Hogyan legyen majd "nyugdíjam"?
25 éves vagyok, és elég kevés tudással rendelkezem (sajnos) e téren.
Azt olvasni sok helyen, hogy mire én nyugdíjam sokba lépek, lehet, hogy már nem is lesz olyan, hogy nyugdíj, vagy ha lesz, akkor nagyon kevés. Kérdésem, hogy akkor mire is vonnak le annyi adót a fizetésemből??
Ahhoz, hogy legyen megtakarított pénzem az öreg napjaimra, érdemes lenne havonta bizonyos összeget befizetni valahova? Magánynyugdíjpénztár? Hogy működik? Mi van ha mondjuk azelőtt meghalok, hogy nyugdíjas lennék, akkor mi lesz azzal a pénzzel? Vagy egyszerűen ne fizessek be sehova, csak tegyek félre minden hónapban?
Mit érdemes csinálni, hogy "megalapozzam" a nyugdíjas éveimet?
Dolgozz sokat és a megtakarításaidat egy bankszámlán gyűjtsd, tartós lekötéssel, vagy vegyél magyar állampapírt!
Én a magánnyugdíjpénztárakban nem bíznék, azok még tönkremehetnek addig, míg nyugdíjas leszel és akkor odalesz a pénzed. Ha összegyűjtöttél egy bizonyos összeget, akkor vegyél ingatlant, jó helyen, esetleg felújítandót, újítsd fel, add ki, vagy add el!
"Remélhetőleg egy kevésbé tolvaj kormány követi a mostanit és gyorsan visszaállítják a manyup rendszert. "
Azt már lehetetlen visszacsinálni. A pénzt elköltötték. Ha most visszaállítanád, nulla bizalom lenne benne, mindenki úgy kerülné ki, ahogy tudja, hiszen tudná nagyon jól, hogy a következő Fidesz kormány (vagy más milyen, tökmindegy) úgyis elvenné megint.
Szóval manyup itt több évtizedig nem lesz megint.
Pakolgathatsz pl. az önkéntesbe, vagy nyugdíjmegtakarítási számlára, és reménykedhetsz benne, hogy a következő 30-40 évben valamilyen erős embernek nem tetszik meg az a pénz is.
Valami biztos befektetésbe kell spórolni vagy a párnád alatt tartogatni.
Becsületes cégnek tűnt a Questor is még is valaki bekavart és nem az állam hibája volt. Az állam papírok hasznosak és adó "mentesek" én abba ruháznék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!