Vannak-e olyan politikai kérdések, melyröl nem mersz beszélgetni a munkahelyen?
Van néhány ismerősöm, akik elmondták amikor baráti társaságban (TS,Skype) beszélgettünk politikáról, hogy szerintük pl az hogy az illuminátusok irányítják háttérből a világot, teljesen valóságosnak vélik, ellenben a munkahelyen amikor más felvetette ezt abszolút elutasítóak voltak e kérdésben.
Megkérdeztem, hogy miért? A válasz az volt, hogy félnek a kiközösítéstől és a kollegák megbélyegzésétől. Nálatok vannak ilyen témák, amiket nem mersz nyíltan felvállalni pl : konteók, az hogy szerinted a szocializmusban jobb volt, az hogy kommunista, Gyurcsányista vagy náci vagy-e illetve hogy rasszista vagy kirekesztően gondolkodol. Esetleg panelproliként tekintesz Bp-re és arisztokrataként tekintesz magadra ?
Hogy "beszélni merni", nem tudom, jó szóhasználat-e. Sokféle politikai kérdés van, néhány közülük időt, visszafogottságot, kellő alaposságot, bizalmat is igényel. Különben félresiklik.
Azt mondanám, vannak helyzetek, amikor nem érdemes politikáról beszélni, és vannak, amikor lehet. Gyakori, hogy csak alkalmas társaságban. Ez nem félés kérdése, hanem az, hogy egy témáról azért beszél az ember, mert izgatja, mert más szemszögből is kíváncsi rá. De ilyen beszélgetésre nem mindenki alkalmas. Van ismerősöm, akiről majdnem mindenről lehet színvonalasan beszélni, kivéve Orbán személyét. Orbán vagy isten, vagy én egy mocskos disznó vagyok. Pedig soha nem volt 100 méternél közelebb hozzá, talán annyira se.
Sajnos a kiközösítés is reális eset, de ott szerintem más problémák is vannak. Általában, bármiről beszélni csak akkor lehet, ha a közeg alkalmas rá, és ez nem minden helyzetre igaz.
Nálunk lehet beszélgetni bármiről.
A menekültkérdésről is.
Nemzetközi multi logisztika osztályán dolgozom.
És, nem az a többség véleménye, hogy fogadjuk be, tartsuk el, építsünk nekik mecseteket.
A főnököm különösen bevándorlóellenes.
"Nálunk mindenről lehet, egyszerűen a szólásszabadság része. "
Jó munkahely & kiváló gondolkodásmód ! Respect :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!