Mi értelme annak hogy egy nagyvállalat dolgozói elmennek önkénteskedni és falat festenek egy szociális otthonban?
Látom itt a híreket hogy egyegy jelentős gazdasági szereplő cég dolgozói falat festenek óvodában, szociális otthonban, intézetekben, kórházakban.
Igazán szép gesztus, de mi értelme?
Megjegyezném, hogy (a korházat kivéve) ez nem az ott lakók feladata lenne, h a saját lakókörnyezetüket rendbetegyék?
Ott lakik az adónkból x ember ingyen, és arra sem képesek, hogy kifessék a falat, hanem jön vki, és 2000 Ftos órabérért (mert ugye a napi béret megkapják) végzik el a munkát.
Árulja már el valaki, hogy ennek mi értelme, azontúl h az országból pénzt kiszipolyozó nagytőkések lelkiismeretét némileg ápolja.
Miért nem adják oda a dolgozók aznapi fizuját kaja formájában a rászorulóknak v ilyesmi. Ráadásul az ott élő gyerekek is annyit látnak az egészből, h jön a menedzser, falat fest, jópofizik velük, fél óránként a csúcs mobilján elintéz egy milliárdos üzletet, aztán visszaül a BMWjébe és szevasz.
Csak én érzem úgy h a nagy gazdasági cégek (talán szándékosan) a jótékonykodásnak egy igen rossz aspektusát fogják meg?
Szembeállítanám pl. Bill Gates-el vagy Zuckerberggel akik valóban tesznek valamit a szegényekért azzal h a vagyonuk 90%át jótékonyságra költik, fejlesztésekre, iskolákra stb.
"Miért nem adják oda a dolgozók aznapi fizuját kaja formájában a rászorulóknak v ilyesmi" Ez a más f@...ával a csalánt kategóriája.
Zuckerberg saját alapítványának adta a pénzt.
Az értelme leginkább az imázs és a PR.
Különösen amellett, hogy a legnagyobb adóelkerülőket elég gyakran lehet ilyen esemény körül megtalálni.
Mert a burzsujok imádnak jópofizni a jobbágyaikkal.
Ilyenkor nagypapáknak érzik magukat, akik leereszkednek az unokához és cukorkát tesznek a zsebükbe.
Szerintük ezzel minden el is van intézve.
Nekem csak az fáj, hogy nem a dolgozókat említik, hanem, hogy x cég y vezérigazgatója és z helyi igazgatója óvodát, kórházat újított fel.
Ez melyik hírekben volt, mert én ilyet nem hallottam? Vagy melyik cégről van szó?
Szerintem egyébként itt csak és kizárólag PR-ról van szó, mert ha nem így lenne, akkor nem vernék nagy dobra, hanem szépen csendben segítenének.
Zuckerberggel hasonlíthatod, ő konkrétan adót csalt, legálisan :-D
"Ott lakik az adónkból x ember ingyen, és arra sem képesek, hogy kifessék a falat,"
Arra még nem gondoltál, hogy aki szociális otthonban él, azt nem igazán veti fel a pénz, hogy festéket vegyen? Hülye vagy fiam?
Ugyannyi pénzből amennyiből ezek a burzsujok kifestenek egy ovodát, 20 szociális otthonnak lehetne festéket küldeni h a bentlakók kifessék a falat.
Egyébként valóban főleg PR, illetve egy átfogóbb nézetben inkább arról van szó, hogy így (is) próbálják a szegénységet fenntartani. Ha a szegény ember azt látja, hogy még a saját lakását se kell rendbetennie, hanem jönnek azt kipucolják, akkor igazán eltartottá válik. Közben persze az élete nem jó, de pont azona szinten tartják, hogy még ne legyen elviselhetetlen. Cserébe minden karácsonykor elő lehet húzni mint nyuszit a kalapból, hogy adományozunk a szegényeknek, mi a nagy cégek (miközben a nyugati tőkések tehetnek arról hogy Afrikában gyermekek halnak éhen).
Ezzel tökéletsen tartják fent a rendszert, vannak ultragazdagok és sok szegény, aki soha nem fog ebből kitörni, mert nem is akar! Elveszik tőle az akaratot is, ezzel az adományozgatással.
Amennyi adót elcsalnak, 100 otthont fel lehetne teljesen újítani, vagy a dolgozóik kaphatnának 20%-al magasabb fizetést, amiből több dolgot vehetnének, és így több vállalkozó élhetne meg, több alkalmazottat foglalkoztatva.
"Ha a szegény ember azt látja, hogy még a saját lakását se kell rendbetennie, hanem jönnek azt kipucolják"
Ez ellentétben áll a kérdésben említett:"óvodában, szociális otthonban, intézetekben, kórházakban" -al
Ugyanis ezeken a helyeken nem olyan emberek "laknak", akikre igaz, hogy "nem fog ebből kitörni, mert nem is akar".
8: szociális otthonban általában olyanok élnek, akik lévén nincs munkájuk, idejük mint a tenger, ergo ha küldenek pár vödör festéket, lenne idejük.
az óvodára ez ugyanúgy igaz, én 5-6 évesen már vígan festettem szobát, nem egy rakétatudomány. (persze oda kell 1-2 ember aki igazgatja őket) és legalább nem a halál unalmas játékokat kell játszani, vagy az udvaron verekedni
a kórház az egyetlen ami kilóg a sorból
ezzel nem azt akarom mondani, hogy most akkor ne segítsen senki senkinek de ne már többezer Ftos órabéréből tegye, kötelezőszerűen :D
"Amennyi adót elcsalnak, 100 otthont fel lehetne teljesen újítani, vagy a dolgozóik kaphatnának 20%-al magasabb fizetést, amiből több dolgot vehetnének, és így több vállalkozó élhetne meg, több alkalmazottat foglalkoztatva. "
Ez teljesen igaz. És persze nem csak adócsalás, hanem egyéb kenőpénzek, meg a főnök prémiuma, végkielégítések stb. Ha egy kicsit átláthatóbb lenne a pénzügyi világ, sokkal több pénz maradna - de ez senkinek sem érdeke amúgy, mert a szegénység és a gazdagok közti ellentét a motora a mostani világrendnek.
# 9/9 Időpont ma 21:05
Neked nagyon elmentek otthonról... jártál te már valaha szociális otthonban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!