Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért néznek le sokan azért,...

Miért néznek le sokan azért, mert a Fideszre szavaztam, mert nekem ez volt az egyéni érdekem?

Figyelt kérdés
Nem ezért van szavazás? Hogy az ember arra szavazzon, ami neki megéri?

2015. okt. 14. 11:40
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Ott a pont.

2015. okt. 14. 12:09
 12/39 A kérdező kommentje:

ma 12:07

??

Elmagyaráznád nekem mi bajod van most?

2015. okt. 14. 12:12
 13/39 anonim ***** válasza:
76%

Amit írsz kérdező, elhiszem. Tudom, sokan teszik hasonlóan. De ez nem mentség.

Nem nézlek le, csak úgy gondolom, a saját érdekeidet se látod át. Pillanatról pillanatra élsz, akár boldog is lehetsz, hiszen fogalmad sincs arról, hogy mondjuk száz pillanattal előbb ha más döntést hoztál volna, ma tízszer olyan jól élnél. Pedig ez az igazi művészet.

Te boldog vagy azért, mert kaptál baksist egykulcsos adó formájában. Nem tűnik fel, hogy közben sorozatosan turkálnak a zsebedben, és annak sokszorosát vették ki. Persze, hogy nem tűnik fel, hiszen elhiszed a mesét, oda figyelsz, ahová vezényelik a figyelmed, közben a másik irányból meglopnak tőled. Te még a lopást is adásnak éled meg. Nem nézlek le, reménytelen vagy. Az egyetlen probléma annyi, hogy azzal, hogy tömeget alkotsz, akaratom ellenére engem is viszel magaddal a mocsárba.Mert tudod nekem olyan igényeim is vannak (amit elvettek), amiről neked fogalmad sincs, talán nem is értenéd. Nevezetesen azt, ami a pénzen kívül a jólét érzéséhez kell. A pénzemet én is tudom kezelni, sőt én lopni se hagyom őket annyira (tőlem). Szóval e tekintetben nekem se lenne kívánnivalóm. Amúgy rengeteg van.

2015. okt. 14. 12:12
 14/39 A kérdező kommentje:

ma 12:12

De jött a bölcs megmondó, aki több évre előre látja, hogy melyik párt kormányzásának mi lenne a következménye.. -.-

Még szerencse, hogy több millió ilyen okos ember él Mo-n, mint te :)

2015. okt. 14. 12:16
 15/39 anonim ***** válasza:

Az a baja, hogy többkulcsos Szja esetén az adott sáv feletti rész adózik magasabb kulccsal.

Pl 300 000-t keresel havonta van egy 10%-os kulcs 100 000-ig és 20% felette akkor te

100 000*10% + 200 000*20%-ot adózol. azaz 50 000-ret és marad 250 000

Ha túlórázni mennél és 400 000-t kapnál havonta akkor 100 000*10% + 300 000*20% azaz 70 000ft-ot adóznál és maradna 330 000 Ft-od

2015. okt. 14. 12:18
 16/39 anonim ***** válasza:

Fordítsuk le, tehát te plusz munka nélkül kapsz egy rakat pénzt, ezt a Fidesz neked odaadja, ennyi!

Én is fogok szavazni, lábbal koma, csak ne csodálkozz, hogy jé nem marad magyar az országban! De röfögj csak a kis óladban, csak előbb-utóbb jön ám a nagykés...

2015. okt. 14. 12:21
 17/39 A kérdező kommentje:

és? nem értem a problémát..

1. hónap: viszonylag kevés túlórám van -> nme lépek át másik adósávba

2. hónap: bejön egy project -> rengeteg túlórám van -> másik adósáv, ahol a többletre magasabb adó van

3. hónap: vége a projectnek, ismét nem lépem át -> jobban megérte volna az előző hónapban hagyni a pi.ába a projectet, és ebben a hónapban bentmaradni picit az irodában semmit tenni az adósáv határáig

Összevetve többet kerestem volna, ha nem megyek be túlórázni amikor szükség van rám, helyette következő hónapban ellébecolok picit az irodában..

2015. okt. 14. 12:24
 18/39 anonim ***** válasza:

Hát én a kérdezővel egyet is tudok érteni, meg nem is.

Az egykulcsos adóval sokan jól jártak, köztük én is, ha csak a szja-t nézzük. Viszont ezt a pénzt "visszavették" úgy hogy rohadt magas lett az ÁFA, különböző különadóknak köszönhetően a szolgáltatók árakat emeltek, stb. Szóval ha csak az SZJA-t nézném én is rohadtul örülök, hogy nem 36%-ot adózok, de azt a pénzt simán behatják rajtad máshol.

Másrészt abban igazad van, hogy félted a pénzed. Mert lehet itt mondani, hogy igazságtalan, meg stb. Régen nevetséges évi 1.7 millás jövedelem után már 36%-ot adóztál (mennyi az kb havi 150.000 Ft?). Igazságosabb adókulccsal én is támogatnám a többkulcsosat, mert akkor mondjuk lehetne áfát csökkenteni. De itt jön a probléma: k..vára nem bízok a politikusokban. Lehet itt ígérgetni, hogy többkulcsos adórendszer mellett lesz 10% ÁFA, de mi a garancia? Oh, abban biztos vagyok, hogy az szja-t tényleg megnövelnék, de abban már közel sem, hogy mellé csökkentenék a többi adóterhet.

2015. okt. 14. 12:26
 19/39 anonim ***** válasza:

Éves jövedelmekre vetítik a kulcsokat.

Azaz bevalláskor a túlfizetést visszakapod.

2015. okt. 14. 12:29
 20/39 A kérdező kommentje:

ma 12:29

Oké beismerem, nem értek hozzá ennyire precízen, nekem más a szakterületem, viszont tény ami tény:

A könyvelőm átlag évi 600 ezer pluszt tud kihozni a könyvelésből, mióta a Fidesz van.. Akárhogy ragozhatjuk, ez nekem megéri..

2015. okt. 14. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!