Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan miért gondolkoznak még...

Sokan miért gondolkoznak még mindig olyan elavult 19. századi koncepciókban, mint a nemzetállam?

Figyelt kérdés
Már 2015-öt írunk...
2015. szept. 27. 15:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kedves #8-as, amiről te beszélsz, az felszínesen igaz, csak éppen nem sok köze van a nemzetállam fogalmához. A nemzetállam nem attól szűnik meg, hogy egy nemzet fiai, lányai érdeklődésük szerint hová utaznak, hol élnek. Az is igaz azonban, hogy a mai nemzetállam fogalom nem azonos a 200 évvel ezelőttivel.
2015. szept. 27. 19:56
 12/13 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, az utolsó szó jogán: nem mondtam én senkire, hogy féreg és nem is szoktam emberre mondani, ne vegye senki se magára.

Csak egy megállapítást tettem, hogy a férgeknek (tehát amaz kicsiny állatoknak) nincs szükségük anyanyelvre, hazára, hitre, történelmi ismeretekre, abból példaképekre.

Ez nyilvánvalóan igaz.

Aki el akarja ezt tőlem venni, egy emberalatti állapotba akar süllyeszteni - egy biomasszába- hogy jobban rabszolgáljak a gyártósoron, a számítógépnél stb - mert úgy gondolja, egy ember alatti lény hatékonyabb, termelékenyebb. Vannak e szerencsétlen "egy világ, egy nyelv, egy nagy falu" elképzelésnek képviselői, a globalizáció ügyvivői.

De nem mondok le emberi mivoltomról.

Sőt. Másokat sem hagyok ember alattivá süllyeszteni. Imádkozzunk együtt:

II. Rákóczi Ferenc

Ima az ország keresztény megújulásáért

A Te kezedben van szívünk Uram,

Gyújtsd fel a lomhákat,

Vezesd vissza az eltévelyedetteket,

Világítsd meg a vakokat,

Lágyítsd meg hajthatatlanokat,

Bátorítsd meg a habozókat,

Tanítsd meg a tudatlanokat,

Gyarapítsd bennünk a hitet.

Gyújtsd fel a kölcsönös szeretet lángját,

S újra és újra kérlek,

Add, hogy szereteted gyarapodjék,

Hogy ez az isteni láng

Eméssze föl viszálykodásainkat!

2015. szept. 27. 20:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Komcsi retek... Egy nap még ellesztek számoltatva, ha nem ezen a világon, akkor majd a túlsón... Az elvtársaid, akik ezt az ideológiát kitalálták (marxizmus), nekik már 2 világháborút megköszönhetsz... Nem fogjuk hagyni az Új Világrend létrehozását, ha beledöglünk se, soha nem fog létre jönni!
2015. szept. 27. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!