Az emberek többsége miért tartja helyesnek a GAZDAG sokgyerekes családok tovább támogatását?
Emiatt omlik össze a társadalom,mert régen legalább a gazdagok max 1-2 gyereket vállaltak.
De ma a társadalom terhére többet is akarnak,és nem érdekli őket,hogy ehhez hány szegényt kell még megnyomorítaniuk.
Több gyerek=még több pénz kell.
Nem biztos, hogy a többség támogatja.
Ez egy ideológiai ellentét a baloldal és a jobboldal között.
A hagyományos jobboldal értékrendje szerint az az igazságos, ha az ember aki megtermeli az értéket, pénzt, az maga költheti el, nem veszi el tőle az állam a magas adókkal, kisajátításokkal. Ezért a jómódú, magasabb jövedelmű családok jellemzően jobb életszínvonalat és magasabb szintű oktatást tudnak nyújtani a gyermekeiknek.
A baloldal szerint ez igazságtalan, hogy az a gyerek aki szerencsésebb, jómódú családba születik, jobban él, mint a szegény családba született. A cél, hogy lecsökkentsék, eltüntessék ezeket a társadalmi különbségeket, úgy vélik ez igazságtalan. A mérsékelt baloldal ezt magas adókkal, széleskörű állami, szociális juttatásokkal kívánja elérni, míg a radikális baloldal erőszakkal, leszámolásokkal, kisajátításokkal, államosításokkal, állami árszabályozásokkal, kvótákkal stb. kívánja elérni.
De Magyarországon nincs ilyen éles elkülönülés, a jobboldali pártok programjában is számos baloldali elem van és a baloldali pártok is sok szempontból inkább jobboldali gazdaságpolitikát képviselnek, nálunk vegyülnek ezek a dolgok.
"A gond csak az, hogy kis érdekel a társadalom?"
Csak ezzel az a gond,hogy a társadalom számon kéri a szegényektől,hogy miért nem születik elég gyerek.
Közben egy olyan modellt támogatnak,ami a társadalom javát nem szolgálja.
Bevándorlókat nem akarnak hozni a hiány pótlására.
És nyugdíjt nem akarnak csökkenteni,mert a nyugdíjasok a legnagyobb szavazóbázis.
Értem én,hogy mindenki a saját hasznát nézi.
De meddig terjed a haszon?
Nem éri meg egy jobb,egyenlőbb társadalomban élni,lemondani egy kis luxusról,azért,hogy működő társadalomban éljünk?
"A hagyományos jobboldal értékrendje szerint az az igazságos, ha az ember aki megtermeli az értéket, pénzt, az maga költheti el, nem veszi el tőle az állam a magas adókkal, kisajátításokkal. Ezért a jómódú, magasabb jövedelmű családok jellemzően jobb életszínvonalat és magasabb szintű oktatást tudnak nyújtani a gyermekeiknek. "
Én megértem ezt is.Viszont,ha így nem működőképes a társadalom,akkor miért nem látják be?
Mindig lesznek rászoruló rétegek.
A kapitalizmus nem tud és nem is akar mindenkinek jólétet adni.
Szokták mondani,hogy a kommunizmus az emberi önzőség miatt nem tartható fenn.
Viszont a kapitalizmus vége is az önzőség.
A gazdagok egyre többet akarnak,amit már nem bír el a társadalom.
Valahol a kettő között lenne a megoldás.
De ezzel a modellel,semmi jó nem fog történni.
Ez nem agymenés,hanem a realitás utolsó!
Ha,te gazdag sokgyerekes vagy,és ez az egyéni érdeked,mondd meg!
Én úgy gondolom teljesen logikus,amit írtam.
huhh ez a kérdező nem egyszerű eset az biztos.
süt az irigység róla, alanyi jogon elvárná hogy maga Orbán Viktor személyesen tejben vajban fürössze, és fél kókuszdióban vigye neki a nagyfröccsöt...
"Ráadásul ezeknek a gyerekei nem dolgozni fognak,hanem dolgoztatni!
Ha egy gazdagnak 1 gyereke van,akkor csak annak az 1nek akar megadni mindent.De ha 4-5 gyereke van,akkor 4-5ször annyi vagyont harácsol össze a szegényebbek kárára. "
Akármennyire is hihetetlenül hangzik "elvtársam", de az országnak jobb egy vállalkozó, mint egy munkás.
Mégis mit gondolsz az a dolgozó ember, hol fog dolgozni, ha nincsenek munkáltatók.
Ha ilyen kommunista elképzeléseid vannak szólok, hogy ma már csak a legszegényebb országokban van jelen az ideólogiád, mert máshol már megbukott. (Észak-Korea, Kuba)
"Ezért nem születik a szegényeknél lassan 1 gyerek sem,mert önmagukat sem tudják fenntartani,mert a gazdag vállalkozók még többet akarnak megtartani a profitból."
Egyáltalán nem azért, nézd meg a Nyugatot, bőven van az embereknek pénze, mégis úgyanugy csökkennek, mint mi. Sajnos ez a modern világ velejárója lett.
Én nem tartom helyesnek, de inkább az állításod szerinti "gazdag (ja nagybetűkkel) sokgyerekeseket támogassák, mint a legalja megélhetési gyerekgyárosokat, akik gyerekeiből nagy valószínűséggel nem lesz hasznos tag a társadalom számára.
De ha ennyire sajnálod legyél sokgyerekes! :D (Most mit lehet írni ilyen hülyeségekre?)
Akkor a te logikád szerint több vállalkozóra,munkaadóra van szükség,mint dolgozóra.
Nevetséges.
Ez a baj,hogy egyre kevesebb szegény tart el egyre több gazdagot.
Ez világ szinten is baj,egyre nagyobb luxusban akarnak élni az emberek,ezért van migráció is,háborúk.
Egy gazdag családban felnőtt gyerek pedig nem fog megelégedni egy átlagos élettel.
De ha minden gazdag családban 4-5 gyerek születik,akkor egyre nagyobb lesz a harc a luxusért.
A globális világvagyon 48%-át a leggazdagabb 1%-a birtokolja.
Ha sok ilyen gazdag családba sok gyerek születik,egyre többet kell majd elvenni a szegényektől.
Ez nem kommunista elképzelés,csak józan ész.
A szegények nem szaporodnak majd,a gazdagokat pedig tovább támogatják.Ennek az lesz a vége,hogy a gazdag gyereke is utcaseprő lesz egyszer.
Minek vállalnak az ilyen luxusimádó embereket gyereket,és ennyit?
Ezzel a saját gyerekeik jó minőségű életét is veszélyeztetik.
Ha nyugaton ilyen igények mellett,sok gyerek születne,szerinted mi lenne a vége?
Harc a luxusért.
Szerintem az csak jó,hogy Nyugat-Európában fogy a népesség,mert az a luxus élet,amit élnek 2-3szor annyi embernek fenntarthatatlan lenne.
Itthon is az lenne a jó,ha a gazdagok max 1 gyereket vállalnának.A középosztálynak pedig lehetősége lenne 1-2 max 3 gyereket felnevelni,akik a jövő munkás osztályát alkotják majd.
Ezzel a gazdagok csak a saját gyerekeiknek ártanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!