villany, gáz, víz, karbantartás), tömegközlekedés, benzin ára, egészségügyi ellátás, oktatás költségei, különböző egyéb szolgáltatások (pl. fodrász, étterem, pub, szálláshely-turizmus, mozi).
Ha mindent figyelembe veszünk, akkor megfigyelhető, hogy a gazdag országokban (pl. Svájc, Svédország, Anglia, Hollandia, Ausztria, Németország stb.) jóval drágább az élet, mint a szegényebb országokban (pl. Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Szerbia).
De ha durván négyszeres fizetés és kétszeres árszínvonal van Nyugaton, akkor is kétszer magasabb az életszínvonal, ami a gazdasági, fogyasztói oldalt illeti.
"Tudom neked akkor ajánlani, hogy győződj meg róla magad :)"
10 eve elek Münchenben. Szerintem ne magyarazd el nekem hogy itt mi mennyibe kerul. Elelmiszer, ingatlan, szolgaltatasok, energia: itt olyan arak vannak, hogy egy atlag magyarnak a szeme felakad amikor megtapasztalja. Szamtalanszor hallottam mar amikor az otthoniak szembesulve az itteni arszinvonallal csak ertetlenkednek, es azt mondogatjak hogy ok azt hallottak hogy nyugaton minden ugyanannyi....
Akkor szoktam nekik mondani hogy nem kell minden hulyeseget beszopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!