Mit gondoltok a Budavári Palota látványtervéről?
Szerintem nagyon szép.
Több épület is az eredeti még a bombázások előtti verziójára lesz visszaépítve.Illetve, eltűnt épületek is, mint például a lovarda is vissza lesz építve.
Véleményem szerint, ezt a felújítást/visszaépítést már a 90-es években meg kellett volna lépni.
Budapest az ország egyik fő turistalátványossága.
Prágába meg Bécsbe több turista megy.Miért is?
Mert ott jóval több az ilyen régi történelmi jelentőségű épület.
Igen, drága lesz, sokba fog kerülni, de a turizmusba fektetett pénzt sohasem szabad sajnálni.Pár éven belül behozza a belefektetett pénzt.
Azért nem teljesen lehet összehasonlítani Prágát, Bécset és Budapestet, mert mindegyik másfajta közönséget szólít meg. Mi ugyebár ilyen "Party Capital of Centre Europe" város vagyunk, hozzánk inkább fesztiválozni és lerészegedni járnak a fiatalok, persze mások is, de ők a legmeghatározóbbak.
A projektről meg annyit, hogy ha megkérdezik tőlem, hogy miért volt rossz a háború, akkor én az értelmetlenül meghalt emberáldozatok mellett mindig Budavári és egyéb épületek romjait szoktam felhozni. Így ezt a projektet, bár sajnos jelen helyzetben nem feltétlen erre kellene költeni, de támogatom, mert ez valóban nemzeti kincs, és a régi kiegyezés utáni "boldog békeidős", arisztokratikus, "a híres pesti éjszakás" hangulatot idéz, amire olyan jó visszagondolni. Legalábbis nekem:D
Amúgy ha a turizmussal kapcsolatban egy frissebb és sokatmondó cikket ajánlhatok akkor ezt mondanám: [link]
Láttam, tényleg nagyon szép. Csak az a kérdés, hogy meg lehet-e oldani ezt.
Véleményem szerint sok ilyen régi építmény kéne Budapestnek nem pedig hipermodern épületek, mert ezek elcsúfítják a várost.
Nekem csak az jut róla eszembe, hogy inkább a stadionok árából kellett volna ezt megcsinálni, nem az oktatáséból...
De én már csak ilyen magyarellenes vagyok :-)
ma 09:42
Hát ezt elég jól fogalmaztad meg...
Én még azt a kérdést is feltenném a kérdező helyében, hogy mit szóltok a palota jelenlegi állapotához? hogy múzeumok meg irodák vannak benne, totál kihasználatlan az egész, ill. elég ronda reluxák össze vissza állva a ventillátorok meg koszos poharak az ablakban, mint valami szoci iroda a 80-as évekből.
# 4/4 Időpont ma 12:34
Hát tehetek én arról, hogy aki az oktatásba és az egészségügybe tenne pénzt stadion helyett az nácifasisztaballibsihazaárulómagyarellenessöpredék?
De inkább leszek ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!