Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az, hogy újabban a légitársasá...

Az, hogy újabban a légitársaságok és a volán cégek egyre inkább szűkebbre veszik a lábteret, az nem diszkriminatív a magasabb emberekkel szemben?

Figyelt kérdés

Én 188 magas vagyok.

Egyik ok, amiért nem ülök fel buszra, és csak kocsit használok, hogy nincs helye a lábamnak.

Ez csak egy példa, számtalan ehhez hasonló beteges ötlet van még:

[link]

A vonatok még nem kutyálódtak el, de félek, hogy ott is feláldozzák a kényelmet, komfortot a smucigság oltárán.

Véleményem szerint ez diszkriminatív a magasabb emberekkel szemen.Ugyanis, csak a kis növésű emberek tudnak kényelmesen utazni.

A tervezők azt sem veszik figyelembe, hogy az emberek egyre magasabbak.Nem összemennek, hanem nyúlnak.

2015. okt. 6. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Tudják ám a tervezők, hogy változnak az átlagos testméretek. Tudják, hogy - legalábbis itt, Európában - az emberek egyre magasabbak és szélesebbek. De ha azt rendelik meg tőlük, hogy a korábbi típusnál 5-10%-kal több ülőhely legyen ugyanakkora alapterületen, akkor azt fogják megtervezni. Addig csalják el a millimétereket, amíg "sok kicsi sokra megy" alapon csak befér még 1-2 üléssor. Ez pedig azért van, hogy tovább lehessen növelni a profitot: egy járművel, egy fordulóval, egyszeri költséggel több fizető utast lehessen szállítani.
2015. okt. 6. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:
A repülőn ülhetsz nagyobb lábterű helyre.
2015. okt. 7. 07:51
 3/3 anonim válasza:
Nálunk szerencsére a helyijárat céljára szolgáló buszok Mercedes típusúak, 202 centi magas vagyok, de kényelmesen elférek. A régebbi típusú volán buszok azok kegyetlenek, ott többnyire csak oldalra hajtott térdekkel lehet ülni.
2015. okt. 7. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!