Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez demokrácia? Létezik egyálta...

Ez demokrácia? Létezik egyáltalán olyan hogy demokrácia?

Figyelt kérdés
Mindenki arról dumál hogy ha a Jobbik bekerül akkor vége a demokráciának blablabla. De most demokrácia van egyáltalán? Pártfegyelem meg minden. Vagyis aki nem arra szavazz amire a párt elnökök utasítják megbüntetik. Hát ez a demokrácia. Ez EU-ban ugyen ez. De ey magyar képviselőnek mért lenne érdeke az hogy a német kisgzada új traktort kapjon. Rohej ami ebben a világban megy.
2010. márc. 15. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
és egy német kereskedőnek miért érdeke, hogy nálunk új játszóteret csináljanak?
2010. márc. 15. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
ápr. 11-én választások, tehát demokrácia van
2010. márc. 15. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát ez az!

A német gazdának pontosan az az érdeke hogy itt játszóteret csináljanak. Mert a pénz az megilleti a magyarokat, de ha azt főterekre meg játszóterekre költik, és nem beruházásokra, Pld egy traktor, akkor nem lesz a magyar soha versenyképes konkurencia! Mit gondolsz, miért csak olyanokat támogatnak ami csak viszik a pénzt utána mert fenn kell tartani, és nem hozzák, nem a termelő szférát fejlesztjük?

2010. márc. 15. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Demokrácia: a szó jelentése: népuralom.

Időszaka: Soha, soha, soha.

Demokrácia nem volt, nincs, nem lesz.

És hogy őszinte legyek: nem is lenne jó.

Gondolj bele: Adott egy kérdés: pl.: Megveszed ezt a kapát évi 324%-os kamatra? (kapa ára a fizetéseddel egyenlő (tegyük fel))

Hülyeember aztmondja: "Nekem ez KŐ' bázze!" és pár év alatt éhen hal. ÉRTELEMES ember azt mondja: Kicsit spórolok rá, és 2-3 hónapon belül meg tudom venni adósság nélkül is.

Hülye egy tröténet, de a lényege (amit ki akartam fejezni): NE legyen egy 50-es IQ-jú orsósnak ugyanannyi szavazati joga, mint egy teszemazt egyetemet végzett profnak...

Régen megoldották ezt a kérdést jobban: aki okos volt (esetleg kiemelkedően), az került vezetői szerepbe, mondván: ha ő jobban tudja azt a valamit csinálni, akkor én inkább csinálom azt, amit én tudok... (Ő az érdekeimet védte, én meg dolgoztam. Lett az "adó"/közös költség, és mivel neki nem volt fizetése (akkormég) ezért kölcsönösen segítettük egymást.

Most itt a demokrácia. Van pl 5 választási lehetőséged, és ha nem tetszik, akkor szavaz a többi birka, és szidhatod a saját fejed, hogy bezzeg ha a másikra szavaztam volna... (Pedig nagy valószínűséggel ő is ugyanezt csinálta volna)

Régen meg Te magad mondhattad meg, hogy ki az, aki okosabb/bölcsebb lehet nálad.

Aztán jött az "emberi tényező": kapzsiság, nagyképűség, pofátlanság, aljasság, és gyakorlatilag itt vagy egyedül, és csak magadra számíthatsz.

Tehát a naaaagy demokrácia ismét legyőzött... Mert a hülyék többen vannak...

Szóval ez csak egy vélemény. (demokratikus út: mindenki el fogja mondani rólam is a véleményét, és az egyik anyázni fog, a másik meg egekig magasztalni esetleg... (bár ismerve az emberi természetet erre inkább nem számítok írásban...)

Minden jót!

2010. márc. 15. 22:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Demokráciaszidó vagyok. (a 4.et aki írta)

Azt ugye tudjátok hogy nagyságos németország a mai napig nem kötött békét a II. Világháború után?

(Németeket is utálom XD)

2010. márc. 15. 22:51
 6/9 anonim ***** válasza:

A németeket csak ne utáld,mert nélkülük a világ kb. a sötét középkorban tartana.

Amúgy a demokrácia egy nagyon kártékony rendszer,a sok buta ember könnyen manipulálható.Tény,hogy demokrácia volt Athénban is az ókorban,de ott jóval korlátozottabb volt a szavazati jog...most is hasonló kéne.

2010. márc. 15. 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Amíg egy országon belül lopnak a demokrácia nevében, az sem egyszerű. De mivel benn marad a gazdaságba, valamilyen kerülőúton a pénz, még valahogy elmegy.

De mikor a külföldiek teszik hazaárulóvá, a demokratikusan megbízott vezetőinket, és a nagy pénzcsap vége külföldre folyik, abba hamar bele lehet rokkanni egy országnak.

Szóval nincs szerencsék ezzel a Eu konform demokráciával!

2010. márc. 15. 23:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Rohadjon le az Eu.
2010. márc. 15. 23:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Principátus :P Az volt Augustus alatt is - látszatköztársaság látszatjogokkal, közben meg Augustus központosította a hatalmat.
2010. szept. 26. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!