Új építésű lakások áfája 27%-ról 5%-ra csökken, vonatkozik ránk?
Ezt olvastam ma:
"A cél az, hogy ha az adásvétel és a használatbavétel között nem telt el több mint két év, akkor a már folyamatban lévő új lakások értékesítésénél is alkalmazható legyen az alacsonyabb áfakulcs."
Ez jelentheti azt, hogy ha én nem egész 2 évvel ezelőtt vásároltam egy új építésű ingatlant, akkor visszaigényelhetem az áfát, vagy hogy van ez?
Gondolom még nagyon új, de hátha valaki el tudja nekem magyarázni - előre is köszönet érte!
27-ről 5%-ra akarják csökkenteni???
És ezt te el is hiszed???
Azt mondja ez a nyomorék Fidesz, hogy a lakás ÁFA csökkentésének köszönhetően "több munkahely lesz" xDDD
És lesz olyan hülye, aki ezt a mesét el is hiszi :D
Szóval el ne hidd, amit a Fidesz mond!
Ez náluk egy egyszerű kampányfogás, így akarnak még több szavazótábort maguknak, hogy örökre be legyenek betonozva és senk ne tudja őket leváltani!
Rothadt nagy fegyverük a propaganda kampány, az agymosó hadművelet!
A lakásod vásárlásának időpontjában mi volt a törvény?
Gondolod, hogy ez is legalább két évvel visszamenő hatályú lesz? Ennyire nem lehetsz naiv!
Elemzők szerint még nagyon sok a homályos pont. Ilyen a te kérdésed is.
Te 27 %-ék ÁFÁ-val vásároltad a lakásodat. Ezt az eladónak fizetted ki, ő pedig befizette az államnak. Vajon ki igényelheti vissza?
*vagy a Kossuth Rádiót hallgatja...
21:28-as voltam
Nem érdekel, hogy milyen párthoz tartozol. Téged se érdekeljen, hogy én hova tartozom.
Feltettem egy kérdést, nem az intézkedés jogosságáról volt szó, hanem a tartalmáról. Valószínűleg igaza van a másik válaszolónak, nem tisztázott még ez a kérdés.
De akkor lefordítanátok kérlek azt a mondatot, amit idéztem? Ez kire vonatkozik akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!