Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A multikulturalizmust ellenzők...

A multikulturalizmust ellenzők a Busójárást is elítélik?

Figyelt kérdés

2015. okt. 2. 09:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
96%
Oda lehet költözni hozzájuk, én nem vágyom rájuk, és az életstílusukra. Ennyi. De kérlek, cáfold már meg a kijelentésemet. Nem szoktak ilyesmit csinálni? Emberszámba veszik a nőket? A vallás miatti háborújukról meg ne is beszéljünk. Aki bármilyen vallás miatt háborúzik, az ostoba, fanatikus idióta, legyen akármilyen magas szintű a kultúrája - bár ez magában már egy meglehetősen nagy paradoxon.
2015. okt. 2. 12:22
 12/38 anonim ***** válasza:
96%

Nem kérdező,itt a baj az, hogy vagy nagyon tudatlan vagy, vagy pedig nagyon provokálsz.

A felvetés eleve sunyi (vagy az ismeretek tökéletes hiányát mutatja - én nem kívánom ezt eldönteni). A multikulti nem vethető össze a busójárással (kisbetűvel).

De a legfőbb gond itt maga a multikulti. Ha azt mondom,a fű zöld, mindenki ugyanarra gondol. Ha azt mondom, a jég hideg, akkor is. De ha azt mondom, hogy multikulti, nincs két ember, aki ugyanarra gondol. Nos ez a legnagyobb sunyiság, ami létezik. Valamiről véleményt kérni, amiről tudjuk, hogy mindenki mást ért alatta.

A multikulti elkerülhetetlen. Mármint az a fajtája, amire én gondolok. Ennek nagyon egyszerű oka van. Nem létezik eszköz, amely meggátolja emberek mozgását, ha már ez könnyedén lehetséges. Akkor se létezik, ha a szélsőjobb azt képzeli, hogy megállíthatja, és ez időlegesen, kis területen, sikerül is neki.

Ugyanakkor az a multikulti, amire itt a többség gondol, rendkívül káros, és az emberiséget jelentősen visszaveti a fejlődésben, mert elkerülhetetlenül egy rendkívül gyilkos és kiterjedt háborúhoz vezet. Annyira kiterjedthez, hogy az USA, bár eddig kivédte az összes világháborút területére való begyűrűzését, ezt nem fogja tudni kivédeni. Ennek is egyszerű az oka. Amióta világ létezik, az emberek keverednek, olyan ütemben, amit az emberi agy képes feldolgozni. Röviden szólva, a folyamat kontrollálható. Ez a felgyorsult folyamat, amelyre az emberiség felkészületlen, nem kontrollálható (kis példácska a mostani migráció, de az még csak gyengécske jel, hogy mi lesz, ha provokálunk). Az emberiségnek mindig volt hordaléka, amely a történelem eddigi folyamát csak rövid időre tudta érvényesíteni önmagát (akkor is volt kontroll). De most a hordalék lesz a többség, kontroll nincs. ÉS csak idő kérdése, mikor lépi át valaki a normalitás határát. Ez a fajta multikulti minden eszközzel gátolandó az emberiség jól felfogott érdekében. Ezen belül a magyarság már annyira kis pont, hogy nem rúg labdába.

Tehát kérdező, ha tudatlan vagy, sürgősen tájékozódj, ha provokátor vagy, korlátozni kell a ténykedésed. Erősen.

2015. okt. 2. 12:23
 13/38 anonim ***** válasza:
0%

12:22

Nem nagyon van mit megcáfolni, mivel érveket nem írtál, csak a saját véleményedet próbálod beállítani tényként. Szemmel láthatólag nem tudod mit jelent a "kultúra" szó. Nők megerőszakolása nem a kultúra része, az egy bűncselekmény, ha úgy tetszik egy egyéni döntés. Magyarországon is erőszakolnak meg nőket, követnek el gyilkosságot, csalnak adót vagy éppen gyűlölködnek. Akkor ezek a magyar kultúra részei? Nyilván nem. Ezek mind egyéni döntések következményei.

