Népszaporítás magyar módra. Valaki legyen szíves nekem megmagyarázni, hogy is van ez?
A vízcsapból is az folyik mostanában, hogy fogy a nép, szaporodjunk és hasonlók. De hogy a csudába? Egy itt, gyakorikérdéseken olvasott bejegyzés vetette fel bennem a kérdést. Annyi minden szabályozva van, mindenre törvény meg mi minden más. Azt hiszem én nem olvastam még használati utasítást a magyar élethez, ezért idióta vagyok hozzá.Rengetegen tiltakoznak a fogamzásgátlók és abortusz ellen, ők hogy és mit gondolnak? (Nem kötekedés, hanem tényleg érdekel!)Tudnak erre választ adni? http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..
Én ezt olvasva úgy gondolnám, a támogatási rendszert kellene úgy megváltoztatni, hogy a családi adókedvezményt mivel nagyon kevesen tudják igénybe venni, ezért nem jó megoldás. Helyette nagy vállalatokat kellene támogatni úgy, hogy bölcsődét és óvodát üzemeltessenek és alkalmazzák a kis gyermekes szülőket, főleg az egyedül nevelőket. Egyébként érdemben nem tudtam hozzászólni a linkelt kérdéshez.
Valamint, ámulattal olvastam a minap a következőt: Születendő gyermekemről lemondanék annak a részére aki eltart engem és családom a szülésig és állja a kórházi költségeket. (Lehet, hogy nem pontosan idéztem, de más nem találom a bejegyzést, azt hiszem cenzúrázták)
Móricz Zsigmond annak idején így gondolta:
A NYÁJ ÉS PÁSZTORA (1932), részlet:
"De hogy véget vessen, összehívta a pap egyszer magához a falu vezető embereit, s missziót tartott nekik.
- Emberek. A haza parancsolja, a törvény is rendeli, beszéljük meg, hátha okosat mondanak. Ki tudja, hátha maguknak van igazuk. Mondják el őszintén, mit gondolnak hát erről az egykéről.
- Tiszteletes uram - mondták -, ne kérdezzen ilyet. Mi köze magának ehhez? E mán csak igazán a mi dolgunk.
- Kihal a nép. Nézzenek körül. Ahol egy gyermek van, gyenge az a család.
- Tiszteletes uram, mink nem arra gondolunk, hogy sok éhes száj legyen a háznál, hanem arra, hogy azt az egyet, aki van, jól neveljük. Becsületes ember vagyok, uram. Én meggondolom, mit teszek. Én a gyerekemet szeretem. Mindent meg akarok adni, neki. Megölne a szégyen meg a bánat, ha nem tudnám annak az egynek megadni, ami neki kell. Ha egy huszársipkát kíván, azt veszek neki, ha új ruhát, azt, ha valamit kíván, én meg akarom adni neki. De már hatnak nem tudnám megadni. Lesülne az arcomról a bőr, ha én a gyerekemet kénytelen volnék megrövidíteni. Meg aztán, mikor jön a nevelés. Én ez egy fiamat iskoláztatom. Négy gimnáziumot is adok neki. De mán hatnak hogy tudnék? Nem akarom, hogy egyik a másiknak a cselédje legyen.
- Tiszteletes uram - mondta a másik -, kódus országot akarnak vagy gazdag országot? Tíz-tizenkét gyereket minden család tudna szaporítani, ha csak a kell. De mit csináljunk vele? Ellep bennünket a sok éhes ember. Hát van lelke az uraknak azt kívánni, hogy töméntelenre sokasodjon a világ? Hiszen munkanélkülivel van tele most is minden város. Itt a falvak is. Ezrével hevernek a munkáskezek, tudnak neki kenyeret adni?
- Tiszteletes uram - mondta a harmadik ember -, kell gyerek az országnak? Hát vegye meg az ország a gyereket... Állítsanak fel kórházakat, intézeteket, s dobolják ki, hogy ha valaki a gyerekét beviszi, elvállalják, s az anyjának pénzt adnak érte. Ne szégyenítsék el a lányokat, ha megesnek, hanem jutalmazzák... Adjanak egy szép, egészséges gyerekért, nem mondok többet, csak tíz pengőt, annyi gyereket kap az állam, amennyit akar. Úgyse tud a szegény ember egész télen egyebet csinálni, tavaszra annyi gyereket visznek be, hogy azt se tudja az állam, mit csináljon vele.
A pap lehajtotta a fejét. Itt olyan okossággal, életismerettel s elszántsággal találkozott össze, hogy gyengének érezte magát még arra is, hogy vitába bocsátkozzon."
