Szerinted is nevetséges, hogy ma ilyen árak, és kiadások mellet meglehet élni 47000ftból? Az euró az már más lenne persze.
"Vagy lehet sírni életed végéig hogy szar ez az ország.."
Olyan jó hely ez az ország, hogy te is csak angol pénzből tudtál vállalkozni, úgyhogy halkítsd már le magad.
ma 19:52
De megcsináltam ahelyett, hogy siránkoznék.. Egyébként Mo-n is sikerült volna összeszedni, csak nem fél év alatt..
egyébként tisztán látszik, hogy milyen magas szinten tarol az ostobaság.
a közmunkaprogram, egy LEHETŐSÉG.
senki, még maga Orbán Viktor sem kényszeríti az embereket arra, hogy havi 50 ezerért dolgozzon.
ha itt lennének páran annyira intelligensek, hogy felfogják mi is a közmunkaprogram lényege, akkor nem hordanának össze ennyi ostobaságot.
a szociális segélyezési rendszeren való élősködés, természetesen már nem olyan nagy baj, csak ez a fránya közmunka igaz?
aki havonta megkapta a 22.500 forintos szociális segélyt, most ha elmegy az államnak dolgozni, akkor a dupláját kapja, és nem élősködik mások adó forintjain.
ha bár ez is élősködés az adó fizetők pénzén, de legalább tesz érte valamit, és nem csak a postást várja elsején.
az hogy valaki igénytelen, tehetetlen, és nem talpra esett, az az ő egyéni szociális problémája, feltéve ha csak közmunkára futja neki.
Magyarországon aki ma akar, az el tud helyezkedni, és 120 ezert megkeres alaphangon.
az más kérdés, hogy ezért tenni is kell valamit, nem csak várni Orbán Viktor által meg sütött galambot, hogy mikor repül be tányérra.
és mielőtt valaki osztani kezdené az észt, elmondom hogy én úgy kezdtem a pályafutásom, hogy az építőiparban 10-12 órákat lenyomtam naponta, nem volt szakmám így csak segédmunkásként dolgoztam.
5 év alatt, még lapátoltam a sódert, és hordtam a téglát, közben gyűjtöttem a pénzt és elvégeztem 2 OKJ-s tanfolyamot, vettem egy kocsit és most a magam ura vagyok, a szakmámban dolgozok végre.
bárki, akiben van egy kis ambíció, az simán megél Magyarországon.
ezt a "nyomort", csak az ilyen ostoba prolik mint többek között a kérdező, próbálják beállítani megszokott magyar tendenciaként.
nem-nem, nem az állam hibás azért, hogy valaki 8 általánossal csak fűnyírásra jó, és utcaseprésre havi 50 ezerért.
meg lehet mutatni Orbán Viktornak, hogy többet is tudtok ti ennél, van ingyenes felnőtt tagozatos esti gimi országszerte, le lehet érettségizni, párhuzamosan egy OKJ-s tanfolyamot megcsinálni, akár.
nem csak siránkozni kell, hogy az adófizetők pénzéből nem adnak még többet a proliknak.
nem, nem jár nektek több pénz alanyi jogon.
el lehet menni dolgozni, tenni az életetekért, és nem elvárni, hogy az állam tartson el benneteket.
ilyen nem hogy Magyarországon, de a híres nevezetes nyugaton sem megy így.
24-es Te komolyan el is hiszed ezt? Mert akkora ökörségeket sikerült itt összehozni, hogy a hasamat fognám a röhögéstől, csak sajnos az igazság olyan, hogy sírni van kedve az embernek!
Tudod te egyáltalán, hogy mi megy a valóságban? Mert akkor elárulom, hogy ismerek olyan két OKJ-s végzettséggel rendelkezőt (környezetvédelmi és vegyésztechnikusi OKJ-k), aki most nettó 78 ezret keres alaphangon, öt év munkatapasztalattal! Nem pályakezdőként, próbaidőben, ennyi pénzt kap az érettségi plusz két OKJ-s végzettségre úgy, hogy a szakmájában van állása! Ez a valóság!
