Nem durva hogy a jogállam-indexben olyan országok hagytak le minket mint Románia, Botswana és Ghána? Hol élünk? Botswana alatt vagyunk?
A Rule of Law Index (jogrend-, vagy jogállam-index) módszertana szerint minden országban ezer ember véleményét kérik ki korrupcióról, szabadságjogokról, jogrendről és szabályozásokról. Emellett jogi szakértők szakvéleményét is feldolgozzák.
Magyarország a 102 vizsgált országból 37. lett, megelőzte többek közt Ghána, Botswana, Chile, Uruguay és az Egyesült Arab Emírségek.
Chile!!! Uruguay!!! Felettünk!!
Hajrá Magyarország!!!
"Költözz össze harminc emberrel egy albérletbe"
Sokan vannak ebben az országban akik akárhány emberrel is szívesen költöznének albérletbe de nem teszik mert még arra sincs pénzük. És örülnének ha akár a mekibe is elmehetnének de még oda se kellenek. Rég elmúltak azokaz idők amikor a meki mindenkit felszívott. Diűkok vannak ott suli mellett diákszöv által főleg egy mezei felnőtt munkakeresővel szóba se állnak már régesrég. Még akkor se ha egy szakmai múlttal és végzettséggel rendelkező jön oda.
Optimista avgy. 5 évig? Hát ha csak 5 évig már jó lenne. De sztem míg meg nem halok és mivel 40es vagyok arra még várni kell.
Aztán ki tudja. Egy szívinfarktus vagy agyvérzés és annyi.
és miért gondolta az a rokon, hogy egy tanári diploma mellé jó ötlet még 2db egyéb bölcsész?
ez a legnagyobb baj ebben az országban, hogy tele van ilyen háttérből gyűlölködő, semmiből csodát váró emberekkel
sírjál csak, hogy "nincs jogállam"
nekem mérnöki papírom van, és képzeld akkora a mérnökhiány, hogy gyakorlatilag akárkit felvesznek már aki képes elvégezni a képzést, és fizetés sem utolsó
szerinted hányan mennek el egy 3,5 éves mérnökképzésre? na ezért tart itt ez az ország
Én nagyon szívesen tanulnék 40 felett is de van három kérdés!
1. Miből?
2. Mikor?
3. MInek?
Miből, mert nekem már fizetni kell a diplomáért szakképzésért lévén már van több is mindből.
Mikor amikor látástól vakulásig minimálbérezek.
És végül minek hogy legyen egy újabb papír a semmire? Hova kellek már 40 felett akérmilyen papírral is?
nem kell á úgy nekem esned, mintha 40 évesen születtél volna...
igazából bármelyik keresett területen megéri diplomát szerezni, csak sokan félreértelmezik a keresett területet összemossák a "diploma értékével", és elmennek médiaismeretre meg hasonló még 20 évesként is használhatatlan szakra
Menjek gyárba? Khm. Gyárban vagyok. Műszakpótlkék csak papíron, aláírtaják velünk hogy átvettünk havi 20.000-et a fizun felül. De egy fillért se kapunk és az üzemben van vagy 80 ember. 80*20 at lopnak el egy hónapban és még nyugtalanul se alszanak miatta mert alá vagyon az írva hogy átvették. Jöhet ide akármilyen hatóság vizsgálódni.
ANYÁD egyébként hogy van?
Félek a fizikai munkától? Attól nem, attól viszont igen hogy holnap rossz lábbal kel fel a főnök és lapátra tesz csak úgy mert miért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!