Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Index most Nógrádit próbálj...

Az Index most Nógrádit próbálja besározni. Olvastad?

Figyelt kérdés

Ez a bal-liberális szenny féligazságokkal, maszatolással próbálja hiteltelennek, szélhámosnak beállítani Nógrádi Györgyöt, nem térve ki egyetemi posztjaira, itthon és külföldön megjelent könyveire, tudományos fokozataira, vagy akár olyan egyszerű kérdésekre, hogy ha olyan súlytalan ember volna, amit a cikk sugalmaz, akkor vajon miért hívják rendszeresen rangos külföldi biztonságpolitikai konferenciákra?

A cikk írója szerint az az egyedüli mutatója, hogy egy szakértő mennyire elismert nemzetközileg, ill. országon belül, hogy hányan hivatkozzák a szakmai lapokban megjelent cikkeit. (Ja, hogy a sok asztalfióknak írogató szobatudóssal ellentétben őt rendszeresen hívják TV interjúkra, nemzetközi konferenciákra nyilván semmit se számít ebből a szempontból. Nyilván.)

lejárató cikk: [link]

Nógrádi életrajza a wikipédián: [link]

2015. okt. 21. 14:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
48%

"miért hívják rendszeresen rangos külföldi biztonságpolitikai konferenciákra?"

Tudnal mondani mondjuk harmat?

2015. okt. 21. 14:35
 2/23 anonim ***** válasza:
49%

Köszi, hogy megosztottad ezt a cikket! Minden sora kincs :D

Remélem, be fog bukni ez a pojáca wannabe-megmondóember.

2015. okt. 21. 14:37
 3/23 anonim ***** válasza:
45%

Az a gond, hogy mind Nógrádi György, mind Georg Spöttle lejáratta magát az elmúlt hetekben, hogy folyamatosan beálltak az állami média propagandája mögé és komoly arccal adták elő, hogy megszállás zajlik, a migránsok mindegyike 20-30 éves katonakorú férfi. Arról valahogy megfeledkeztek a nyilatkozataikban, hogy ezeket a "katonákat" mi folyamatosan szállítottuk a horvát határról az osztrák határra. Aztán most, hogy a horvát határ lezárásával Magyarország jelenleg mentesült a migráns nyomás alól és az állami propaganda már sárban dagonyázó nőket, gyerekeket és időseket közvetít, humanitárius katasztrófát vizionál és elítéli a horvát és szlovén hatóságok felkészületlenségét.

Ez időtájt Nógrádi és Spöttle eltűnt a képernyőről felmerül a kérdés, és már nem nézegetik a migránsok által állítólagosan elhagyott mobiltelefonok és tabletek tartalmát, elemezve, hogy ezek az emberek mind terroristák.

Engem kicsit emlékeztetnek a 2010 előtt a jobboldali médiában oly közkedvelt Bogár Lászlóra, aki mára kiszorult az Echo TV-re és komolyabb médiumok már nem kíváncsiak a véleményére.

2015. okt. 21. 14:49
 4/23 anonim ***** válasza:
51%
Így van gyarorikérdéseken jobban értenek a biztonságpolitikához mint holmi nógrádi györgy aki csip csup nemzetközi megbeszélésekre meg előadásokra hívnak nem a fizetett libanntagyú gyakoriostobák jobban tudják.
2015. okt. 21. 15:43
 5/23 anonim ***** válasza:
44%

" az az egyedüli mutatója, hogy egy szakértő mennyire elismert nemzetközileg, ill. országon belül, hogy hányan hivatkozzák a szakmai lapokban megjelent cikkeit"

Ez pedig így működik a tudományos életben., tv-s szereplés senkit sem érdekel. Ha ezen meg vagy lepődve, csak arról állítasz ki bizonyítványt, hogy nem nagyon jártál egyetem közelében.

2015. okt. 21. 15:56
 6/23 A kérdező kommentje:

#1:

Nem áll rendelkezésemre a konferenciákon résztvevők névsora. Ezért azt kérem, fordítsuk meg a dolgot:

Nógrádi a riportjaiban folyton emlegeti, hogy épp melyik konferenciáról érkezett haza. Légyszíves bizonyítsd, hogy ezen alkalmakkor (vagy legalább egyszer is) hazudott ezzel kapcsolatban.

#2:

Nem értek egyet, de ez gondolom nyilvánvaló.

#3:

Nem tudom követni a logikai bakugrásokat. Mi köze Nógrádinak ahhoz, hogy a közmédia éppen milyen propagandát nyomat? Elmondta már többször is, hogy ő a saját meglátásait mondja. Az, hogy ezzel a kormány épp egyetért vagy sem, nem az ő dolga. (ATV-hez is hívták amúgy nemrég.)

A migránsok túlnyomó többsége valóban fiatal férfi. Ezt lehet tagadni, a tények ettől nem változnak.

Józan ésszel belegondolva nyilvánvaló, hogy a tömeges ellenőrizetlen bevándorlás növekvő terrorveszélyt jelent. Az ISIS hülye lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget.

Btw, valahogy a telefonjaikat, meg a tableteiket sosem hagyják el, mindig csak azt a fránya útlevelet, meg az ingyenesen osztogatott sátrakat, takarókat.

