Magyarország miért nem fogad be menekülteket?
Orvoshiány,ápolóhiány,de a mi városunkban már a helyi gyárba is lasszóval fogják a munkaerőt... Balatonon pincérhiány,szakácshiány.
A városunkban most olvastam el a kórház orvosállományát. 3 török orvos van,a kutyát nem érdekelte eddig sem,jól végezték a munkájukat,és mindenki elégedett velük.
Miért nem választottuk ki azokat,akik kellenének a magyar munkaerőpiacra ? Lehet csak 50 orvos lett volna,vagy 33 ápoló. De kellettek volna... És még Brüsszel se nézhetne ránk csúnyán,pláne ha még a simán integrálható kisgyerekeket is hozhatta volna hozzánk a család. És máris több száz új munkahely jött volna létre a hiányszakmákban. És nem,nem vették volna el a magyarok munkáját. Nehogymár kb 500 ember akkora veszélyt jelentsen Magyarországra mert lehidalok ha valaki ezt akarja nekem most majd elmagyarázni. A kvótákkal amúgy én sem értek egyet,kitudja kik kerülnek ide hozzánk,milyen végzettséggel,stb.
Kérdező ezzel van egy kis gond:
1. A migránsok több, mint 70-80%-a analfabéta vagy teljesen tanulatlan. Azaz se írni, se olvasni nem tud, vagy ha tud is, semmilyen iskolát nem végzett, vagy max általánost. Ilyen emberekből van itthon is rengeteg, főleg Borsod megyében. Nem kellene még többet belőle importálni, mert így is hatalmas teher hárul a szociális hálóra.
2. Tételezzük fel, hogy vannak képzettebbek is, akik érettségivel, vagy neadjisten diplomával rendelkeznek. HOGY A FRANCBA BIZONYÍTOD/BIZONYÍTJÁK ŐK EZT BE? Ugyanis 10.000 menekültből jó, ha 10-nek van valami papírja, és az is személyigazolvány, vagy útlevél általában. Papír nélkül te hogy bizonyítod be valakiről, hogy orvos például? Odaállítod a műtőasztal mellé, aztán ha nem hal meg a beteg, akkor elhisszük? Mert mondani én is mondhatok akármit. Mondhatom én is magamról, hogy diplomás plasztikai sebész vagyok, de hát ugye diploma (azaz magyarul BIZONYÍTÉK) hiányában ezt senki sem fogja elhinni, amit meg is értek.
3. Szerinted jó ötlet beköltöztetni totál más kultúrával és vallással rendelkező embereket? Azt akarod, hogy Budapestnek is legyenek olyan kerületei, mint Párizsnak, hogy még a rendőrök sem mernek oda bemenni, fehér embernek meg kész életveszély? A cigányok keresztények, sőt már majdnem csak magyarul beszélnek, és mégsem tudta őket senki sem beilleszteni. Na ugyanez van nyugaton az arabokkal, vagy más muszlimokkal (pakik, afgánok). Felesleges még több terhet, gondot importálni, jól megvagyunk enélkül is.
4. Talán munkahelyeket kéne teremteni élhető, normális fizetésekkel, és vissza kéne venni abból a 2.000 adóból. ha ez mind megvalósulna, nem mennének a fiatalok sem nyugatra, és az emberek is több gyereket vállalnának.
Mellesleg azt ugye tudod, hogy kvóta alapján Magyarország majdnem 2000 menekültet kapott volna? 1 menekült átlagos NAPI költsége mindent beleértve 4300 forint. Ez 1 hónapban 1 emberre 30 nappal számolva kb 130.000 forint!! Egy átlagos magyar dolgozó nem keres ennyit. Ez 2000 emberre számolva kb 260 millió forint HAVONTA! Hát kösz de az én adómból aztán ne ezt a beilleszthetetlen allahu akbarozó csürhét támogassák. Fogjanak fegyvert és takarítsák ki az IS-t az országukból. 3 millióan menekültek el Szíriából. Ha minden 3. ember fegyvert fognak, lennének 1 millióan, az IS tagjai meg nagyon max 100.000-ren lehetnek. 10-szeres fölény!!
És egy mellékes dolog: ezek az emberek (a szíreket is beleértve) NEM menekültek. Menekült valaki az első biztonságos országig. De aki átmegy fél Európán, mert neki a német életszínvonal kell, az nem menekült, hanem gazdasági bevándorló. És az összes ilyen ILLEGÁLIS.
Szerintem az az 500 már itt van, sőt bőven több van. Több kórházban dolgoztam már, mindben bőven voltak arab és már keleti orvosok. De gondolom más munkahelyeken is dolgoznak már ilyen külföldiek.
Mo. csak az illegálisokat nem fogadja be. De határátkelőn, rendes, törvényes módon sokan jöttek már be, és le is telepedtek itt.
Biztos sokan találkoztak már a környezetükben ilyen befogadottakkal.
Te hamarabb adnál munkát egy migránsnak, mint normális fizetést+munkát egy magyarnak?
Másrészt azért nem, mert nem mi gyarmatosítottunk (lehet jönni a városnyi földdel Kínában, 1. de az nem Szíria, 2. nem raboltuk ki, 3. kevés ideig volt a miénk, 4. Transzlajtánia - Ausztria- része volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!