Miért néznek le sokan azért, mert a Fideszre szavaztam, mert nekem ez volt az egyéni érdekem?
500 Mrd elveszett költségvetésből az egykulcsos szja okán.
Ez az 500 Mrd egyenlőre nem hiányzik, mivel a nemzetközi kamatkörnyezet változása az államadósság éves kamatkiadásait ennyivel csökkentette (1500 Mrd-ról 1000Mrd-ra)
Azaz a kiadási oldal csökkentéséhez sok köze nem volt a kormánynak, ráadásul egy Fed kamatemelés (amit nem nagyon lehet befolyásolni) szükségessé teheti az 500 Mrd-ot ami miatt ugyanott jársz majd.
ma 12:45
És a szocik évek alatt hány milliárdot költöttek arra, hogy mindenféle jogcímen támogatásokat osztogassanak oylan embereknek, akik életükben nem dolgoztam még egy percet sem?
Vagy mondhatnám úgy is, hogy mondj értelmes alternatívát, akire szavazhattam volna a Fidesz helyett.. Nem elég, hogy az egyéni érdekemnek is ellent mondok, de mellette miből gondolod, hogy más párt nem hajtja a saját malmára a vizet? Vagy nem lopják szét az országot? Az előző kormányokban talán nem ezt történt? Szavazzak valami ugyan úgy bizonytalan dologra, amellett hogy még a saját érdekeimnek sem kedveznek??
Majd ha az egyik párt előáll valami értelmes alternatívával, akkor rájuk fogok szavazni, addig marad az, ami legalább nekem megéri..
Finanszírozási szempontból a közmunka sem nyereségesebb (nem eladható a versenyjogi szabályok miatt az, amit ott állítanak elő)
A programon semmit nem sikerült spórolni.
azért mert a Fideszt szapulni jó.
ez amúgy is jó magyar szokás, hogy fikázzuk a kormányt, sajnáltassuk magunkat, panaszkodjunk reggeltől estig, és várjuk hogy a sült galamb megsüsse magát, és valaki egye is meg helyettünk.
ma 12:54
Egy forintot sem spóroltak, ez tény, viszont ennél picit összetettebb a dolog.
Ha választanom kéne, hogy a semmiért adjunk pénzt embereknek, vagy olyan munkáért, amivel nem hoz hasznot, akkor azt fogom mondani, hogy oylan munkáért amiben nincs haszon..
Inkább dolgozzon még ha ez veszteséges is az országnak, mint hogy ne dolgozzon és a semmiért pénzt kapjon (ami szintén nagyon veszteséges az országnak)
Egyébként picit árnyaltabb a kép, arról senki nem beszél, hogy rengeteg ember a segély rendszerek megváltoztatása után fura módon talált magának rendes munkát, első kézből ismerek oylan embereket akik évekig segélyen éltek, majd derogált volna nekik szemetet szedni az utcán, ezért hirtelen találtak rendes munkát.. -.-
amúgy igazat adok a kérdezőnek abban, hogy a sok cigány inkább dolgozzon valamit közmunkán, mint csupán csak azért kapja a pénzt, mert ő cigány.
és nem mellesleg elég szép hasznot húztak a közterület fenntartó vállalkozók vidéken, abból hogy borsos pénzekért nyírták a füvet, közben a melósoknak sem adtak jóval többet mint amit most kapnak közmunka programban.
akkor már inkább az állam fizesse negyed annyiért a fűnyírást.
és elég csak végig nézni egy közmunkás csapaton, nem hiszem hogy olyan túlképzett diplomás mérnök szakemberek sepregetnek az utcákon...
ezek az emberek nagyrészt ehhez értenek, és ezt mindenki nagyon jól tudja.
Egy hete hoztam haza a tíz hónapos kislányomat a kórházból (hányás-hasmenés,kiszáradás)
Ha szerinted jó a rendszer, csak menj be egy kórházba.
Azért hoztam haza, mert egy bárányhimlős kisfiút akartak mellérakni.
Egy széken aludtam, a rácsoságyra borulva, nem volt szappan a vécében... Soroljam?
A lelkiismeretes nővérek szemében szégyen, a többiében a totális kiégés.
Én nem akarok így élni.
Kérdező!
Pont az ilyen önző embereket miatt omlik össze a gazdaság.
A gazdagok még többet akarnak,a szegények egyre szegényednek.
Kivándorlás,elnéptelenedés.
Ez az egykulcsos adó eredménye.
Egy normális demokrácia akkor működik,ha nincsenek nagy különbségek a társadalmi rétegek között.
Az egykulcsos adó miatt kiesett pénzt vissza kell szedni valahogy.
27%-os ÁFa.
Te is vásárolsz gondolom.
Korántsem annyival kapsz többet,mint gondolod.
Neked mi az érdeked?
Az,hogy havi 40-50 ezerrel többet keress,de 10 év múlva menned kell innen,mert összeomlik a rendszer..
vagy megelégszel az amúgy is magas fizetéseddel,és élhetsz egy élhető országban,ahol a szegényebbek is életben maradnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!