a jobboldal is sokszor aggályos, de igen, a baloldal nálunk a közéleti szereplők tekintetében is és gyakran a magánembereknél is hatalmas többségben gáz. tényleg nem tűrik az ellenvéleményt, nagyon uncsi már a rendszerváltás óta menő zsidó érvekkel való vagdalkozás, meg hogy mindegyik hirtelen átmegy elnyomott melegbe, zsidóba, romába, ha érvelni kell, de nagy eséllyel nem birna pl. egy romatelepen élni tul sokáig, emellett végtelenül és sokkal inkább előitéletesek és ellentmondást nem tűrőek tudnak lenni, csak ők nem a zsidóval és melleggel, hanem más embercsoportokkal, emberekkel, életfelfogásokkal szemben. nem , nem általánositok, csak igen gyakori tapasztalatom. plusz szeretnek rosszmájuan fröcsögni. a kivétel erősiti ugye a szabályt, ergo ha látnak egy szépen élő romát , akkor az nagyobb érv a szemükben, mintha találsz 50 bűnöző életűt. nem értem, miért nem lehet elfogadni , hogy statisztikailag nagy arányban problémásak, és ettől még én nem vagyok előitéletes, ha megismerek egy romát. és ha már csak a hülye tehetségkutatókból vagy a roma klasszikus, jazz és népzenészekből indulsz ki, akik nagyon is el vannak ismerve és sikeresek nálunk, akkor már élből bukik, hogy a magyarok milyen előitéletesek lennének. nem értem továbbá a kollektiv felelőség és bűntudat fogalmát, hogy én egy másik világban , más viszonyok között élt rég nem élő emberek háborús vagy politikai bűneiért miért lennék felelős. azt sem, hogy a zsidók meghurcolása miért nagyobb bűn és örök téma, amikor ezer másik eset volt a történelemben is és a 20. századi történelemben is. lehet globalista és nmezeti világban és kulturában is gondolkodni, miért baj az , ha valaki nemzeti érzelmű. miért megy a duma örökösen, hogy rettegni kell a Jobbiktől és pár éve a gárdától, amikor senkit nem fenyeget perpillanat az elgázositás veszélye..és miért elhallgatott titok, hogy ha jobban utánnézek, csomó nyomát lelem annak hogy a gárda egy polgárőrséghez hasonlito önkéntes alapú szerveződés volt, ami nme egyszer segitett bajban (csak épp nem kisebbségben lévő ) embereken. miért kell rögtön ugrani és bocsánatot kérni egy utcán buta emberek által megsértett rabbinak (vezető politikusként), ahhoz , hogy ne bélyegezék antiszemitának, miközben ha egy református pappal történik, senkit nem sért politikai és közéleti sikon. és ha ugrasz is, akkor is lesz egy hét mulva indok arra, hogy szemét antiszemita politikus legyél. hogy hogy veszi magának egy civil (pl. az Amerikai népszavánál irogató ujságiró vagy egy művészember - pl. Schiff András, Fischer Iván), hogy beleugasson és észt osszon számonkérő hangnemben pl. egy köztársasági elnöknek vagy vezető politikusnak (szidni , kritizálni és nem szeretni természetesen lehet, de mondjuk a hangnem és a konkrét probléma, ami miatt kritizálom, az legyen már valós ..). hogy miért nem szégyellli magát egy filozófus vagy rádiós ( Heller Ágnes, Bolgár György) vagy egy liberális kezdő vagy amatőr filmrendező , hogy éget , lejárat minket külföldön és torz képet fest a sajtóban és a médiában a nálunk zajló eseményekről is, az átlagemberről is és gyakran meg nem érdemelten az általa rühellt politikai oldalról és politikusainkról. és hogy miért tagadjai s ezt akár utólag, amikor a nyoma ott van a neten meg a youtube-on. hogy hogy állhat egy katyvaszos, baloldalinak és liberálisnak nevezett oldalon pl. egy nyugdijas nagymami, aki amugy nem is melegpárti, mert nem is érdekli a téma vagy nem is szimpatizál velük belül. hogy az elmult, az szdsz bűneit , amik ugyanugy megtörtént események, mint a fidesz okozta problémás politikai lépések, egyesek el is felejtették vagy szemet hunynak fölötte.