Vagy mondok mást: óvónők, tudod mi anagy divat újabban? Kirúgják őket, hogy ne kelljen még azt a 90-100 ezret sem kifizetni nekik, erre ők beregisztrálnak munkakresőnek majd UGYANAZ az óvoda visszaveszi őket közfoglalkoztatásra! És ha azt hiszed, hogy ezek valami egyszeri kirívó esetek, hát tévedsz, százszámra futok bele olyan emberekbe, akik közül némelyeknek 3-4 végzettsége is van és még a nettó százat sem éri el a fizetése, majd egy évtized után!
A közfoglalkoztatás egyébként nem lehetőség, hanem csapda, aki elkezdi, azok többsége sosem fog kimászni onnan.
az én környezetemben azt tapasztalom, amit leírtam.
se nem gazdag, se nem szegény emberek vesznek körül, mindnek van állása, megdolgozik a pénzéért, és normális életet él.
pont te vagy az a réteg, akik mindenért a kormányt hibáztatják, még azért is hogy nem tesznek semmit azért hogy jobb legyen nekik.
lehet itt hőzöngeni, azzal semmit nem értek el.
nem siránkozni kell, hanem lépni annak érdekében hogy jobb legyen az élet.
az pedig hogy állításod szerint a közmunka egy csapda, hát gratulálok aranyapám.
és még én hordok össze hülyeségeket igaz?
nehogy már arról is az átlagember tegyen, hogy van aki olyan igénytelen hogy beletörődik az 50 ezres fizetésbe, vagy a közmunkába.
aki ezt végleges megoldásnak tekinti, az meg is érdemli a nyomorát :)
egyébként az építőiparban a havi 200-250 ezret alaphangon megkeresi egy képzett szakmunkás, és olyan hiány van belőlük, hogy foggal körömmel csapnak le egy jó szakemberre a cégek.
ja hogy ott piszkos lesz a kezecskéje, és dolgozni is kéne, nem csak az irodában csücsülni egész nap?
én kérek elnézést :)
Ezeket a hülyeségeket, amiket ide leírtok nem lehet komolyan venni, lehet próbálkozni, meg engem lepontozni, de attól még az álomvilágotok NEM LÉTEZIK! Egy hazugság, pl. 200 ezret kereső ovónő, mondjátok ezt annak, akit közfoglalkoztatásban dolgoztatnak kb. 65 ezerért.
Elhiszem, hogy van ilyen, ha diplomás óvodapedagógus, aki mondjuk 30 éves munkaviszonnyal rendelkezik és van három gyereke, az meg is kaphat ennyit, van olyan bölcsész ismerősöm is, aki a filozófia-etika diplomájával 350 ezer körül hazavisz, de azért nem ez az általános a bölcsészek körében.
Ez kb. olyan mintha megnézed, hogy mennyit keres egy osztályvezető főorvos és behazudnád, hogy milyen jól keresnek mondjuk a mentősofőrök. Baromira nem ugyanaz a kettő. De minek tépem itt a szám, elhihetitek, hogy én örülnék a legjobban, ha olyan lenne a világ mint amilyennek ti állítjátok, de nem olyan!
Itt az van, hogy akinek van jól fizető munkája, meg lehetőségei a pénzéből kifolyólag, az veri a mellét, hogy ő az okos.A reális helyzetet az látja, akinek ezek nincsenek meg és ők látnak tovább az orruknál.
Ez a közmunka téma is olyan, mint a gyermekéhezés téma.Cinikus, jóllakatott politikusunk mondja: "nincs gyermekéhezés, mert nem a gyermekek éheznek, hanem családok". Jaaa, vagy úgy! Akkor azzal nem kell foglalkozni!
Na ez a ti dicsőített fizess kormányotok!Szarnak bele az egészbe, mint a jól élő talpnyalóik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!