#5:

Ha te komolyan úgy gondolod, hogy egy szakértő (de akár kutató) hozzáértése egy az egyben számszerűsíthető és pedig az általa publikált szakmai cikkek hivatkozási száma alapján, akkor én csak sajnálni tudlak.

(Ajánlom figyelmedbe a kísérletet, amikor egy szkript által random szakkifejezésekből összedobált cikket sikerült tudományos lapban publikálni.

Szintén ajánlom figyelmedbe a Holt Költők Társaságából Sir Pritchard professzor kitűnő elemzését a műalkotások értékéről.)

2015. okt. 21. 16:06
 7/23 anonim ***** válasza:
27%
Szövegértés. Azt sehol sem írtam, hogy a cikkben szereplő 'kutató osztályozó rendszer' jól leképezné a valóságot. Ettől függetlenül az alapelve helyes, a tudományos munkát a tudományos folyóiratban publikált cikkek, monográfiák, egyéb munkák alapján lehet megítélni. És bizony, tucatnyi olyan magyar biztonságpolitikai szakértőt tudnék mondani, aki jóval nagyobb mértékben hozzájárult a hazai és akár nemzetközi ismeretek szélesítéséhez, mint Nógrádi.
2015. okt. 21. 16:27
 8/23 A kérdező kommentje:

#7:

Hadd ne röhögjelek már képen. Hogy tudsz ilyet leírni:

"És bizony, tucatnyi olyan magyar biztonságpolitikai szakértőt tudnék mondani, aki jóval nagyobb mértékben hozzájárult a hazai és akár nemzetközi ismeretek szélesítéséhez, mint Nógrádi."

Egyet mondj!

Ha valaki telt házas előadásokat tart, hetente szerepel a TV-ben, nem jobban hozzájárul az ismeretek szélesítéséhez, mint aki egy szűk szakmai körnek szánt cikket publikál?

Valóban nem írtad, az Indexes cikk írója azonban így fogalmaz:

"Van ugyanis egy mérőszám, ami egy tudós ember összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségét méri. Nagyon leegyszerűsítve ez az adat árulkodik arról, hogy egy szakértő mennyire elismert hazai és nemzetközi szinten. Minél magasabb ez a szám, annál elismertebb valaki, minél alacsonyabb, annál kevésbé."

A cikk egyértelműen azt sugallja, hogy Nógrádi egy kókler, szakmai körökben nem elismert, mivel nem publikál. Szerintem ez így ebben a formában nem elfogadható, és nem felel meg a valóságnak. (Mellesleg írt vagy 6 könyvet.)

Szerintem legalább annyira erős indikátora a szakmai elismertségnek ha az embert nemzetközi konferenciákra hívják, mint az, hogy hányan idéznek a cikkeiből.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy amikor a kutatók egymás cikkeit idézgetik, az egy kicsit olyan a szememben, mint amikor a színészek egymást magasztalják a riportokban. Majd figyeld meg, minden színész csak szuperlatívuszokban tud kollégákról nyilatkozni.

Én idézem a te cikkedet, te idézed az enyémet, és máris mennyivel elismertebbek lettünk mindketten. Nem beszélve arról, hogy manapság minden cikknek legalább 5 szerzője van, hasonló okokból.)

2015. okt. 21. 16:58
 9/23 anonim ***** válasza:
69%

Akkor egyet mondok: Szenes Zoltán. A "szerepel a tv-ben" helyett ő volt a magyar NATO csatlakozás lebonyolításának és kezdeti időszakának kulcsfigurája. Érzed a kettő közötti különbséget?

Abban igazadban van, hogy a cikk túlzásba viszi. Nógrádi nem kókler, de nem is ő a magyar biztonságpolitika alfája és omegája, sőt. Szakmai dolgokba inkább nem megyek bele, mert azt itt úgysem érti senki (aki meg igen, az magától is tudja), de elég sok helyen vitathatók és kifogásolhatók a nyilatkozatai. Elég csak megnézni a Tálas Péter, Nógrádi vitát.

2015. okt. 21. 17:19
 10/23 A kérdező kommentje:

#9:

Köszönöm!

Ez végre tartalmas válasz. Szenes Zoltán munkássága ismeretlen előttem, de az alapján, amit pár perc alatt találtam róla, olyan embernek tűnik, akinek mindenképpen meghallgatnám a véleményét a migráns kérdésről. De itt jön a probléma: hogyan jutna ez el hozzám? (Ha tudsz esetleg videót/írást, linket írj légyszi)

Az említett Tálas-Nógrádi vitára is nagyon kíváncsi vagyok, remélem meg fogom találni este, amikor van időm ilyesmire.

Nógrádi az én laikus szememben hiteles szakértőnek tűnik, aki alaposabban kifejti a dolgokat annál, hogy "szeressük a migránsokat, mert csak", illetve "kerítés kell, mert azt mondta az Orbán".

Több ilyen embernek kéne szerepet vállalnia a médiában, aki nem csak egyik vagy másik oldal álláspontját szajkózza, hanem tudja is, hogy miről beszél.

Ha vannak az országban még komolyabb, még elismertebb szakértők, én mindenképp azt szeretném, hogy mondják el ők is a véleményüket!

2015. okt. 21. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!