Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szoktatok segíteni a hajléktal...

Szoktatok segíteni a hajléktalanoknak? Tehetnek róla hogy oda jutottak ahol vannak?

Figyelt kérdés
Szoktatok segíteni a hajléktalanoknak? Vagy esetleg rossz tapasztalataitok vannak? Ha én meglátok az utcán egy hajléktalant, kettõs érzésem támad. Szeretnék valahogyan segíteni neki, de nem vagyok biztos benne, hogy van értelme. Mi van ha csak elissza a pénzt amit adok? Bár néha belegondolok, hogy vajon hogyan jutottak odáig, hogy semmijük se legyen. Szerintetek tennünk kellene valamit, vagy megérdemlik a sorsukat? Mit kellene tennünk?
2015. nov. 23. 17:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Ahol en lakom ott egyaltalan nincsen hajlektalan, legalabbis en nagyon ritkan talalkozom veluk. Ha ugy van hogy kernek tolem, mindig szoktam adni egy kis aprot, vagy egy 500-ast. En nem banom azt se hogyha elissza, legalabb volt egy jo esteje...
2015. nov. 23. 17:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egy közép-magyarországi nagyvárosban élek és ha marad nagyobb mennyiségű étel akkor mindig viszek a helyi hajléktalanszállóra. Meg ünnepekkor szoktunk sütni süteményt nekik.

Nem szabad lenézni és elítélni őket, ki tudja mikor jut bárki is ilyen sorsra.

2015. nov. 23. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Néha én is adok nekik egy kis aprót. ha elissza, elissza, legalább volt egy jó estéje, ugyanúgy gondolom, mint az 1.
2015. nov. 23. 17:34
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Szégyen vagy sem, de alapból kevesebb szociális érzékenységam van mint a legtöbb embernek, tehát nem pénzzel hanem munkalehetőséggel segíteném őket ha én lennék a hatalom.

Kétszer volt, hogy odajött hozzám hajléktalan hogy éhes. Én pedig gondoltam hogy idáig nem segítettem őket, ma viszont jó ember leszek.

1) Mondtam a hajléktalannak hogy nem adok pénzt de ha éhes akkor megkaphatja a péksüteményemet. Erre ő "hát attól függ milyen...". Elővettem és megfelelőnek találta arra hogy elfogadja.

2) Szintén mondtam ennek a hajléktalannak hogy nem adok pénzt, de ha több napja nem evett akkor jöjjön be velem a boltba és veszik neki egy kenyeret. Bementünk a boltba erre ő "ha már itt vagyunk, inkább hús kéne". Szegényt otthagytam.

2015. nov. 23. 17:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam nekik zsemlét adni.
2015. nov. 23. 17:39
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy ilyen pozitív véleményeket olvashatok. Vagyis hogy vannak, akik nem nézik le a hajléktalanokat, nem ítélkeznek elhamarkodottan. Mert sosem tudhatjuk, milyen elõzmények hatására jutott.valaki odáig, hogy csak az utca maradjon neki. Nem is szabadna ilyennek megtörténnie.
2015. nov. 23. 18:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikor gimis voltam és suliba menet a városban az egyik épületnél melegedő hajléktalannak odaadtam az uzsonnámat. Akkor a suli büféjében vettem magamnak szendvicset. Szüleim tudtak a jó cselekedetről és örültek is ennek. Végül is az a hajléktalan férfi nem az iszogatós fajtához tartozott. Mindennap vittem neki valami ételt. Volt, hogy a közeli boltban vettem neki meleg teát meg csokit, mivel hideg volt. Így ment ez vagy 1 hónapig. Aztán eltűnt a hajléktalan.
2015. nov. 23. 18:47
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem, nem szoktam. Ki tudja, hogy mikor kerülök én is abba a helyzetbe. Lehet adok most egy százast, és később jól jönne az a száz forintos.
2015. nov. 23. 19:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4-es! Ez az álomvilág, amiben élsz.

1. Van a társadalomnak egy olyan rétege, akit nem tudsz munkához szoktatni. Ha azt szokta meg, hogy egész nap az utcán van, és azt csinál, amit akar, oda megy, ahova akar, nem fog 8 órában megülni egy helyben.

2. Ha interjúra mész, első kérdés, hogy lakcím. Vannak egyébként erre irányuló törekvések, de rendszerint saját hibájukból nem tudnak megfelelni.

Volt olyan ismerősöm, akihez beküldték őket dolgozni. Felvették a munkaruhát, és soha többet nem látta őket.

Ennek ellenére én is szoktam nekik adni pénzt, mert sajnálom őket. Aki ilyen körülmények között él, annak már nagyon nehéz megváltozni.

2015. nov. 23. 20:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nyugodtan írhattok még mert komolyan érdekel, hogy ki hogyan vélekedik erről
2015. nov. 23. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!