Ha Németországban kifizetnek 1500 eurót itthon mért nem?
Egy xy cég ahol dolgozok több országban van gyár köztük Németorszàgba és Magyarországon is.
Mi ugyan azt a munkát csináljuk mint a németek ők még is havi 1500 nettó eurót kapnak a 300 euró helyett amit mi kapunk!
Vagy egy nagy multi a németeknêl mért tud kifizetni a pékeknek 1300-1500 eurót mikor itthon ugyan ez a multi a pékeinek havi 100 ezer Ft fizet és nem annyira nem olcsóbbak a péktermékek sőt...
4
Mondják azok akik még a határt nem hagyták el!
Ez egy nagy tévhit amit te írsz!
7
Mintha akkora árkülömbségek lennének Magyarország és Németország között!
"Mintha akkora árkülömbségek lennének Magyarország és Németország között!"
Igen, baromi nagy erkulonbsegek vannak, Nemetorszagban SOKKAL dragabb az elet mint Magyarorszagon, de nem ez volt a kerdes.
Majd, ha lesz annyi eszetek, hogy sztrájkoltok a magasabb bérekért, akkor lesz magasabb bér.
A német munkások sem ajándékba kapták ezt anno!
# 13
Akkor legyen úgy!De én voltam is kint és tudom mi az valóság!
Németországban kevesebb a mazochista. Magyarországon meg akár a közmunkáért is úgy állnak sorba mint ha nemesi rangokat osztanának. Valamint az emberek nem is hajlandóak összefogni és javítani a sorsukon. Sőt, ha valami olyan intézkedés történik ami könnyítésnek tűnik a sorsukon, akkor nemtetszésüket fejezik ki. Ilyen volt a rezsicsökkentés. Nem örültek neki az emberek, ha akár csak egy ezrest takaríthat is meg évente ami nem élősködő közműcégekre megy el hanem mondjuk a saját gyereke vehet belőle valamit. Hanem még köpködtek is a rezsicsökkentésre. Akkor meg miért ne tekintené Magyarországot mindenki egy olyan vadászmezőnek ahol gátlástalanul lehet lopni? Ráadásul hivatalosan, hisz az alacsony bér törvényes.
Németországban a polgárok nem hajlandóak az egyházakat sem eltartani közpénzből. Hanem aki vallásos, az fizessen érte. Nálunk napi 140 millió Ft-ba kerül az egyházak eltartása. Mi ez ha nem erős mazochizmus? A napi 140 milliónak például az egészségügyben lenne a helye. De szerintem ha oda költenék akkor épp úgy fellázadnának ahogy a rezsicsökkentés ellen.
"De én voltam is kint és tudom mi az valóság!"
Aha.
en meg Nemetorszagban elek 10 eve. teged behulyitettek azzal hogy Nemetorszagban minden ugyanannyiba kerul mint Magyarorszagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!