2015. okt. 2. 12:35
 14/38 anonim ***** válasza:
94%

Ameddig az imámjaik egy része úgy gondolja, hogy az európai nők kikövetelik maguknak a megerőszakolást az öltözködésükkel, addig úgy tekintem, hogy a kultúrájuk része. Európában is történik ilyesmi, de ki az a véleményformáló, aki ezt nagy nyilvánosság előtt normálisnak tartja? Ameddig egy megunt asszony ilyen-olyan indokkal történő meglincselése nem vált ki széles körű ellenkezést, úgy tekintem, hogy a kultúrájuk része. Ameddig a Koránt széles körben úgy értelmezik, hogy dzsihádot kell végrehajtani a nyugati országok ellen, addig úgy tekintem, hogy a kultúrájuk része.

Jöhetnek a menekültek, kapnak ételt, ruhát, szállást, de a kultúrájukat hagyják csak otthon. Ha itt akarják meghúzni magukat, míg tarta a háború, akkor alkalmazkodniuk kell. Nekem nem az a baja a többségnek, hogy más a bőrszínük, ha be tudnak illeszkedni, akkor rendben van. Akinek viszont nem tetszik, az mehet höbörögni máshova.

2015. okt. 2. 12:56
 15/38 anonim ***** válasza:
76%

De az egy kultúra része, hogy a nők megerőszakolása büntetendő-e avagy sem, illetve az is, hogy emberszámba veszik-e egyáltalán a nőket, vagy hogyan bánnak a gyerekekkel. Nem a saját véleményemet próbálom beállítani tényként, hanem a tények egyeznek a véleményemmel. Az, hogy az arab államokban nem veszik emberszámba a nőket és a gyerekeket, hanem alsóbbrendű élőlényeknek tekintik őket, az tény, nem vélemény - az sem mellékes, hogy egyben az arab kultúra része is ez a tény.

Hogy ki nincs tisztában a kultúra szó jelentésével, azon most ne vitatkozzunk, mivel nem ismered az érvelés, bizonyítás, cáfolás szavakat, csak személyeskedésre vagy képes. Ráadásul a tény és a vélemény között sem tudsz különbséget tenni. Tudod, az nem tény, hogy "szűklátókörű vagy", az egy vélemény. Az érvelés/cáfolat így kezdődik: az arab államokban emberszámba veszik a nőket, és bűncselekmény a nemi erőszak, például ilyen és ilyen büntetést kap, aki megerőszakol egy nőt, itt itt és itt elítéltek egy férfit stb. Vagy: elítéltek egy férfit, mert felgyújtotta a feleségét, akinek véletlenül egy fél másodpercre kilátszott a bokája. Na ilyen cáfolatokat nem fogok tőled olvasni, mert nincs...

A 12:56-os véleményével egyetértek.

Magyarországon is követnek el bűncselekményeket, de a nők megerőszakolását a többségi társadalom elítéli, jogkövetkezménye van, míg az araboknál ennek nincs.

2015. okt. 2. 13:11
 16/38 anonim ***** válasza:
0%

12:56

"Európában is történik ilyesmi, de ki az a véleményformáló, aki ezt nagy nyilvánosság előtt normálisnak tartja?"

Oké, akkor ezentúl a gyűlölködést és a mások (vagy másként gondolkodók) kirekesztését a magyar kultúra részének tekintem, mert van olyan véleményformáló (nem is egy), "aki ezt nagy nyilvánosság előtt normálisnak tartja".

2015. okt. 2. 13:14
 17/38 anonim ***** válasza:
3%

13:14

Szóval én nem tudom mi a különbség a tény és a vélemény között? Hát jó, szerintem ez:

Vélemény: a nemi erőszak szerinted nem bűncselekmény az arab államokban, emiatt senkit sem ítélnek el.

Tény: a Saría szerint a nemi erőszakért halálbüntetés jár.

Most már lezárhatjuk a témát, ugye?

