Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz hogy mennyi...

Mit szóltok ahhoz hogy mennyi pénzt bukik az ország azért mert nincs itthon elég programozó?

Figyelt kérdés
[link]
2015. dec. 28. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is informatikát tanulok, de életem legnagyobb hibája volt itthon elmenni rá, még jó, hogy nem kell érte ANNYIT fizetni.
2015. dec. 28. 14:50
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

Azt szólom, hogy hülyék lennének itt maradni, ha rendelkeznek nyelvtudással (a diploma elvileg megköveteli). Magyarországon multitól (CSAK multitól) kaphat 5-600 ezer nettót, míg külföldön 1,5 millió nettót simán összehozhat szinte akárhol, és nem kell azon izgulnia, hogy netán 5 év múlva lesz-e még munkája, ha elapadnak az uniós felzárkóztató források...

És ez a helyzet még csak rosszabb lesz...

2015. dec. 28. 15:14
 13/14 anonim ***** válasza:

6:

Én 4 éve végeztem programtervező informatikus szakon. Volt 1.5 szakmai tapasztalatom gyakornoki pozícióban, és hobbi szinten ia programoztam, szóval nem csak annyi, hogy volt egy diplomám. Nos, itthon egy 150 ezres városban kerestem munkát, de nem találtam semmit, családi okból nem nagyon tudtam Budapestre költözni, úgyhogy bármit, mosogatást is elvállaltam volna, de nem volt semmi. Hogy a fenébe ne panaszkodtam volna? Végül találtam távmunkában szoftverfejlesztői melót, nem egy extra fizetésért, de elment.

Aztán 1 éve Pestre költöztem, és azzal szembesültem, hogy itt én válogatok, alsó hangon kétszer akkora fizetésért. A cégek meg panaszkodnak, hogy nincsen munkaerő, miközben legtöbb helyen, nálunk is, teljesen mindegy lenne fizikailag hol vagyok, mert akikkel együt dolgozok, azok nagyobb része más országban van, így is, úgy is online kell összehangolni a munkát. Vidéken 200 bruttóért lehetne találni normális pályakezdőt. Aztán persze van aki egyből nyugatra megy Budapest helyett, mert itthon azt látja, hogy elvben informatikus hiányról papol a sajtó, de munkát meg nem kap...

2015. dec. 28. 16:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Akkor fizessenek meg rendesen minket,és adjnaka piacképes tudàst,egyetemek konkrétan semmit se tanítanak magadra vagy utalva.

Csak kérdem én akkor miért jarunk egyetemre?

Mert szemléletet se adnak.

És igen jogos,hogy külföldön 6-szor annyit viszel haza.

Ez nem mindegy.Engem itthon csak a sok szép làny tart komolyan,csinosak,nôiesek,kint myugaton a nôk undoritoak,hàtizsàkos frodok,koverek,alaktalaak,akikre be se indulsz konkretan.

Engem csak ez tart itthon

2015. dec. 29. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!