Szerintetek is valós ez az EU-s felmérés?
Nem olyan túl régóta vagyok a GYK-án de a kommentekből és a feltett kérdésekből szinte "süt" a tájékozatlanság és az alapvetően a politikához és gazdasághoz való nemértés.
Nemrég volt egy EU-s felmérés ahol azt próbálták felmérni, hogy az EU-n belül mely országokban mennyire tájékozottak és mennyire értik a politika és gazdaság dolgait - eseményeit az állampolgárok. Az eredmény Magyarország számára siralmas lett. Az utolsó helyeken végzet a gazdaság és politika megértésében. Ez meglátszik (sajnos) ezen az oldalon is.
Annyi "sületlenség" áramlik az emberektől mint baloldali mint jobboldali téren.
Ezt ki is használja a sajtó -jó pénzt kapnak érte külföldről- elég írni egy félremagyarázott , átszerkesztett "politikai" cikket és már rögtön akár tízezrek képesek alaptalanul hőbörögni ahelyett, hogy próbálnának a dolgok mögé látni és nem "felülni" mindenféle írásnak.
Átlagember: 60 000ft fizetés
Politikus: 10 000 000ft + 5 kocsi + 5 villa
Innentől kezdve akár tájékozottak akár tájékozatlanok vagyunk a politikában a pénzünk nem lesz több. A politikával csak annak érdemes foglalkoznia aki ezért pénzt kap.
"Annyi "sületlenség" áramlik az emberektől minD! baloldali minD! jobboldali téren."
Tök igazad van, de kérlek, ha már a sületlenségek miatt ostorozod honfitársaidat, írd le helyesen! Köszi!
""Átlagember: 60 000ft fizetés
Politikus: 10 000 000ft + 5 kocsi + 5 villa""
Melyik politikus keres havonta 10 millát?
A Magyarországi politikusi fizetések (ha már felhoztad) messze elmaradnak a nyugati fizetésektől.
Egy nyugati átlagmunkás havi öt- hatszázezret visz haza míg egy nyugati politikus a többszörösét.
DE ez teljesen független attól, hogy az egyén mennyire tájékozott vagy mennyire képes megérteni a politika és gazdaság folyamatait.
Nem tudom, te hol élsz, hogy arrafele 60e a fizetés.
Nekem van egy lakásom. Havi nettó 160e keresetem.
Nem sok, de nem is szűkölködök. A minimálbér is olyan 110-120 körül van. Akkor nem tudom, hogy honnan szoptad a 60 ezret.
És te honnan "szoptad" a 110-120 körüli minimálbért? 2015-ben a minimálbér BRUTTÓ 105 ezer forint, és ha egy csipetnyit is tisztában lennél a nagy magyar valósággal, tudnád, hogy a vállalkozók jelentős része 4 órával jelenti be az alkalmazottait, és bár nem annyit dolgoztat, mégsem fizet sokkal többet. Valóban nem 60ezer a magyar átlag, hanem jelenleg 150-160ezer forint körül van, de ez nem azt jelenti, hogy minden átlagosnak látszó ember ennyit is keres. Amikor ezt az átlagot kiszámolják, akkor abban benne van a havonta milliókat kereső banktisztviselő és a közmunkás is. És bizony elég sokan visznek haza szégyenteljesen kevés fizetést.
Mielőtt kioktatsz valakit, kicsit tájékozódj.
""vállalkozók jelentős része 4 órával jelenti be az alkalmazottait""
Melyik országban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!