2015. okt. 2. 13:26
 18/38 anonim ***** válasza:
61%

"2011. december 25-én Fajhan al-Gamdi brutálisan bántalmazta és megerőszakolta kislányát, akit egyiptomi feleségétől való válása után a bíróság az ő felügyeletére (vagy inkább kénye-kedvére) bízott. Az öt éves Lamáról a kórházban megállapították, hogy a feje betört, a bordái megrepedtek, a testét ütés- és égésnyomok borították, az egyik körmét letépték. Apja beismerte tettét. Fanatikus hitszónokként az egész testüket beborító lepel viselését szorgalmazta a nőnemű újszülötteknek, akárcsak kollégája, Abdullah Daud, aki tavaly kijelentette a szaúdi tévében, hogy az integrális fátylat kötelezővé tenné minden nőnemű újszülött számára, ez ugyanis szerinte megakadályozná a csecsemők sérelmére elkövetett nemi erőszakokat. Kétséges, hogy Al-Gamdi esetében is, aki egyébként orvosi vizsgálat révén bizonyosodott meg a lánya szüzességéről, amellyel kapcsolatban kételyei támadtak!

Tíz hónapos kórházi ápolás után Lama tavaly október 22-én belehalt a sérüléseibe, apját pedig letartóztatták, de január 26-án 200 ezer riálos (valamivel több mint tízmillió forintos) pénzbüntetés megfizetését követően szabadon engedték. Ezt az anyagi kárpótlást, amely az anyának jár, az iszlám törvénykezésen (saria) alapuló szaúdi igazságszolgáltatás a „vér árának” nevezi, és a mértéke 300 ezer riál, ha muszlim férfiról van szó, feleannyi, ha muszlim nő az áldozat, és mindössze 3333 riál más vallású nők esetében. Pedig Szaúd-Arábia távolról sem tartozik az engedékeny országok közé, hiszen a tolvajlást kézlevágással büntetik, és évente több tucat nyilvános kivégzést hajtanak végre. Gyilkosságért és nemi erőszakért elvileg halálbüntetés jár, a gyermeke és a felesége megöléséért azonban egy muszlim férfi nem halálra, hanem általában csak 5-12 éves börtönbüntetésre számíthat. Fajhan al-Gamdi azonban megúszta viszonylag csekély pénzügyi jóvátétellel és néhány hónap börtönnel, bizonyára hírnevének köszönhetően, amelyet „tele-evangelistaként” szerzett."

Az, hogy a Saria szerint mi jár, az nem tükrözi ám a valóságot, de mindegy is. Meg lehet nézni, milyen jó kis kultúrát hoztak azokba az európai városokba, ahová letelepedtek. Befejezhetjük, imádd továbbra is az arabokat meg a kultúrájukat, és gyűlöld a magyarokat meg egész Európát. ;) Tőlem akár oda is költözhetsz.

2015. okt. 2. 13:47
 19/38 anonim ***** válasza:
Bizonytalan eredetű népszokás a busójárás, más európai országokban is van hasonló, nem csak a horvátoknál és nálunk.
2015. okt. 2. 15:12
 20/38 anonim ***** válasza:

Véleménykülönbségünk alapja az kedves #15, hogy nálam az érvelés nem így kezdődik kultúra ügyben. Nálam a kultúra nem a negatív jelenségek összessége, az nálam a kulturálatlanság lehetne, ha összekeverném a tömegek viselkedését az agymosók viselkedésével. Tudod ezen az alapon azt kellene mondanom, hogy Magyarország imádja a rezsiharcot, nem szereti az idegenlelkűeket, és mindenkit annak tekint, aki nem az ő véleményét képviseli. Csak hát tudjuk, hogy ez nem Magyarország "kultúrája", hanem a vezéréé. És ez talán nem mindegy. Mert nagyon nem szeretném, ha az én "kultúrámat" vele összekevernék.

Azt már szinte mondanom sem kell, hogy az ottani imámok pontosan ugyanazon okból mondogatják a magukét, mint errefelé a hatalom a magáét. Kicsit más a fogalmazásmód, de a cél teljesen azonos.

2015. okt. 2. 15:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!