Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz a rezsicsökkentés...

A Fidesz a rezsicsökkentés helyett miért nem az adókat csökkenti?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal érezhetőbb lenne mindenki számára. A 27% áfa nagyon magas Európai viszonylatban talán a legmagasabb úgy tudom. Miért nem azt csökkenti a kormány és az egyéb adó terheket? A jövedelmek utáni adók is nagyon magasak, főleg azoknak, akik nem 2-3 százezreket keresnek. Az élelmiszerek is drágák legalább az alapélelmiszerekről miért nem csökkentik az adót?

2015. nov. 6. 12:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%

Mert csak látszatintézkedéseket szeretnek hozni, nesze semmi fogd meg jól módra!

Kitalálták a chips adót, hogy az egészségtelen élelmiszerek drágábbak legyenek.Pedig inkább az egészséges ételek árát kellett volna csökkenteni.

Sosem fogják csökkenteni az adót, hiszen abból élősködnek! A hitelekből meg sosem a "pórnép" él!

Rezsicsökkentés?? Ugyan, hagyjuk már!

2015. nov. 6. 13:46
 12/27 kovpet ***** válasza:
100%

"mennyi most 1m3 gáz vagy 1kW áram"

A gázt nem köbméterre és az áramot nem kilowattra fizetjük, de a többi stimmel :)

A kérdésre a válasz: politika. A rezsicsökkentés kézzelfogható, rá lehet írni a számlára (rá is kell, nagyobb mezőben mint a lényeget, a fizetendő összeget).

Az adókat a munkáltató utalja el, már ha nem feketén dolgoztat. Az ÁFÁ-t is csak néha látja az ember közvetlenül, pl ha számítástechnikai dolgot vesz.

Meg amúgy is egyszerűbb azt mondani, hogy srác, mától nem ezres hanem csak 600 a gyros. Neki ingyen van. A gyrosos meg ha csődbe megy, akkor megveszi egy haver a boltját és ő meg mehet közmunkában gyrost sütni ugyan oda. Az állam megmentette őt a munkanélküliségtől.

2015. nov. 6. 13:50
 13/27 A kérdező kommentje:
Az, hogy én fizetem vagy nem, az lényegtelen. Azt a zöldkeretes részt nem nagyon szoktam tanulmányozni, mert nem komoly kimutatás. Ez van kiadva minden közmű cégnek, hogy azt fityogtassák,hogy mennyit csökkent a rezsi, legalábbis papiron ,de az inkább fontosabb, hogy egy havi számlán mennyire lehet érzékelni ténylegesen. Mert nálunk mint mondtam, szinte egyáltalán nem és sok embert ismerek, akik ezen a véleményen vannak.
2015. nov. 6. 14:18
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

"Mert a rezsicsökkentés az államnak ingyen van."

Ja, főleg amikor önteni kell a szolgáltatókba a pénzt, mert a rezsicsökkentésnek hála a szakadék szélén táncolnak. :D

[link]

2015. nov. 6. 15:25
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Mert ki akarják csinálni a közműszolgáltatókat, hogy a csőd után államosítani tudják a cégeiket.

Az államosítás után pedig tudjuk, hogy kiket raknak vezető pozícióba.

2015. nov. 6. 15:37
 16/27 anonim ***** válasza:
88%

"Nyugodtan utalja át nekem, aki nem tart igényt arra amit nem spórolt a rezsicsökkentéssel. :)"

Sajnos hiába vigyorogsz, nem utalhatom át.

Elviszi a pénzt a Vezíred által bevezetett újabb adók és a régiek megemelése.

2015. nov. 6. 15:44
 17/27 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell aggódni, a (szimpatikus) szolgáltatók bevételkiessést úgy is kompenzálják a mi adónkból, erre példa: [link]

Azért nem csökkentik, mert csak és kizárólag a saját érdekeiket képviselik, a haveroknak meg csurgatnak le egy kis aprót. De azért bedobnak egy-két népszerűsítő javaslatot, pl.: 1%-kal csökken az SZJA, éljen! -> 2018-as választás megnyerve.

2015. nov. 6. 15:49
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Mindenekelőtt érdemes tisztázni, hogy az energia költsége (díja) és az adó mértéke nem kívánságműsor. Normális helyeken mindkettőt kalkulálják a kitűzött célok szerint, és ami kijön, azt vezetik be. Igen, tudom, vannak abnormális helyek is, és ez itt olyan.

De kérdező ettől függetlenül a válasz egyszerű. A mostani kormány a hatalom megtartásában érdekelt, és kizárólag abban, semmi másban. Ehhez hathatós támogatók kellenek. Te csak akkor leszel támogató, ha sok sok milliód van, amelyből juttatsz a pártkasszába. Ezt azonban illik viszonozni.

Ha a jövedelemadót csökkentik, akkor baj lesz a költségvetéssel, már így is kicsi. Az ÁFA csökkentése ugyanezért nehéz. A rezsicsökkentés viszont a magáncégek zsebére ment, így egyfelől nem csökkentette a bevételt, másfelől az igazán nagy hasznot a "támogatóknak" hozta. Gondold el, medencék, fürdőházak, 500 négyzetméteres paloták, télikertek. Ott lehet igazán spórolni, nem a 60 négyzetmétereddel.

Még egy fontos megjegyzés. A rezsicsökkentés a világpiaci helyzetnek megfelelően történt, tehát nem a Fidesz érdeme volt. Ha nem így lett volna, a cégek nem hagyták volna. Az ő "hasznuk" az volt, hogy a világpiac szerint jobban kellett volna csökkenteni. De ennek a népnek elég volt azt mondani, én csökkentek és 20%-kal, mindenki repesett és nem nézte: a világpiac csökkentett és 30-40%-kal.

Más: államosították a cégeket. Most fő a fejük, milyen mesével lehet visszacsinálni. Mert egyfelől most nekik kevesebb, másfelől itt ott nőnek az árak, emelni kéne.

2015. nov. 6. 15:51
 19/27 anonim ***** válasza:
9%

És mégis mi a fene joguk függetlenül a világpiaci ártól árulni a gázt? Hát a monopolhelyzet...

Mondom... nem kell ideadhatod...

2015. nov. 6. 15:57
 20/27 anonim ***** válasza:
9%

"Gondold el, medencék, fürdőházak, 500 négyzetméteres paloták, télikertek. Ott lehet igazán spórolni, nem a 60 négyzetmétereddel. "

Inkább te gondold el, hogy energetikailag ki vannak találva azok az ingatlanok, és nagyon sokadagos szempont nekik, hogy mennyit spórolnak a rezsin.

Komolyan... én majd tartom a monopolhelyzetet. Küldjétek nekem a plusz pénzetek nyugodtan, mintha semmivel nem jártatok volna jobban.

2015. nov. 6. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!