Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon azért nem...

Magyarországon azért nem vezetik be az Euro-t, mert akkor kínos lenne összehasonlítani az itteni 250 Euro-s béreket a kinti 1100-zal?

Figyelt kérdés
Mert most még mondhatják, hogy ez forint rendszer, ez nem összehasonlítható azzal ami kint van, mert kint minden drágább, meg a többi hazugságok
2016. jan. 4. 11:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
28%

" Ha ott veszed az sem drágább sőt"

Hazugsag.

2016. jan. 4. 13:35
 12/23 anonim ***** válasza:
30%

"Rómában ahol élek, legrosszabb esetben ugyanannyi minden mint otthon"

Szerintem ne hazudozz.

2016. jan. 4. 13:35
 13/23 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nálunk 5€ a hús ott meg 10€...Csak éppen a magyar átlagbér 500€ Ausztriában meg 1800€.

Nem mindegy hogy 2x drágább dolgot 4x akkora fizetésből tudsz megvenni.

2016. jan. 4. 14:11
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

Ez igy igaz, a fizetesekhez kepest, vasarloerot tekintve nyugaton jobb az elet.

De az egy otvaros hazugsag hogy nyugaton minden ugyanannyiba kerul mint Magyarorszagon. Ezt azok terjesztik akik eletukben nem voltak kint, vagy ha igen, akkor is munkasszallason, tizedmagukkal.

2016. jan. 4. 14:16
 15/23 anonim válasza:
Tudom neked akkor ajánlani, hogy győződj meg róla magad :)
2016. jan. 4. 14:21
 16/23 anonim ***** válasza:

Az árak összehasonlításánál nem csak a boltban a kenyér, tej, hús, sör, cigaretta, nadrág, mobiltelefon, mikrosütő, TV... árát kell megnézni a különböző országokban.

Ott van még a lakhatás is (lakbér, villany, gáz, víz, karbantartás), tömegközlekedés, benzin ára, egészségügyi ellátás, oktatás költségei, különböző egyéb szolgáltatások (pl. fodrász, étterem, pub, szálláshely-turizmus, mozi).

Ha mindent figyelembe veszünk, akkor megfigyelhető, hogy a gazdag országokban (pl. Svájc, Svédország, Anglia, Hollandia, Ausztria, Németország stb.) jóval drágább az élet, mint a szegényebb országokban (pl. Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Szerbia).

De ha durván négyszeres fizetés és kétszeres árszínvonal van Nyugaton, akkor is kétszer magasabb az életszínvonal, ami a gazdasági, fogyasztói oldalt illeti.

2016. jan. 4. 14:39
 17/23 anonim ***** válasza:
Ausztriában élek (ideiglenesen, mert hamarosan tervezünk hazaköltözni). Az árszínvonal itt nem kétszerese a magyarénak, hanem 3-szorosa legalább. Amilyen lakást itt, vidéken bérlünk 550 euró + rezsiért, azért otthon, Magyarországon kacsalábon forgó kastélyt lehet kapni. Az autóbiztosítás havonta lenne annyi az autóinkra, mint otthon évente (kb. 100 euró lenne havonta). A hús ára tényleg 10 euró körül van kilója. A zöldség is jó 2-4x-es áron van, olyan alap zöldségek, mint a répa, krumpli, hagyma is horrobilis összegekbe kerül, ha csak az ember nem a szemetet veszi. Egyedül a feldolgozott termékek mennek hasonló áron, mint otthon (kozmetikumok, készételek), de pl az étterem is 3-4x annyiba kerül, ahogy a fodrász, kozmetikus, fogorvos is. Ha nem a párom karrierlehetőségéről lett volna szó, ismerve az itteni helyzetet biztos nem jöttünk volna ki.
2016. jan. 4. 16:39
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

"Tudom neked akkor ajánlani, hogy győződj meg róla magad :)"

10 eve elek Münchenben. Szerintem ne magyarazd el nekem hogy itt mi mennyibe kerul. Elelmiszer, ingatlan, szolgaltatasok, energia: itt olyan arak vannak, hogy egy atlag magyarnak a szeme felakad amikor megtapasztalja. Szamtalanszor hallottam mar amikor az otthoniak szembesulve az itteni arszinvonallal csak ertetlenkednek, es azt mondogatjak hogy ok azt hallottak hogy nyugaton minden ugyanannyi....

Akkor szoktam nekik mondani hogy nem kell minden hulyeseget beszopni.

2016. jan. 4. 16:45
 19/23 anonim ***** válasza:
48%
Hollandiában laktam, ott a lakhatás valamivel drágább, ha mondjuk Pestet vesszük alapul, akkor nem jelentősen. Kaja ugyanannyi, közlekedés drágább, de megint ha Pestet nézzük akkor megint csak nem olyan vészes a különbség. A szolgáltatások változók, van ami olcsóbb pl fodrász de van ami drágább pl autó szervíz, az eü biztosítás csak akkor drágább ha használod is alapból visszakapod a befizetett összeg 80%-át, az így fennmaradó összeg kevesebb mint amit otthon vonnak.
2016. jan. 4. 16:59
 20/23 anonim ***** válasza:
a matek az megy nálatok? igen pesten olcsóbb az albérlet az ottani árakhoz képest de itt mennyit keresel? azt vedd alapul pesten max 100 nettó a fizetés az átlag embernek 50-70 ezer az átlag albérlet akkor nem tudom hol jobb élni pesten vagy münchenben! hiába 400 ft itt 1 kiló csirkecomb ha keresel 100 nettót ott meg 600 ezret és 1200 ft 1 kiló .... logika az nincs orbi bérencek
2016. jan. 4. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!