Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Index most Nógrádit próbálj...

Az Index most Nógrádit próbálja besározni. Olvastad?

Figyelt kérdés

Ez a bal-liberális szenny féligazságokkal, maszatolással próbálja hiteltelennek, szélhámosnak beállítani Nógrádi Györgyöt, nem térve ki egyetemi posztjaira, itthon és külföldön megjelent könyveire, tudományos fokozataira, vagy akár olyan egyszerű kérdésekre, hogy ha olyan súlytalan ember volna, amit a cikk sugalmaz, akkor vajon miért hívják rendszeresen rangos külföldi biztonságpolitikai konferenciákra?

A cikk írója szerint az az egyedüli mutatója, hogy egy szakértő mennyire elismert nemzetközileg, ill. országon belül, hogy hányan hivatkozzák a szakmai lapokban megjelent cikkeit. (Ja, hogy a sok asztalfióknak írogató szobatudóssal ellentétben őt rendszeresen hívják TV interjúkra, nemzetközi konferenciákra nyilván semmit se számít ebből a szempontból. Nyilván.)

lejárató cikk: [link]

Nógrádi életrajza a wikipédián: [link]

2015. okt. 21. 14:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Tudnal mondani mondjuk harmat?"

Kérdezett mondjuk valaki?

2015. okt. 21. 18:56
 12/23 anonim ***** válasza:
13%

"arról állítasz ki bizonyítványt, hogy nem nagyon jártál egyetem közelében."

Ki a fenét érdekel az egyetem?

2015. okt. 21. 18:57
 13/23 anonim ***** válasza:
13%

"Szenes Zoltán. A "szerepel a tv-ben" helyett ő volt a magyar NATO csatlakozás lebonyolításának és kezdeti időszakának kulcsfigurája. "

Akkor ez már csak valami nyugatimádó hulladék lehet.

2015. okt. 21. 18:59
 14/23 anonim ***** válasza:
57%
Nógrádi az előadói stílusával fogja meg az embereket, de azért ha nagyon figyelünk, akkor kiderül, hogy néha bizony mond orbitális baromságokat is. Ettől függetlenül persze sok dologban igaza van, de azért elájulni nem kell tőle. Ez a "biztonságipolitikai szakértő" megnevezés is olyan semmilyen dolog, mintha csak azért találták volna ki, hogy legyen mit a tévében a neve alá írni.
2015. okt. 21. 20:07
 15/23 A kérdező kommentje:

Nos, megnéztem egy Tálas - Nógrádi beszélgetést (talán nem a legjobb példát sikerült megtalálnom, hiszen a riporter alig hagyta őket szóhoz jutni):

https://www.youtube.com/watch?v=5bFrjt4UuIk

Tálas engem nem győzött meg (rengeteg Nógrádi riportot, előadást néztem az utóbbi időben, az ő érveivel, nézeteivel jobban tisztában vagyok - ezt próbáltam szem előtt tartani). Tálas sem hiszem, hogy rossz szándékú lenne, de a nézőpontja túlságosan kényelmes és idealista.

Ahogy én kivettem, Tálas szerint:

- a menekülteket nem lehet távol tartani Európától

- Európának szüksége van bevándorlókra, és ha az integráció nem sikerül, az azért van, mert nem elég jók még az integrálás módszerei, de szerinte a bevándorlók többsége jól integrálható

Egyikkel sem értek egyet. Lehet, hogy valóban nem lehet megállítani a migránsok tömegeit, de szerintem mindenképp törekedni kell rá. És ebben Nógrádival értek egyet, hogy ha össz-európai megoldás nincs (márpedig egyelőre nincs), akkor az országoknak maguknak kell előállnia valamiféle megoldási, vagy legalábbis veszteség minimalizáló ötlettel.

(Magam részéről akár tűzparanccsal is távol tartanám őket az EU határaitól, de ez más kérdés.)

Túlságosan kényelmes dolog hátradőlni, és azt mondani: nem tehetünk semmit, úgyis bejönnek.

Másodikkal kapcsolatban egy kisfilm Malmöről:

https://www.youtube.com/watch?v=9up0CLLPPpo

Valamint egy másik a Svédország-beli gettókról:

https://www.youtube.com/watch?v=thXCb1VUBDg

De a múltkor pl egy dublini kerületről (15) láttam egyet:

https://www.youtube.com/watch?v=DzNy0F4pwJ8

ahová annyian özönlöttek be, hogy egyszerűen nincs elég hely az általános iskolákban.

Szóval itt is túl kényelmesnek tartom, a "majd csak integrálódnak valahogy" gondolatot.

---

Tálassal ellentétben Nógrádi sokkal inkább (tisztában van(?)) kifejtette a Szíriai helyzetet elbonyolító feloldhatatlannak tűnő érdekellentéteket, amiket Tálas "fegyverezzük fel a környező országokat, hiszen nekik is érdekük, hogy ne legyen IÁ" hát meglehetősen naiv gondolattal intézett el.

