Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják azokra, aki...

Miért mondják azokra, aki csökkenteni szeretnék a társadalmi, vagyoni különbségeket, hogy kommunisták?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom,hogy egy utcaseprő annyit keressen,mint egy orvos.

Viszont ma a legjobban keresők 28-szor annyi fizetést kapnak,mint akik minimálbért keresnek.

Ez baromi aránytalan.

Közben ezek az emberek is 8 órában dolgoznak,nem 24-ben.

Svédországban is kapitalizmus van.Nincsenek hatalmas különbségek a társadalomban,nem nélkülözik senki.

2015. dec. 31. 05:24
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Azért teheti meg,mert másoktól elveszi.

Nem bírod felfogni,hogy ha valaki 28-szor többet keres,akkor azt másoktól veszi el?

Mindenki nem kereshet 28-szor többet.

De ha csak 18szor többet keresne,akkor többen élnének jobb életszínvonalon.

Bocsi,nekem fogalmam sincs,hogy az Audi mivel jobb,mint a Suzuki,nem értek az autókhoz,mert autóm sincs.

Azért sincs,mert nem engedhetem meg magamnak,hogy fenntartsam.Nekem ez már luxus.

Bár legalább kímélem a környezetet.

A baj ott kezdődik,hogy nem csak az autóról kell lemondanom,hanem egyre több mindenről,azért,hogy mások még jobb színvonalon éljenek.

Nem fogják fel,hogy ez a luxus-pénz alapú világ összefog omlani.

Ha a társadalom felső 10%-ának luxusélete elsőbbséget élvez,a társadalom alsó 50-60%-ának az életbenmaradásánál,akkor ott valami baj van szerintem.

Az a baj,hogy nem tudják felfogni,hogy a kapitalizmus nem tud a végtelenségig építkezni.

A luxussal sem az a baj,hogy létezik,hanem az,hogy baromi drága.

Nem sajnálnám én senkitől,ha cserébe másoknak nem kellene nélkülöznie,de ez nem így van

A világ ilyen.Ha valaki valahol gazdagodik,másnak törvényszerűen el kell szegényednie.

És én nem melós vagyok,még mielőtt ezzel jössz.

Biológus végzettségem van.De valamiért az én tudásommal,végzettségemmel nem érdemlek meg egy normális életet,mert nem születtem gazdagnak,vagy nem vállalkozók a szüleim.

Azért tanultam,hogy azon filózhatok,hogy a rezsit fizessem be vagy egyek e.

Ez aztán az élet.

Bennem van a hiba?Szerintem nem.Egyszerűen nem kapok annyit,amennyit megérdemelnék.Pedig hatalmas igényeim sincsenek,csak egyszerű,normális,átlagos életet szeretnék élni.

De tanulhattam volna mást is,azzal sem lennék előrébb.

Ugyanis ebben az országban csak 2-3 területen dolgozóknak jár a normális élet,mindenki más meg dögöljön meg a ti felfogásáotok szerint.

Nem lehet mindenki programozó vagy informatikus.

Az a baj,hogy túl sok "Bill Gates" van már,és a világ nem bírja el az ő luxus életüket.

2015. dec. 31. 12:24
 12/25 anonim ***** válasza:
62%

EZ egy ilyen ország kedves kérdező.

Aki nem informatikus meg gépészmérnök meg fogorvos az dögöljön nyugodtan éhen vagy lakjon az anyjával.

2015. dec. 31. 12:28
 13/25 anonim ***** válasza:
59%
milyen szoftver is fut a gépeden kérdező? szemét Gates és a luxustermékei D:
2015. dec. 31. 12:33
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

"Nem bírod felfogni,hogy ha valaki 28-szor többet keres,akkor azt másoktól veszi el?"

A gazdaság nem így működik, ha mások többet keresnek, akkor többet is fogyasztanak, befektetnek, vállalkozásokat alapítanak (ha megfelelő hozzá a gazdasági és politikai környezet) és ezáltal te is többet fogsz keresni.

A pénz nem tud "elfogyni", csak körforgásban van (napi szinten akkora pénzforgalom megy végbe a világban, amennyit egy ember több ezer év alatt sem tudna elkölteni az elképzelhető legfényűzőbb pazarló luxus mellett sem).

