Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kéne dolgoztatni azokat a...

Nem kéne dolgoztatni azokat a nyugdíjasokat akik régen 55 éves korukban elmehettek nyugdíjba?

Figyelt kérdés

2015. dec. 28. 18:17
1 2 3
 11/23 szántóvető ***** válasza:
én bátorítalak,vágj bele.a programod nem mindennapi,akár még jól is elsülhet.
2015. dec. 28. 19:09
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem.Azért,mert valaki élt a törvényadta lehetőségével,utólag büntetni elég érdekes elképzelés.
2015. dec. 28. 19:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Aki akar, ma is dolgozhat nyugdíj mellett - ha felveszik.

Én voltam akinek anyósa dolgozik, neki úgy legózzák ki a munkaügyön a fizetését, hogy épp az alatt maradjon ami mellett még megkapja a nyugdíját is, azaz gyakorlatilag dupla pénzt kap.

Nem tőle irigylem, de ez se egy jó rendszer, hogy ő beépült a munkahelyére és szerintem 80 évesen is ott fog ülni a székében és kávézni jó pénzekért, míg 30 éveseknek nincs munka - és az én anyámnak se volt 50 évesen, így neki a nyugdíja is elég kevés.

Jókor kell lenni jó helyen.

2015. dec. 28. 19:33
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen,épp ez a baj,hogy sok 50évesnek most sincs munkája. Egyszerűen azért,mert a munkaadók 50 felett,finoman szólva nem kapkodnak az emberekért.
2015. dec. 28. 20:02
 15/23 A kérdező kommentje:

ma 20:02

meg azért mert akik 55 éves korukban elvonultak nyugdíjba ők oylan nyugdíjasok, akik nem joggal kapnak még nyugdíjat, legalább 8 évet kéne még dolgozniuk utólag, hogy korrekt legyen a rendszer és abból a rengeteg felszabaduló pénzből amit nekik fizetünk az adóforintjainkból az állam tudna munkahelyet teremteni mindenkinek!

2015. dec. 28. 21:01
 16/23 anonim ***** válasza:

Kérlek, írd le, hogyan teremt az állam munkahelyet (pláne „midnenkinek”), és ennek milyen gazdasági racionalitása van.

Én eddig abban a hitben éltem, hogy az állami munkahelyeken dolgozók bérét is a versenyszférában adózó állampolgárok adóforintjaiból adják.

Vagy te valami profitorientált közigazgatási rendszerre gondolsz, ahol a dolgozók által termelt nyereségből kapják a bért?

2015. dec. 28. 21:14
 17/23 anonim ***** válasza:
Én ezt kétlem.Azok az 55év felettiek,ha újra dolgozniuk kellene,épp a koruk miatt,jó eséllyel közmunkások lennének,rosszabb esetben munkanélküliek.Másrészt meg,ha már ilyen hülye volt az állam,hogy lehetőséget adott erre, akkor ezt utólag ne akarja visszavonni.Ezzel az erővel,minden alkalommal,amikor emelik a nyugdíjkorhatárt, hívják vissza dolgozni azokat,akik szerencsések voltak és 1-2évvel előtte mentek nyugdíjba? Mire fel?Éltek a törvényadta lehetőséggel.Ennyi.
2015. dec. 28. 21:20
 18/23 A kérdező kommentje:
sokféleképpen csinálhat munkahelyet, például a sok felszabaduló pénzből autókat venne abból taxisokat csinálna, gyártósort venne munkásoknak meg ilyenek utána akik ott dolgoznak megtermelnék a saját fizetésük mint ahogy máshol is
2015. dec. 28. 21:21
 19/23 anonim ***** válasza:
Ugye most viccelsz?Autókat venne,hogy a nyugdíjasok taxizzanak?Mint Taki bá' a Szomszédokban? Gyártósort a munkásoknak?Mit gyártanának?Kinek adnák el?Ki fizetné őket?Vagy ha már ennyire dolgoztatni akarnánk őket,akkor úgy lenne tisztességes,ha visszakapnák a régi állásukat és aki a azóta a helyükre került,keressen az új munkalehetőséget.Végülis így tisztességesebb lenne,nem?
2015. dec. 28. 21:26
 20/23 anonim ***** válasza:
ISTENEM kérdező te nagyon buta vagy :DD
2015. dec. 29. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!