Mit szóltok ahhoz hogy mennyi pénzt bukik az ország azért mert nincs itthon elég programozó?
Egy vicces részt hagy másoljak ki a cikkből:
„Egy néni betelefonált az állásközvetítőhöz, hogy hibásan írták ki a várható fizetést, mert 700 ezer forint van ott, pedig nyilvánvaló, hogy csak 70 ezerről lehet szó. Hiába próbálták elmagyarázni neki, hogy tényleg 700 ezer forint az összeg, erre azzal válaszolt, hogy nem az éves keresetet kell beírni, hanem a havit. Alig lehetett meggyőzni, hogy ennyit is kereshet havonta egy szoftverfejlesztő” - mesélte Horváth Ádám.
Svájc-ban haverom 8-9ezer frankot keres sima programozóként (nem mérnök, csak programkódoló). Itt keresne 200-300 ezret ennyi tudással. Vagyis ilyen 10x annyit keres, csak azért mert ott csinálja ugyanazt a munkát, mint amit itt csinálna.
Akkor mi a kérdés, kedves kérdező?
ma 13:43
Ezzel nincs is semmi bajom, menjél akarj kőgazdag lenni, megvan hozzá mindenféle lehetőséged, teljes értékű EU állampolgár vagy.. De benned legalább van annyi, hogy kimondod, hogy nem 4-500 ezer ft-s karrier csúcsra vágysz (amiből azért egy családot is szépen el lehet itthon tartani), hanem konkrétan gazdag akarsz lenni. És nem adod itt a mártírt, mint a friss diplomások 90%-a, hogy "jajj most akkor maradjak itthon munkanélkülinek, vagy nyomorogjak itthon?", NEM gazdag nem lesz itthon egy diplomás sem, de rendes diplomával nem nyomorog itthon senki! Nem azzal van a bajom, ha valaki a havi 2 millió ft-s keresetet választja, szíve joga, fiatal vagy előtted a jövő, gyerünk próbáld ki magad, de ne rinyáljon nekem egyetlen értelmes egyetemet végzett ember sem, hogy azért megy el, mert itthon éhenhal -.-
ma 13:43
Ja és azt is hozzáteszem, hogy ha 40 éves korodig visszafizetnéd Mo-nak a képzési költségedet (ami közel másfél havi fizetésed lesz), akkor még azt is elnézném neked, hogy a mi adónkból részesültél egész életedben mindenben amit Mo-n kaptál, majd egy percet sem adózol ide :)
Már visszafizettem azt a pénzt, amiért képeztek, bár elárulom neked, hogy a képzés kaka volt, én magamnak tanultam meg azt ami kell, de legalább van valami referencia papírom róla. Az MSC-t már külföldön csinálom.
Tartsátok meg az aprót (ti mocskos állatok), remélem Orbán lenyúlja, vagy támogatja vele a haverjait :D Ez már a ti bajotok.
ma 14:08
Hát sikert és gazdagságot kívánok neked! Most erre mit lehet mondani?
Szíved joga, én meg nem fogom elhagyni a hazámat 2 milliós keresetért, 450 nettós fizetésemből boldogan megélek a családommal. Én ezt választottam, te meg azt, ezzel nincs semmi bajom, csak senki ne mártírkodjon nekem!
Mi a francot várnak ezek a "hiánnyal szenvedők"?
Ahhoz képest, hogy ennyire kell nekik itthon az ember nem vállalnak kitaníttatást, nem adják meg a "ennyi esik ki miatta" összeg felét a munkabérnek, illetve simán elvárás 5-8 nyelv ismerete, és gyakorlat benne.
Taníttassanak ki embert, adjanak ösztöndíjakat/tanulmányi szerződést és lesz programozó, mivel így a potenciális emberek jelentős része megy más felsőfokú irányba.
De ehelyett: Az állam taníttassa már ki mert "nincs erre keretünk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!