Az miért baj, hogy a kormány jobban akarja támogatni a családokat?
Végre egy jó ötlet a kormánytól.Csak nehogy üres duma maradjon.
Sok esetben a lakhatás probléma a családalapításnál.
Albérletet fizetni meg többe kerül, mint hitelt törleszteni.Természetesen nem azokra gondolok, akik budai villát vesznek hitelre.
Ezzel a "tíz millióval" segítenék lakáshoz jutni a családokat.
A kormány nem kötelezheti az embereket, hogy vállaljanak gyermeket, de ösztönözheti.Könnyebbé teheti a gyermeknevelést.
Illetve,egy kicsit szankcionálhatja a nihilista szingliket.
Szerintem azt is be kellene vezetni, hogy minden 18 év alattinak ingyenesek legyenek azok a gyógyszerek, amiket az orvos felír receptre.
Annak a családnak, főleg a nőnek sokkal nagyobb az értéke a társadalom számára, aki gyereket vállal.
Persze, aki önhibáján kívül nem tud vállalni, az teljesen más.
18.49
várjál már. te azt szoktad írni, hogy a romáknál sokkal több a gyerek, vagy rosszul emlékezem?
ma 18:50
Én nem szoktam ezt írni, viszont tény, hogy a romáknál több gyerek születik. Nekem nincs semmi bajom azzal, hogy a romáknál hány gyerek van, ismerek olyan roma családot, ahol 4 gyerek van, az apa és az anya tisztességes munkából eltartja őket, 3 gyerek még suliba jár, a legidősebbnek szakmája van és besegít otthon a 3 tesóját nevelni. Nincs semmi bajom a tisztességes roma családokkal, nekem azzal van a bajom, ha megkapja a szülő a támogatást és megy a kocsmába elinni, és ezt függetlennek érzem attól, hogy roma-e vagy magyar. A magyar emberek között ugyan úgy vannak oylanok, akik lesz.ják a gyereküket és amit kapnak támogatást az nem rájuk költik. Aki eddig is tisztességesen nevelte a gyerekét, annak nem sok változás lenne ha utalványt csak gyerek cuccra lehetne költeni, mert egy tisztességes családban simán elmegy a gyerekre havi 15 ezer ft.
19.00
de ha a romáknál eleve több gyerek van, értsd már most is teljesítik simán a követelményt, akkor ez miért okozna náluk népesség robbanást? :\
19.11
sehol szó se volt róla, hogy háromnál több gyerek után még több pénz járna. te hol hallottad ezt?
10 milla vissza nem térítendő+ugyanennyi kedvezményes kamatú hitel.csak vállalni kell a feltételeket.
több évvel ezelőtt mikor 0%önerőre lehetett autót kihozni,Kétegyházán minden roma passattal furikázott,így vitték a csemetéket iskolába.persze idővel visszavették tőlük de semmilyen következménye nem lett rájuk nézve.ez az eset jutott eszembe erről a támogatásról.
19.28
ezt értem, de fejtsd már ki hogyan vezet ez majd népesség robbanáshoz a romák körében.
15: Sok mindenről nem esett még szó, úgyhogy nem tartom kizártnak az összeg arányos növelését, több gyerek esetén.
Több gyerek, több szoba, nagyobb lakás/ház ugye...
Szerintem ne is adjunk senkinek több fizetést a minimálbérnél, csak a gyerek után kapjanak az emberek pénzt az államtól.
Ja de, Endy Vajna, Mészáros Lőri és az összes parlamenti léhűtő azért kapja meg a havi 3-4 millióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!