Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon hol van az az...

Magyarországon hol van az az emlegetett híres "nyomor" és "mély szegénység"? Mert én sehol nem találkozok vele.

Figyelt kérdés

Pedig járok elég sok helyre az országban, de

csak a cigánytelepeken van nyomor, ott is mindenki tudja nagyon jól, hogy miért uralkodnak azok az életkörülmények amik vannak.

Most voltam az Budaörsi Auchan-ban, és kb 15 perc volt még találtam parkoló helyet, hol van ilyenkor az a sok szegénységen élő magyar ember?

No meg púposra megrakott bevásárlókocsikkal jöttek kifelé az emberek.

2015. nov. 29. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%

Ilyen gyökér kérdezőt! :D :D :D

Gyere keletre! Mutatnék én neked olyan mély szegénységet, hogy azonnal fejbe vernéd magad egy lapáttal.

Mit válasszanak, hogy más életet akarnak?

Hogy menjenek el tanulni, ha arra nincs pénz a családnak, hogy kifizessék a gyerek bérletének árát?

Örülnek ha kenyér van az asztalon, nemhogy felöltöztessék még a gyereket, bérletet venni, és persze éhesen Te tudsz tanulni? Amikor a saját gondolataid nem hallod, úgy korog a gyomrod.

Nem mindenki születik olyan családba, hogy csak tanulni kell. Sokak nem iskolába mennek, hanem már hajnalban dolgozni pedig még 14 sincs. Csak, hogy otthon legyen kaja.

Vagy hozzam azt a példát, hogy még 30 ezer se jár annak az embernek segélyként akinek 2 lába és 2 keze sincs?

Amúgy ez egy kicsi ország, de egy bevásárlóközpontban hány autó fér el? 200-300-nál nem hiszem, hogy több.

Na és az a 300 hol áll a majdnem 10 millióhoz?

Vagy csak az létezik?

Ha ezt felszorzom 1000 ilyen bevásárlóközponttal az is 300-500k. Hol van a 10 millióhoz?

Sok eszed van..

"Keep calm and ásd el magad!" :)

2015. nov. 29. 14:25
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Micsoda logika, szerintem küld be kormánynak, hogy legyen ez egy új gazdasági mutató, majd bemondják a hírekbe, hogy ebbe a hónapba átlagba 10 perc alatt lehetett parkoló helyet találni, ebből következik, hogy még mindig jól teljesít az ország.
2015. nov. 29. 14:26
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

De gondolom az MSZP alatt nagy volt a pofád, hogy itt mekkora a nyomor, pedig akkor is pont ugyanennyien voltak a bevásárlóközpontokban, mint most.

A hányinger kerülget az ilyen emberektől, akik az MSZP alatt velem együtt szidták a rendszert, de amióta Orbánkájuk megszerezte a hatalmat, azóta hirtelenjében feléjük svájci jólét köszöntött az országra.

2015. nov. 29. 14:36
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy ma mi is volt a Tescoba, csak Egerbe itt például 5 másodperc alatt találtunk parkolóhelyet, ha gondolod ez a város szeretettel vár, csak akkor le kell mondanod az olcsó benzinről.
2015. nov. 29. 14:37
 15/20 anonim ***** válasza:
93%

A kérdező gyönyörű példa az átlag magyar szavazóra. Amit lát a tévében meg a közvetlen környezetében, az biztos mindenhol úgy is van.

Szomorú.

2015. nov. 29. 15:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Le charme discret de la bourgeoisie.
2015. nov. 29. 15:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs is haboru a vilagon. Az elobb kineztem az ablakon es nem lott senki. Ugyhogy nekem ne meselje be senki hogy barhol is haboru van mert nincs, lattam.
2015. nov. 29. 17:15
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem látsz tovább a szemellenződnél. Gondolkozz kicsit azon, amit leírtál, és rájössz, hogy nagybevásárolni az jár, akinek van miből, őt láthatod az Auchan-ban teli kocsival (aminek tartalmához semmi közöd). A mélyszegény örül, ha kenyeret tud venni a falusi kisboltban, menj oda, és láthatod őt is. Ja, hogy kényelmesebb a fotelből osztani az észt, mint szegény vidékekre utazni? Ó, ó.
2015. nov. 29. 18:38
 19/20 anonim ***** válasza:
89%

Itt:

"Magyarországon 145 ezer lakásba nincs bekötve a víz, 1,1 millió lakás nincs rákötve a szennyvízhálózatra. 475 ezer embernek nincsen WC-je a lakásában, 386 ezernek pedig még zuhanyzója vagy fürdőkádja sincs. Az ország lakosságának negyedénél mindennapi gond, hogy beázik a tető, penészesek a falak, és sokan élnek sötét lakásban. Ráadásul mindez sokkal jobban sújtja a gyermekes családokat: 170 ezer gyerek él olyan lakásban, ahol nincsen WC."

Forrás: [link]

Vagy:

"A gyermekszegénység változását vizsgálva Magyarország a 41 fejlett ország rangsorának alsó harmadában, a 29. helyen helyezkedik el. A jelentés szerint 2008 és 2012 között a gyermekszegénységi ráta 3 százalékponttal 22,6 százalékra nőtt. Ez körülbelül egy 33.000 fős növekedésnek felel meg."

Forrás: [link]

2015. nov. 29. 21:38
 20/20 anonim ***** válasza:
20%

ezekbe a szamokba beleszamit a putris cigany meg akinek eszebe sincs fizetni a szamlakat es meg sorolhatnank.

Es nem erdekel hogy hany gyerek nem eszik nem kell elcigarettazni meg elinni a segilyt oszt akkor majd lesz ennivalo a kolykoknek. KUlonben is maskent ugyse mukodik a termeszetes szelekcio.

2015. nov. 30. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!