Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent az hogy az MSZP az...

Mit jelent az hogy az MSZP az MSZMP jogutódja?

Figyelt kérdés
wikipedián olvastam, de nem értem ez mit jelent.
2010. márc. 21. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Azt jelenti, hogy az MSZP a volt kommunista párt utódja. De ezt mindenki tudja, ezért szavaz a sok Kádárimádó agyhalott az mszpre. Csak éppen arra nem gondolnak, hogy ők élnek tíz évet aztán meghalnak, de a fiatalság itt kéne leélje az életét, önző ,fafejű és meggondolatlan emberek.
2010. márc. 21. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Na ezzel aztán igazán válaszoltál a kérdésre.

A lényeg, hogy elvileg, hangsúlyozom ELVILEG, ugyanaz az ideológiájuk és a vagyont is megkapták. Tehát nagyon sarkítva, olyan mintha az MSZMP sosem szűnt volna meg, csak nevet változtatott volna.

2010. márc. 21. 17:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Olyanok, mintha az NSDAP tovább működhetett volna az NSZK-ban.

Csak ugye az náci, ez meg komcsi, szóval azt nem lehet megtűrni, ezt meg igen...

2010. márc. 21. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:

"ezért szavaz a sok Kádárimádó agyhalott az mszpre."

Te meg korlátolt vagy a gyengeelméjűségig. Hát még ha fel tudnád fogni hogy a Fidesz szavazótábor összettétele ugyanolyan, ezt úgy hívják demokrácia.És az meg hülyeség hogy jogutód mert az egyik kommunista a másik meg szociáldemokrata párt. Ugyanis az MSZMP megszűnt.Ennyit illő volna tudni aki a wikipédián is baromságot írt.

2010. márc. 21. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:

" és a vagyont is megkapták."

A Fidesz nem kapott?

2010. márc. 21. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:

megszűnt az mszmp és ugyanazokkal az emberekkel,ugyanazon eszmékkel létrejött az mszp....

Ugyanazok a komcsi fattyak, ugyanazzal a sötét múlttal, csak immáron zsidó tőkével...

egy újabb példája annak, hogy nem volt valós rendszerváltás

2010. márc. 21. 17:57
 7/10 anonim ***** válasza:

"És az meg hülyeség hogy jogutód mert az egyik kommunista a másik meg szociáldemokrata párt. Ugyanis az MSZMP megszűnt.Ennyit illő volna tudni aki a wikipédián is baromságot írt."

Egyáltalán nem hülyeség. Az más kérdés, hogy jelentőssége nincs semmi, mivel már rég nem azokat az elveket követik. Egyébként én az MSZP-t nem nevezném szociáldemokratának.

Amúgy azt nem tudom, hogy a FIDESZ honnan kapta az indulótőkéjét, de az tény, hogy az MSZMP vagyonát, úgy ahogy van, megkapta az akkor "alakuló" MSZP.

Azon kívül sok egykori MSZMP-s tag is belépett, átlépett, vagy bennmaradt (kinek hogy tetszik) az MSZP-ben.

L

2010. márc. 21. 18:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy 1992-es AB.határozat kimondja, hogy az MSZP jogutódja az MSZMP-nek. Ha nem így lenne, akkor nem örökölhette volna az MSZMP pártingatlanjait :)))
2010. márc. 21. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:

ma 18:00

Az MSZP-n kívüli pártok onnan kapták az "indulótőkéjüket", hogy kaptak az államtól pl. egy-egy székházat, amit aztén idővel kiadtak/eladtak. Ezek voltak a híres-nevezetes székházügyek, amikkel a 90-es évek elején tele volt a sajtó. Ma már egyik pártnak sincs meg az eredeti székháza.

2010. márc. 21. 18:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor még gyerek voltam, úgyhogy erre nem emlékszem. De azt tudom, hogy az MSZMP vagyonát, ingatlanait, mindent az MSZP, illetve egy nagyon kis hányadban a ma is létező Kommunista Párt kapta meg. Csak hát az elosztás arányából is következőn a KP a kacsa sej-haja alatt van, míg az MSZP-nek az elmúlt évekig elég jól ment a szekér.

L

2010. márc. 21. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!