Példa: ha "A" személy vesz "B" személytől egy tárgyat 1000 Ft-ért, "B" személy egy szolgáltatást "C" személytől 1000 Ft-ért, "C" személy pedig munkabérként kifizeti ezt az 1000 Ft-ot "A" személynek, akkor mindannyian gazdagodtak 1000 Ft-tal, pedig csak egyetlen 1000 Ft-os vett részt a körforgásban.

2015. dec. 31. 12:45
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

"Biológus végzettségem van.De valamiért az én tudásommal,végzettségemmel nem érdemlek meg egy normális életet"

Biztos vannak nagyon sikeres biológusok is. Valamiért nem tudsz a szakterületeden érvényesülni és ezt másokra fogod.

"mert nem születtem gazdagnak,vagy nem vállalkozók a szüleim."

Sok sikeres ember van, aki szegény családból származik.

"Azért tanultam,hogy azon filózhatok,hogy a rezsit fizessem be vagy egyek e."

Többet, mást, jobban kellett volna tanulni. Tudod, nekünk melósoknak ha panaszunk van, hamar odavetik: tanulni kellett volna!

"Ez aztán az élet."

Milliók élnek így hazánkban és a világban, hajtva, gürcölve, gyereket nevelve.

"Bennem van a hiba?Szerintem nem."

Pedig könnyen lehet, hogy de.

"Egyszerűen nem kapok annyit"

Kapni, kapni. Itt mindenkinek valami jár. Tenni is kell érte, ha nem megy itthon, hát külföldön. A magyar társadalom egyik legnagyobb baja az irigység. Miért van másnak, miért van több a szomszédnak? Az esetek túlnyomó többségében egyszerűen azért mert többet tanult, hajtott, dolgozott azért amije van, mint a panaszkodó.

2015. dec. 31. 12:46
 16/25 anonim ***** válasza:
35%

"Többet, mást, jobban kellett volna tanulni. "

ELárulnád hogy mitől jobb egy mezei sofőr mint egy biológus?

Ja hogy az pont hiányszakma és ezért viszonylag megfizetik?

Akkor dögöljön meg az összes biológus meg sakkozzon a számlával?

2015. dec. 31. 12:52
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

a biológus azért vicces terület, mert ahhoz nem tanul elég klinikumot, hogy orvos legyen, és nem tanul elég matekot és gazdaságot hogy vegyészmérnök

mit lehet tenni ha ezek keresettek? vagyis inkább, hogy te sem ezért fizetsz, hanem olyan dolgokért amiket a fent említettek állítanak elő

és egyébként bőven van K+F állás is, szóval ha a saját választott TTK-s területben még csak erős sem vagy, azzal nem lehet mit csinálni

volt szerencsém kémia Bsc-t végzett magántanárhoz

gyakorlatilag a középszintet tudta csak elmagyarázni, kicsit komolyabb feladatokat az ötösöm lesz kémiából könyvből már nem

2015. dec. 31. 13:03
 18/25 anonim ***** válasza:
59%

"ELárulnád hogy mitől jobb egy mezei sofőr mint egy biológus?"

Mondott ilyet valaki?

"Ja hogy az pont hiányszakma és ezért viszonylag megfizetik?"

Igen. De bárki más is lehet sofőr, és vannak más kétkezi munkák is, szellemi foglalkozások is. Te valamiért nem érsz el sikereket - tőled tudtuk meg.

"Akkor dögöljön meg az összes biológus meg sakkozzon a számlával?"

Ne, de nem is mondott senki ilyet.

2015. dec. 31. 13:15
 19/25 anonim ***** válasza:

"De bárki más is lehet sofőr, és vannak más kétkezi munkák is, szellemi foglalkozások is. Te valamiért nem érsz el sikereket - tőled tudtuk meg."

Sorry, ez a mondat természetesen a kérdezőre vonatkozik.

2015. dec. 31. 13:17
 20/25 A kérdező kommentje:

"Milliók élnek így hazánkban és a világban, hajtva, gürcölve, gyereket nevelve. "

Nem tervezek gyereket.Az egyenlő lenne az öngyilkossággal.

2015. dec. 31. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!