Másrészt ma már van lehetőség védekezni!
Az esetek 98%-ban hatékony is.
Szerintem elég jól leírták itt előttem, hogy miért gyilkosság az abortusz. Ez csak a törvényhozás kérdése.
Egy újszülött ugyanúgy magatehetetlen, és elpusztul egyedül, tehát ennyi erővel őt is meg lehetne ölni.
Annyi a különbség, hogy amikor megszületett a gyerek, akkor mát látszik, hogy fogyatékos, mégis minden erővel próbálják megmenteni. Vannak olyan országok, ahol az eutanáziának ez a formája elfogadott. Ha látod, hogy súlyosan fogyatékos az újszülött, akkor elaltatják, ha a szülők azt kérik. Nálunk csak méhen belül lehetséges, akkor viszont az egészséges gyerekkel is. Nem ellentmondás?
Móricz író volt; ez nem szociológiai írás. A valódi oka az egykéknek a föld egyben tartása, meg nem osztása volt. Nem annyira a gyerekre költöttek az egykések se, hanem valamit a gazdagodáshoz vettek, földet, állatot, akármit. Persze, hogy a gyerek legyen mit örököljön címszóra.
Móricz maga is sokgyerekes családból való volt, és nevelőszülőknél is élt, szükségből.
A "világ" túlnépesedéséhez nekünk semmi közünk tevőlegesen. A pápa viszont felelős érte, az egyszerű kondom használatának a tiltásával - még nem vonta vissza, vagy igen?-. Felelősek érte azok is, akik -mint a Bill Gates- feltételek nélkül játsszák a jótékony mágnást.
Felelősek a kínaiak is, akiknek szükségük van az emberekre a termelés fokozásához, az anyagi alapokhoz a terjeszkedéshez.
Igazából a fehér embert védett fajtává kéne nyilvánítani. Amíg nem késő.
Hetes vagyok:
Nos, igen. A fogyi kérdés az egy brutál kérdés, és én AB. ellenes vagyok, de a fogyatékkal születendő gyermeket annak ellenére, hogy én magam is az vagyok, bizony nem tartanám meg, még pedig azért, mert nem túl kellemes pl. vakon, vagy lábak nélkül de még siketen sem élni, pláne nem ért.-fogyosan.
Azt viszont pláne nem értem, hogy a fogamzás gátlás miért bűn? Sokkal nagyobb bűn az, ha egy már megfogant, de egészséges embert ölök meg...
Amúgy én engedélyezném az eutanáziát, hiszen már bocsánat de pl egy 4 5 éve kómában élő ember nem biztos, hogy magához tér, vagy egy nyaktól lefelé béna ember szintén nem hiszem, hogy sok hasznot hoz a társadalomnak... De pl a vakok sem... Persze, most jöhetnek azok, akik annyira megértők, és akik annyira emberségesek, csak hogy nem azok nyilatkoznak majd, akik maguk is benne vannak, hanem azok akiknek fogalmuk sincs az egészről, hanem csak mondjuk találkozott egy "fogyatékossal".
Arról pedig, hogy túl népesedik a föld, és elvileg nem lesz elegendő élelmiszer, mit is mondhatnék. Vagy, hogy sokan éheznek? Na, és itt jön a fogamzás gátlás áldásos hatása. Az elmaradott országokban is osztogatnám, vagy felajánlanám, hogy ne szülessen annyi gyerek, hogy a kínaiaknál is pl bevezetném a csak 35 év felett való szülés lehetőségét, és itt pl Magyarországon sem engedném, hogy a lányok 16 évesen vagy korábban gyereket vállaljanak. Ingyen osztogatnám a fogamzás gátlókat, legyen az eszköz, vagy gyógyszer.
Persze nehéz kérdések ezek, hisz a nők gyermekre vágynak nyilván, csak hogy sok esetben az éppen aktuális kormányok teszik lehetetlenné a gyerekvállalást.
Az anyaság épp úgy munka, mint ha valaki elmegy egy munkahelyre dolgozni, és az anyákat sajnos ma sehol nem becsülik meg. Sőt, nem hogy megbecsülni nem becsülik meg, inkább még le is nézik, hogy gyereket csinálni mindenki tud, és egyébként is, a nők csak otthon ülnek, és nem csinálnak semmit... Elmondanám, hogy nekem könnyebb a munkahelyemen dolgozni, mint a gyerekeket minden nap kikérdezni, játszani velük, mosni, főzni, takarítani, bevásárolni... Persze most jól eltértem a témától, bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!