Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldal uszító politikája...

A jobboldal uszító politikája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a magyarok többsége utálja a melegeket, menekülteket, zsidókat, cigányokat stb?

Figyelt kérdés
2015. dec. 3. 16:02
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
16:55, kérlek mutass egyet
2015. dec. 3. 17:01
 12/45 tetro ***** válasza:

17.00

ez ilyen tyúk vagy a tojás dolog.

alapvetően mindenre másképp nézünk ami tőlünk eltér, ez természetes folyamat. az attitűdök és viselkedési normák viszont legtöbb esetben felvettek. az hogy szabad-e pl nyilvánosan zsidózni, vagy cigányozni, vagy köpködni a menekülteket, az teljesen egészében a társadalmi normáktól függ. és ez befolyásolja az egyén fejlődést is. ha gyerekkorodtól azt látod, hogy te mint fehér átlagos ember különb vagy másoknál születésedtől fogva, akkor ez beépül.

2015. dec. 3. 17:07
 13/45 tetro ***** válasza:
7%

17.01

tessék

[link]

a pirézeket is utáljuk :D

2015. dec. 3. 17:09
 14/45 anonim ***** válasza:
55%

Nem gondolom, hogy a többség utálja a melegeket, menekülteket, zsidókat, cigányokat, inkább úgy mondanám, hogy távolságtartók, intoleránsak.

Ennek inkább kulturális és tapasztalati okai vannak. A politikának is van szerepe, de szerintem az összefüggés inkább fordítva igaz, a politika próbál megfelelni a közvéleménynek és nem annyira a politika formálja a közvéleményt. A hazai jobboldal politikája sem egységes. A Fidesz zsidó-, és cigánybarát politikát képvisel, a melegekkel semleges, távolságtartó a viszonyuk, nem is támadják, nem is támogatják őket. A menekülteket sem utálják, csak idegenellenesek, multikulturalizmus ellenesek, nacionalisták, nem akarnak nagy mennyiségben teljesen idegen, eltérő kultúrájú népeket betelepíteni Magyarországra. Ennek oka is a politikai haszonszerzés lehet, nem gondolom, hogy elsősorban valamilyen ideológiai elköteleződés áll a kormány migrációs politikája mögött.

Egyébként a baloldaliak között is sok az idegenellenes és a bizonyos etnikai csoportokkal előítéletes szavazó.

Az emberek nagy többségének vannak elő/utóítéletei más népcsoportokkal (pl. cigányokkal, szomáliakkal, zsidókkal, kínaiakkal, japánokkal, németekkel, spanyolokkal, görögökkel, arabokkal stb.) szemben, de elsősorban a viselkedése, cselekedetei alapján ítélik meg a másik embert, nem származása alapján.

2015. dec. 3. 17:14
 15/45 anonim ***** válasza:
68%
A saját hibánk az, a mi gyengeségünk következménye az, hogy a roma és az említett zs-betűs kisebbség kollektíve ilyen szinten elszemtelenedett. Persze mindkét kisebbségből vannak nekem is jó barátaim, de a nagy többség nem olyan szimpatikus mint ők és ezért is írtam azt, hogy kollektíve. :) Ezért is saját magunknak kell orvosolni a problémát.
2015. dec. 3. 17:24
 16/45 anonim ***** válasza:
75%

17:09, a pirézes kérdés arról szólt, hogy befogadjuk-e őket, nem arról, hogy utáljuk-e őket (én nem fogadnék be olyanokat sem, akikkel egyébként nincs különösebb bajom).

Olyat mutass, ami az utálatot méri.

2015. dec. 3. 17:25
 17/45 anonim ***** válasza:
75%
Nem gyűlöli senki ezeket a rétegeket, csak azt nem szeretjük, ha valaki nem integrálódik, mert valljuk be, az a többségnek kellemetlenséget szül.
2015. dec. 3. 17:34
 18/45 anonim ***** válasza:
31%

"De nem kedvelem a "melegeket" - nem szívesen használom szót: meleg - mint heteroszexuális gusztustalannak tartom a tevékenységüket. Ám ők is emberek, éljenek boldogan, csak egyes szószólóik hagyjanak bennünket, a többséget békén. Megszeretni nem fogom, nem tudom, őket. Ez nem a személy, az egyén iránt irányul, egyszerűen undorodom ettől a szexuális irányultságtól, mit tegyek?

"

Én pedig a kamionsofőröktől undorodom.

Undorító kinézetűek,ráadásul a legtöbbnek a kapa kilóg a szájából.

Én,mint meleg férfi nem tartom őket vonzónak.

Már bocsi,de ettől éljenek nyugodtan a 4 fal között,vagy a kamionban,és ne zavarjanak minket az esztétikus többséget:)))

2015. dec. 3. 17:40
 19/45 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem elsősorban a b_zipropaganda, a holokausztpropaganda és a cigánybűnözés járul hozzá.
2015. dec. 3. 17:47
 20/45 tetro ***** válasza:
5%

17.25

igazad van, olyan felmérés valóban nincs ami rákérdez arra, hogy én utál-e mindenkit. de szerinted mit jelent az, hogy az ország nagyobb része a pirézeket se fogadná be semmilyen esetben sem? mutassak felmérést az antiszemitizmusról, vagy arról hogy a többség szerint a cigányokban genetikusan van benne a bűnözési hajlam? igen, azok sem az utálatra kérdeznek rá...

2015. dec. 3. 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!