Mit jelent az hogy az MSZP az MSZMP jogutódja?
Na ezzel aztán igazán válaszoltál a kérdésre.
A lényeg, hogy elvileg, hangsúlyozom ELVILEG, ugyanaz az ideológiájuk és a vagyont is megkapták. Tehát nagyon sarkítva, olyan mintha az MSZMP sosem szűnt volna meg, csak nevet változtatott volna.
Olyanok, mintha az NSDAP tovább működhetett volna az NSZK-ban.
Csak ugye az náci, ez meg komcsi, szóval azt nem lehet megtűrni, ezt meg igen...
"ezért szavaz a sok Kádárimádó agyhalott az mszpre."
Te meg korlátolt vagy a gyengeelméjűségig. Hát még ha fel tudnád fogni hogy a Fidesz szavazótábor összettétele ugyanolyan, ezt úgy hívják demokrácia.És az meg hülyeség hogy jogutód mert az egyik kommunista a másik meg szociáldemokrata párt. Ugyanis az MSZMP megszűnt.Ennyit illő volna tudni aki a wikipédián is baromságot írt.
" és a vagyont is megkapták."
A Fidesz nem kapott?
megszűnt az mszmp és ugyanazokkal az emberekkel,ugyanazon eszmékkel létrejött az mszp....
Ugyanazok a komcsi fattyak, ugyanazzal a sötét múlttal, csak immáron zsidó tőkével...
egy újabb példája annak, hogy nem volt valós rendszerváltás
"És az meg hülyeség hogy jogutód mert az egyik kommunista a másik meg szociáldemokrata párt. Ugyanis az MSZMP megszűnt.Ennyit illő volna tudni aki a wikipédián is baromságot írt."
Egyáltalán nem hülyeség. Az más kérdés, hogy jelentőssége nincs semmi, mivel már rég nem azokat az elveket követik. Egyébként én az MSZP-t nem nevezném szociáldemokratának.
Amúgy azt nem tudom, hogy a FIDESZ honnan kapta az indulótőkéjét, de az tény, hogy az MSZMP vagyonát, úgy ahogy van, megkapta az akkor "alakuló" MSZP.
Azon kívül sok egykori MSZMP-s tag is belépett, átlépett, vagy bennmaradt (kinek hogy tetszik) az MSZP-ben.
L
ma 18:00
Az MSZP-n kívüli pártok onnan kapták az "indulótőkéjüket", hogy kaptak az államtól pl. egy-egy székházat, amit aztén idővel kiadtak/eladtak. Ezek voltak a híres-nevezetes székházügyek, amikkel a 90-es évek elején tele volt a sajtó. Ma már egyik pártnak sincs meg az eredeti székháza.
Akkor még gyerek voltam, úgyhogy erre nem emlékszem. De azt tudom, hogy az MSZMP vagyonát, ingatlanait, mindent az MSZP, illetve egy nagyon kis hányadban a ma is létező Kommunista Párt kapta meg. Csak hát az elosztás arányából is következőn a KP a kacsa sej-haja alatt van, míg az MSZP-nek az elmúlt évekig elég jól ment a szekér.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!