Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Németországban kifizetnek...

Ha Németországban kifizetnek 1500 eurót itthon mért nem?

Figyelt kérdés

Egy xy cég ahol dolgozok több országban van gyár köztük Németorszàgba és Magyarországon is.

Mi ugyan azt a munkát csináljuk mint a németek ők még is havi 1500 nettó eurót kapnak a 300 euró helyett amit mi kapunk!

Vagy egy nagy multi a németeknêl mért tud kifizetni a pékeknek 1300-1500 eurót mikor itthon ugyan ez a multi a pékeinek havi 100 ezer Ft fizet és nem annyira nem olcsóbbak a péktermékek sőt...

2015. dec. 21. 02:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%
6nak! Fiatal lányok is kétkezi munkát végeznek! Te még annyit se jártál, mint én, ha ilyen hülyeségeket írsz!!
2015. dec. 21. 08:20
 12/32 A kérdező kommentje:

4

Mondják azok akik még a határt nem hagyták el!

Ez egy nagy tévhit amit te írsz!

7

Mintha akkora árkülömbségek lennének Magyarország és Németország között!

2015. dec. 21. 08:41
 13/32 anonim ***** válasza:
28%

"Mintha akkora árkülömbségek lennének Magyarország és Németország között!"

Igen, baromi nagy erkulonbsegek vannak, Nemetorszagban SOKKAL dragabb az elet mint Magyarorszagon, de nem ez volt a kerdes.

2015. dec. 21. 08:45
 14/32 anonim ***** válasza:
Mert van eszük és nem fizetnek ki neked félmillió forintot, ha nem muszáj.
2015. dec. 21. 09:12
 15/32 anonim ***** válasza:
27%

Majd, ha lesz annyi eszetek, hogy sztrájkoltok a magasabb bérekért, akkor lesz magasabb bér.

A német munkások sem ajándékba kapták ezt anno!

2015. dec. 21. 09:43
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem fizet a cég itthon ugyanazért a munkáért 1.500 eurót havonta, mert a melós 300-ért is megcsinálja és még örül is neki, hogy van munkája. Ha majd nem lesz senki, aki ilyen nevetséges pénzekért hagyja, hogy képtelen műszakbeosztásokban kelljen 2-3 ember munkáját elvégeznie és a primitív, 8 általánost végzett kisfőnök ordítozzon vele, akkor itthon is többet fog adni a munkáltató. De addig felesleges emelnie a béreket, hiszen ennyiért is kap munkaerőt és annyival nagyobb a profitja, amennyivel kevesebbet költ a dolgozókra.
2015. dec. 21. 09:51
 17/32 anonim ***** válasza:
4%
Az tényleg igaz ahogy néhány válaszoló is írta, hogy a dolgozó is oka az alacsony béreknek. Olyat is megfigyeltem hogy a rendszerváltáskor maguk a dolgozók kívánták a kizsákmányoló kapitalizmust. Hát az teljesült amit kívántak. A szocializmusban maguk a dolgozók köpdösték a jóléti rendszerüket, amiben tetőtér beépítéses családi házat meg balatoni nyaralót építhettek fizetésből. Bárki aki teheti, az kizsákmányolja a rosszlétre vágyó embereket, hisz a saját vágyuk volt az hogy ne legyen kánaán.
2015. dec. 21. 10:04
 18/32 A kérdező kommentje:

# 13

Akkor legyen úgy!De én voltam is kint és tudom mi az valóság!

2015. dec. 21. 10:14
 19/32 anonim ***** válasza:
3%

Németországban kevesebb a mazochista. Magyarországon meg akár a közmunkáért is úgy állnak sorba mint ha nemesi rangokat osztanának. Valamint az emberek nem is hajlandóak összefogni és javítani a sorsukon. Sőt, ha valami olyan intézkedés történik ami könnyítésnek tűnik a sorsukon, akkor nemtetszésüket fejezik ki. Ilyen volt a rezsicsökkentés. Nem örültek neki az emberek, ha akár csak egy ezrest takaríthat is meg évente ami nem élősködő közműcégekre megy el hanem mondjuk a saját gyereke vehet belőle valamit. Hanem még köpködtek is a rezsicsökkentésre. Akkor meg miért ne tekintené Magyarországot mindenki egy olyan vadászmezőnek ahol gátlástalanul lehet lopni? Ráadásul hivatalosan, hisz az alacsony bér törvényes.

Németországban a polgárok nem hajlandóak az egyházakat sem eltartani közpénzből. Hanem aki vallásos, az fizessen érte. Nálunk napi 140 millió Ft-ba kerül az egyházak eltartása. Mi ez ha nem erős mazochizmus? A napi 140 milliónak például az egészségügyben lenne a helye. De szerintem ha oda költenék akkor épp úgy fellázadnának ahogy a rezsicsökkentés ellen.

2015. dec. 21. 10:41
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"De én voltam is kint és tudom mi az valóság!"

Aha.

en meg Nemetorszagban elek 10 eve. teged behulyitettek azzal hogy Nemetorszagban minden ugyanannyiba kerul mint Magyarorszagon.

2015. dec. 21. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!