Szenes Zoltánnal kapcsolatban ezt találtam:

https://www.youtube.com/watch?v=8mYqC9RgEf4

Nem ígérem, hogy még ma megnézem, de azért belehallgattam, és nekem ő sokkal inkább elméleti embernek tűnik, mint Nógrádi. Ettől függetlenül változatlanul kíváncsi lennék az ő véleményére a határzárral, illetve a bevándorlókkal kapcsolatban.

Visszatérve még annyit, hogy Tálasnak igaza van abban, hogy az egyéni nemzetállami megoldások csak áttolják a problémát a szomszéd országra. De én algoritmusokkal foglalkozó ember vagyok, a folyamatok, következmények végiggondolása nekem nem jelent problémát (ezért is vagyok kétségbe esve az "engedjünk be mindenkit" és hasonló Merkel mondások hatását továbbgondolva). Szóval, ha minden ország egyenként szépen levédi a határait (ha már egyszer az összefogás sajnos nem látszik megvalósulni), annak az lesz a végeredménye, hogy végül a teljes határ le lesz zárva, meg lesz védve.

2015. okt. 22. 01:44
 16/23 anonim ***** válasza:

Nógrádival az a legnagyobb probléma, hogy olyan témában is nyilatkozik, amihez nem igazán ért. Jó példa erre a 'migránsok között terroristák vannak' állítás kérdése.

Ki állítja azt, hogy ez így van: Nógrádi és a Fidesz. Kik azok, akik szerint nem: a TEK, a teljes magyar hírszerző közösség, a német alkotmányvédelem, az Iszlám Állam stratégiájával foglalkozó összes nemzetközi szakértő. A különbség az, hogy Nógrádi csak belemondta a mikrofonba ezt, mert tudta, hogy tetszeni fog az embereknek, ezek a szakértők meg adott esetben éveket töltöttek azzal, hogy erre a következtetésre juthassanak.

A társadalmi jelenségek nem algoritmusok:) Illetve végülis le lehet képezni, de olyan egyenleteket képzelj el, amiben végtelen számú, egymással ismeretlen korrelációban álló változó van, amik állandóan változnak.

2015. okt. 22. 20:00
 17/23 A kérdező kommentje:

Már bocs, de józan ésszel ha belegondolsz, a bevándorlók között biztos, hogy vannak terroristák.

- a muszlim terroristák száma a világban nem 0, ezt tudjuk, mert a támadások során tipikusan nem rejtik véka alá, hogy az iszlám miatt gyilkolnak

- ha csak 0.001% a terroristák aránya a muszlimok közt, akkor is, 100 000 muszlimból 1 terrorista. Most bejött vagy 800 000 muszlim Európába.

- láttad a felvételeken a titokzatos megafonos embereket?

- láttad milyen képek / videók vannak az eldobált mobilokon?

- tudta már bárki bizonyítani az ellenkezőjét? (800 000 embernél ez konkrétan lehetetlen szerintem)

- szerintem az IÁ hülye lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget, hogy gyakorlatilag számolatlanul küldhet terroristákat Európa gyakorlatilag bármelyik országába

- a terrorveszélyt tagadni felelőtlenség szerintem.

2015. okt. 30. 17:16
 18/23 anonim ***** válasza:

"ezért is vagyok kétségbe esve az "engedjünk be mindenkit" és hasonló Merkel mondások "

Teljesen felesleges ketsegbe esned, mert Merkel SOHA nem mondott ilyet.

2015. okt. 31. 09:01
 19/23 anonim ***** válasza:

" szerintem az IÁ hülye lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget, hogy gyakorlatilag számolatlanul küldhet terroristákat Európa gyakorlatilag bármelyik országába "

Az IS hulye lenne igy kuldeni terroristakat, amikor van penze es eszkoze arra hogy barkinek hamis szemelyazonossagot adjon, es siman, kenyelmesen, repulon kuldjon akarhova a vilagban.

Teljesen valoszinutlen hogy IS terroristak a total bizonytalan utvonalon jonnenek be.

"az eldobalt telefonokon talalt kepek" sztorit meg szerintem csak egy ovodas veszi be.

2015. okt. 31. 09:03
 20/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, megértem, hogy nekünk nem hiszel, de ha valóban érdekel a migráció és a terrorizmus közötti kapcsolat és képes vagy ideológiai alapú előfeltételezések nélkül gondolkodni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a pár oldalas összefoglaló tanulmányt. Elég jól leírja azt, hogy miért értelmetlen ez a feltételezés. Amit én még hozzátennék az az, hogy az Iszlám Állam nem az al-Kaida. A céljuk megegyezik (közel-keleti iszlám kalifátus létrehozása), de a stratégiájuk teljesen más. Az IÁ terveiben a nyugati merényleteknek legfeljebb kiegészítő szerepe van, ezért nem is hajtott még végre szervezett merényletet mostanáig.

[link]

2015. nov. 1. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!